Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael pracuje v aukční síni Sotheby´s. Miluje dívku Ginu a chce si ji vzít. Gina se ale nápadně distancuje od své rodiny. Michael si tedy najde sám podnik jejího otce, restauraci a bar The La Trattoria. Tam se k němu všichni hned chovají moc přátelsky, vědí, kdo je, otec ho seznámí s dalšími příbuznými. Hned by ho rádi taky zatáhli do různých kšeftů, ale Michael se z toho pohotově vyvlékne. Když se to Gina dozví, je z toho zoufalá, a vysvětlí Michaelovi, že všichni včetně jejího otce jsou kriminálníci a mafiáni, a varuje ho před nimi. Michael na to moc nedá, ale hned příštího dne zpozoruje, že mafie se už po špičkách začíná vkrádat do jeho života. Najednou fungují věci, které dřív nefungovaly, atd. Největší překvapení ale zažije, když se na jeho aukci objeví znenadání příšerný obraz syna jednoho z mafiánů, který má Michael vydražit za padesát tisíc... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mafiánske prostredie sa stalo nie len vďačným miestom pre ambiciózne filmy, ale aj pre komédie. Toto je jeden z tých podarenejších pokusov. Účasť Jamesa Caana dodáva určitú očakávanú nostalgiu a Hugh Grant znova pridáva svoju dávku roztržitosti, tentoraz v primeranej forme. Aby sa bolo na čo pozerať, tak od toho tam máte Jeanne Tripplehorn. Takže ak máte chuť na mafiánsku oddychovku, môžem s kľudným svedomím odporučiť. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Když já vážně nemám ráda Granta! Ten jeho imbecilní pohled někoho, kdo ani tu Babičku nečetl, mi prostě na roli svůdníků a milovníků nesedí. Možná je to tím, že je Brit :D, obecně ten humor není nic pro mě (Jonesová se nepočítá). Jediné, co si pamatuju, je snaha tvůrců o dobrou kopii italských mafiánů (která mě nenadchla), ne-moc hezkou hlavní hrdinku a tu hloupou a rádoby vtipnou větu "vodkrouhni mě" s tím rádoby drsným dialektem. Podle mého takové dost přepálené vtipy, bez kterých by se to možná obešlo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Příběhy o tom, jak se někdo galantní a neposkvrněný (v našem případě kultivovaný gentleman Michael) dostává z čista jasna do gangsterského prostředí, tu už byly mnohokrát – a i tady jsou úrodnou půdou pro vytváření bizardních situací. Nevinná kukuč Hugha Granta tak musí tentokráte přihlížet, jak to v tomhle kumštu chodí. Jeho vyvolená má totiž povedenou rodinku, která tomuto nebezpečnému řemeslu po právu dělá solidní jméno. Přesto svůj plán vzít si za manželku krásnou učitelku Ginu (Jeanne Tripplehorn) hodlá dotáhnout do konce. Jenže právě samotný konec musí diváka zklamat. Laťka je totiž solidně vysoko, tvůrci vycucali maximum z nenápadných situací; odlehčené dialogy a herecké výkony tvoří příjemně komickou podívanou. Ovšem až do chvíle (někdy po hodině filmu), kdy se „chystá“ samotná veselka a plán, jak se dostat ze zapeklitého problému s nešťastnou smrtí kumpánova syna. Hugh Grant se v žánru romantické komedie už nějaký ten pátek pohybuje a není divu, že mu byl film psán přímo na tělo. Jeho kreace v roli milovníka, snaživého licitátora z aukční síně a dokonalého životního partnera jsou relativně příjemné. I přitroublost, která jeho postavu (občas mi přijde, že celou Grantovu kariéru) místy provází mu odpustím, ale jeho snaha dostat se mezi mafiánská esa je už podstatně rozpačitější. Škoda jen opatrnějšího a nedotaženějšího závěru!! ()

datel13 

všechny recenze uživatele

Celkem prijemny prumerny film, ktery si nejlip date v 11 vecer, kdyz uz se vam nechce moc premyslet. Na druhou stranu dej tu nedrhne nelogicnostmi a dva tri vtipy se fakt povedou, a ani ten zbytek humoru neni pod uroven. V cesky verzi je Hugh Grant velice divne nadabovany, pusobi tim padem jako postarsi nouma, zcela ho tak prebiji James Caan v uveritelny roli mafianskyho fotra. Dost se divim vyberu hlavni zensky hrdinky, nehezka a nesympaticka Gina v podani v obliceji celkem skaredy Jeanne Tripplehorn tu pusobi jako nafoukana princezna, pro kterou je spatne cokoli, co udela jeji snazivej snoubenec a koneckoncu i jeji puvodne drsnej fotrik. Skvadra mafianu je naopak obsazena hodne dobre. Film uplyne celkem svizne a zadnou skodu, ani velky nadseni, nezanecha. 60 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa vydržal pozerať len vďaka tomu, že tam hral môj obľúbený herec James Caan. A aj tak som u neho skoro vôbec nevydržal v kľude presedieť, čo sa mi inak zásadne nestáva. Skrátka, je to celkom nuda, ani výkony hercov nie sú nejako prevratné, ale kto má rád americko romantické a šialeno bláznivé komédie bude určite spokojný.Jeden z tých horších mafiánskych filmov, aj keď až tak o mafiu nejde. Navyše je to aj komédia, takže veľa som od toho nečakal. Aspoň potešia známe mafiánske tváre z iných filmov. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Kapela v steak house hrá upravenú pieseň "La Strada" od Federica Felliniho, ktorá bola zároveň titulnou piesňou filmu. (m.a.t.o.)
  • Prezývka jedného z gangstrov je Tony Dvojprsťák. Rovnaká postava sa objavila aj vo filme Likvidátor (1996). Zaujímavosťou je, že Tonyho Dvojprsťáka tam hral Joe Viterelli, ktorý v tejto snímke stvárňuje Vinnieho D'Agostina. (m.a.t.o.)
  • K filmu nebola zložená žiadna hudba. Použila sa totiž muzika z britskej televíznej show Jeeves and Wooster (od r. 1990). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama