Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (688)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tento animák je starý jako já, ale stejně dokáže pořád pobavit. Je vidět, že technologie od té doby hodně pokročila, Toy Story však patří vůbec k tomu nejlepšímu, co dosud Pixar dokázal vytvořit. Příběh je klasicky spletitý a pro celou rodinu, s hrstkou napětí a dějovými zvraty. Jen škoda, že tak krátké, na druhou stranu, ani dnes se animáky od moc delší nedělají. Oblíbené postavy : Buzz Rakeťák a dinosaurus :)...100% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Spolu se Shrekem je to určitě nejlepší animovaný film. Hlavně jeden z prvních svého druhu. Kdysi dávno už jsem to viděl, ale nějak jsem neměl a animace chuť. Po dlouhé době když jsem si všiml hodnocení, donutilo mě to stáhnout znova a i jeho úspěšné pokračování. Toy Story zaslouženě kraluje animovaným filmů. Jelikož je film od filmu lepší a lepší. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viete, keď som videl Toy story niekedy pred 12 rokmi 1x v tv, bolo mi úplne šuma fuk, akým prevratným animačným štýlom bol natočený a aké že to štúdio za tým stojí. Túto zvedavosť práve vo mne vyvolal až tento film. Toy story vás na začiatku chytí, pomerne rýchlo sa po zoznamovačke rozbehne a postupne naberie zbesilé tempo, o ktorom si môžu u Disneyho a inej konkurencie nechať iba zdať. Toy story je začiatkom jedného krásneho splneného amerického sna menom Pixar. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem se tomu snažila vyhnout, až jsem neodolala zjistit co na tom teda všichni mají. A i přesto, že se mi všechny ty hračky znají nesmírně odpudivé, tak se mi to nakonec docela i líbilo, ale něják nechápu proč z toho všichni tolik nadělají, upřímně řečeno, rychle to uteklo, nenudila jsem se, ale jsou animáky, které se mi líbí mnohem víc. Váhám kolik tomu dát, ale asi půjdu proti davu a dám jen 3* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď som tento film videl v r. 1996 poprvýkrát v kine bol som z neho úplne hotový! Dnes už naň pozerám zo zhovievavosťou, danou i vývojom techniky, no napriek tomu pre mňa zostáva jedným z najvýznamnejších animovaných filmov 90. rokov. A rovnako ako animácia ma dostal i nestupídny príbeh o priateľstve a uvedomení si svojeho miesta vo svete detskej izby. Morálne spornou je pre mňa hádam len vykreslenie negativity chlapca od susedov, spočívajúcej v svojskej úprave hračiek, pričom v skutočnosti len rozvíja tvorivý prístup pri narábaní s nimi (t.j. nie daný len návodom od výrobcu) - ním vytvorené hračkové mutanty sú jedným z najzaujímavejších miest tohoto výborného filmu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (102)

  • Postava Andyho (John Morris) je pojmenována po Andriesi „Andym“ Van Damovi, profesoru univerzity Brown, IT specialistovi a průkopníkovi počítačové animace. Mnoho lidí pracujících na filmu byli jeho žáci. (HellFire)
  • V roce 2012 vyhodnotil Americký filmový institut snímek 6. nejlepším animovaným filmem v historii. (vyfuk)
  • Postava Pastýřky je odkazem na pohádku Hanse Christiana Andersena „Pastýřka a kominíček“. V ní taktéž hračky v dětském pokoji ožívají, když se nikdo nedívá. (Pierre)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama