Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Tento film je jeden z těch, které jsem viděla kdysi. Relaxační komedie, po které vám toho v hlavě moc nezbude. Chtěla jsem jí dát špatné hodnocení, protože se příliš podobá Jeho fotr, to je lotr! nebo Můj soused zabiják, ale oba filmy vznikl až po tomto. Nakonec tedy můžu jen říct, že už tu je Kmotr. Na toho se ale zase relaxačně nepodíváte. S tím hodnocením jsem to teda nakonec nehnala do extrému. Koneckonců, hraje tam Hugh Grant. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Dejovo to zostalo niekde na pol ceste aby to mohol byť ako taký komediálny zážitok s prvkami ako že čierneho humoru. Niektoré komické nápady boli fajn ale konečný efekt vtipnosti nesplnili aspoň teda mňa minimálne nerozosmiali tak ako by mali. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $33,864,342Tržby Celosvetovo $54,264,342║ dosť prešvihnutý rozpočet na takýto tip komedie, hádam nedali Grantovi 20milionový honorár ()

Reklama

datel13 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemny prumerny film, ktery si nejlip date v 11 vecer, kdyz uz se vam nechce moc premyslet. Na druhou stranu dej tu nedrhne nelogicnostmi a dva tri vtipy se fakt povedou, a ani ten zbytek humoru neni pod uroven. V cesky verzi je Hugh Grant velice divne nadabovany, pusobi tim padem jako postarsi nouma, zcela ho tak prebiji James Caan v uveritelny roli mafianskyho fotra. Dost se divim vyberu hlavni zensky hrdinky, nehezka a nesympaticka Gina v podani v obliceji celkem skaredy Jeanne Tripplehorn tu pusobi jako nafoukana princezna, pro kterou je spatne cokoli, co udela jeji snazivej snoubenec a koneckoncu i jeji puvodne drsnej fotrik. Skvadra mafianu je naopak obsazena hodne dobre. Film uplyne celkem svizne a zadnou skodu, ani velky nadseni, nezanecha. 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na poli romantickej komédie sa už nedá vymyslieť vôbec nič. To je fakt a treba sa s tým zmieriť. Tak sa hladajú všemožné prostredia, kde by sa mohli odohrávať obohraté príbehy s klasickým koncom. Tvorcovia si vybrali mafiánske prostredie, čo asi nie je najoriginálnejšie, ale zopár gagov sa nájde a ústredná dvojka je fajn, takže sa jedná o solídny priemer. Lenže od romantických komédií očakávame, že sa k nim budeme s radosťou vracať aj po rokoch, napríklad na Vianoce. Mickey mi osobne stačil raz. VIDENÉ ZNOVA 12/20: Neviem či je to vekom, ale to, čo som pôvodne vyčítal, totiž neoriginalitu, mi tentokrát po dlhšom čase pripadalo nesmierne osviežujúce a nápadité. A dokonca to bolo aj napínavé, čo je pri romantickej komédii veľká pochvala. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V záplavě romantických komedií tvoří Mickovy modré oči lehký nadprůměr a podobně se dají označit i v rámci filmografie Hugha Granta, který na sympatické, bezelstné tvářičce založil svou hereckou živnost. Humor je přitom v podstatě tuctový, rozhodně nečekejte nějaký originální nebo dokonce intelektuální zážitek. Na druhou stranu, i když snímek evidentně cílí na masové publikum, dokáže se vystříhat trapností, vulgarit a lacinosti typických pro zámořskou tvorbu. Největší plus přitom představuje obsazení, kdy role mafiánů v lehkohumorné hříčce hrají herci, které známe z krvavých mafiánských dramat a zároveň dokonale zapadají do představ, jaké my diváci máme o členech mafiánských klanů. Asi nejlepší trefou je James Caan v roli mafiánského otce nevěsty. K opakovanému shlédnutí sice tenhle kousek nevybízí, ale jedno shlédnutí neurazí. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)
  • K filmu nebola zložená žiadna hudba. Použila sa totiž muzika z britskej televíznej show Jeeves and Wooster (od r. 1990). (m.a.t.o.)
  • Hugh Grant si počas natáčania vyslúžil od Jamesa Caana prezývku Whippy, podľa Whippeta, anglického plemena psov, ktoré sa dosť trasú. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama