Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Najít si nové bydlení není jednoduché. Pak dáte i na rady povedených kamarádů a přátel a šikovná koupě nového domečku je na světě. Honosné venkovské sídlo vás na první pohled spolehlivě uhrane a ohromí, že ani nebudete pátrat, proč byl dům tak levný. Supervýhodná koupě má jeden podstatný háček, teď už bývalá majitelka do domu nevrazila ani dolar. Všechno se začne pomalu hroutit a bořit. Schodiště se krásně zhroutí skoro stejně jako domino. Při bouřce máte lázně přímo uprostřed postele. Elektřina pro jistotu vyhoří celá, polikviduje kuchyň a pokud je v domě plynová přípojka, tak může dojít i k něčemu horšímu. Naplněná vana vám propadne o poschodí níž. I obyčejný koberec se může stát obávanou pastí. Pořád jsem čekala, co se jim v domě přihodí dalšího. Z toho všeho, co se jim stalo, by se jeden opravdu zbáznil. Po všech možných i nemožných nehodách tu barabiznu velmi nákladně zrekonstruovali. Z ruiny se opět stalo honosné sídlo, prostě dům za všechny peníze. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásna typická komédia 80s. Z jednoduchého nápadu sa vyťažilo maximum. "Pár si kúpi zničený dom a ten sa rúca" - z toho námetu tvorcovia urobili toľko skvelých gagov, že sa mi ani nechce veriť. K tomu pripočítajte skvelú hlavnú dvojicu - Hanks&(sexy)Shelley a je postarané o skvelú zábavu. Skoro o sto percentnú, ale v poslednej tretine gagy a skvelé tempo ustúpi a príde na scénu akýsi dej a hneď to oslabne. K tomu by som ešte prirátal podpriemerný (takmer nijaký) soundtrack (s výnimkou kapely White Lion, ktorá si tu aj zahrala). Film si žiadal o krásne synťáky, ako sa používali v iných komédiach v tomto období. Každopádne táto komédia z produkcie Stevena Spielberga je príjemná ukážka a spomienka na genialitu ejtísackých komédií. Hanksovka ako sa patrí! ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks a Shelley Long táhnou tuto příjemnou osmdesátkovou komedii svými přesvědčivými a oddanými výkony, které nezkazí žádnou srandu, které tento film nabízí hodně a povede se mu vykouzlit hodně smíchu. Na film jsem náhodou narazil v televizi a po pár minutách mi došlo, že koukám na zapadlý komediální klenot, který jsem nedokázal a ani nechtěl přepnout. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola veľmi príjemná a svieža komédia s výborným mladučkým Tomom Hanksom. Tomuto chlapíkovi vyhovuje a vždy aj vyhovovala každá herecká póza, jeho komediálny talent by mu tu mohol závidieť kdejaký komik. To súviselo hlavne s jeho "nehodami" vo vnútri domu, alebo na stavbe, úsmev z tváre mi nezmizol snáď po celý čas. Príjemný relax v jedinečnej atmosfére 80. rokov, na oddych a zlepšenie nálady ako stvorené. 80/100 ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně jsem se při sledování nepopadal za břicho, netekly mi slzy od smíchu a ani mě nebolela bránice. Je zde sice pár komických scén, ale nic extra. Mladý Tom Hanks je perfektní, stejně jako stavba domu. To, co mě ale nejvíce zaskočilo a naprosto vyvedlo z míry bylo to, jak ta pipina podvedla svýho přítele a snažila se všechno shodit na něj. Pak to tak nemá vypadat v reálu, že se ženský snažej ochočit si chlapa a udělat z něj poslušnýho čokla. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)
  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)
  • Natáčelo se od 23. dubna do 11. července 1985 na Floridě a v New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama