Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Brutálně vykradené Mladé pušky, kterým ale schází to nedefinovatelné NĚCO. Anebo také jeden z nejslavnějších desperátů viděný očima malého chlapečka s šestákovým románem v kapse, který ve svých deseti letech sepíše něco v tom stylu a dá to staršímu bráchovi, aby to zkusil propašovat do Hollywoodu ... Při troše štěstí, se to třeba povede a možná se najde i nějaký ten zoufalec, co musí platit odstupné holkám, a bere každou kravinu, která mu pomůže z tíživé finanční situace. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Meno režiséra mi nehovorilo nič, aj herecké obsadenie pozostávalo skôr z mladších hviezdičiek. No, film nemal ničím výnimočný scenár, ale všetko ostatné bolo viac ako v poriadku. Režisér to podal svižnou a zábavnou formou, takže film nemal žiadnu šancu nudiť. Je to síce len taký oddychový western, no dá sa pozrieť aj viackrát a nakoniec aj to obsadenie nebolo vôbec zlé. Colin Farrell, ktorý o rok naplno zabodoval v Schumacherovej Telefónnej búdke, tu podal tiež výborný výkon a ostatní herci mu príjemne sekundovali. Mimoriadne svieža záležitosť. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Western, koně, planina, Colin Farrell...a do toho Moby. Od první chvíle je jasné, že se poženeme vstříc vtípkům, lásce, dobrým srdcím a pohodě. A všechno to funguje, jenom je to nakonec všechno tak napůl. Každá scéna proběhne sama od sebe, nic se pořád nezašmodrchá a tak se ani nemá co rozmotávat. Neurážející určitě, ale s trochou tlačení na pilu v závěru by se psanci dostříleli mnohem dál. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Oddechový western moderně zpracovaný, nálada pozitivní, film zábavný... Z legendárního příběhu si tvůrci vzali jen kostru, přidali moderní akční prvky, takže Jesse James v podání Colina Farrella mi připomínal chvílemi Nea z Matrixu ve westernových kulisách, ale jinak to šlo. Je to můj třetí film o Jesse Jamesovi a asi nejzábavnější a jednoznačně oslavující Jamesův gang jako americké Jánošíky. Filmově nejlepší však byli Psanci (1980) s Davidem Carradinem a historicky nejblíže drsné realitě byl patrně western Jesse James (1939). Trailer: http://www.dailymotion.com/video/x3f7ez_american-outlaws-theatrical-trailer_shortfilms ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zabití Jesseho Jamese „umělcem“ Lesem Mayfieldem. Western z kosmetického saloonu, v němž nechodí upocení kovbojové srát do kadibudky, nýbrž lehce perspirujíc kráčejí kakat na toaletu a kdyby snad někdo z těch fešáků byl jižanský teplouš, říkalo by se mu gay z Liberty.. Legenda Jamesovy bandy překroucena k obrazu umělé moderny, aneb Mladé pušky s vychýlenou muškou, jejichž snaha o komediálnost vyzněla komicky. Chyběly už jen dvě deci bílého vína, Perrier a Butch Účetní se Snaživcem Kidem.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)
  • Colin Farrell (Jesse James) zvládol väčšinu akčných scén bez záskoku kaskadéra. (m.a.t.o.)
  • V rámci prípravy na film museli herci stráviť šesť týždňov na ranči s kovbojmi, kde sa učili jazdiť na koňoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno