Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kadetmi a vedením policajnej akadémie som sa zoznámil už ako teenager. Bolo to niekedy koncom osemdesiatych rokov minulého storočia. Veselý rebel Corey Mahoney a pestrá partička podivínov okolo neho ma celkom pobavila. Dalo sa na to pozerať. Dalo sa sa pri tom i zasmiať. Ale tak vtedy ako i dnes ma to skôr ťahá k iným žánrom. Bláznivá americká komédia o bláznivých amerických policajtoch - stupid crazy u.s. cops comedy - nie je zrovna môj obľúbený filmový subžáner. *** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* z nostalgie jsem si chtěl připomenout tuhle starou americkou komedii, která za totality prolétla snad všemi tehdejšími videorekordéry. Vzpomínky nebyly špatné, ale i tak jsem nečekal, že by dokázala po těch letech vykřesat čtyři hvězdičky. Prostě bláznivá komedie s nezapomenutelným hereckým obsazením a kupodivu dobře fungujícím scénářem. Nejspíš trapnosti se začali objevovat až v dalších dílech, z nichž jsem některé určitě viděl, ale není důvod si je připomínat a kazit dojem z jedničky. Proto má za mě palec nahoru. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

To je presne ten typ filmu, ktorý síce všetci videli 5x a viac, ale do topky si ho nedá takmer nikto. Legenda VHS doby. Snímok, ktorý sa nedá nepoznať. A dať nízke hodnotenie je ako sa hanbiť za milenku, ktorú ste mali keď vám bolo 20. Jasne, dnes je už bezzubá, trošku smrdí a prehrala boj s gravitáciou, ale v očiach má predsa stále tú istú iskru. Tak sa nehanbite a dajte jej aspoň 3*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem akoby som reagoval, keby toto niekto natočil dnes, no tento film, čím je straší, tým je lepší, hlášky Mahoneyho a spol. poznám už naspamäť a smejem sa na nich už scénu dopredu. Tento film stále dozrieva a to má už teraz odo mňa plných päť. Takýchto típkov už nedá dokopy nikto. A titulná melódia by ma prebrala z klinickej smrti. 100%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemám rád ze tří důvodů: 1) jako malý jsem se na něj díval pořád; 2) kvůli němu vznikly 4 více či méně mizerné díly; 3) bojím se, že i dnes by se mi vážně líbil...tak dobře, americká komedie kdysi měla velmi silné konkurenty pro francouzskou oligarchii...ale ta stále zůstává hegemonem v oblasti "crazy" komedií. Hightower jako květinkář nemá chybu, stejně jako teplej taneček v modrý ústřici (fuj :D). ()

Galerie (82)

Zajímavosti (64)

  • Počas vianočných sviatkov sa film pravidelne hrá v televízii vo Veľkej Británii. Jediným vianočným odkazom filmu je len melódia, ktorá zaznela počas Hooksovej (Marion Ramsey) vodičskej skúšky - "Santa Claus Is Coming to Town". (Arsenal83)
  • Časopis, ktorý drží Leslie Barbara (Donovan Scott) v oboch kúpeľňových scénach, je Life Magazine z júla 1983 s článkom "Národné parky v ohrození". (WalterIK7)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama