Reklama

Reklama

Bartakiáda

Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1985, 9 min

Obsahy(1)

Co všechno se může přihodit v pátek třináctého v animované grotesce výtvarníka Miroslava Bartáka... (Česká televize)

Recenze (6)

wwwFINKcz 

všechny recenze uživatele

Můžeme tu namítat, že jde o nesourodý slepenec vtipů, ovšem Bartákova kresba je natolik poetická, charismatická a zároveň i technicistně odtažitá, že cokoli v tomto zvláštním kontrastu nakreslí, je pro mě neskutečným zážitkem. Za mě 5*****. Je to prostě krásná jednohubka na pobavení nad absurdností jednoho pomateného dne ve světě monotónních-stereotypů ;) ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Neměj rád.¬         Hříčka obyčejná, neintelektuálská. Takové mám rád — když se povedou, jako se povedla tato "bartakiáda". Nosným nápadem jsou absurdity, výtvarným základem kresebný projev našeho předního karikaturisty M. Bartáka. Tvůrce scénáře E. Dutka s animátorem-režisérem O. Haberlem se tady docela vytáhli! Ovšem, neměj rád Bartáka — je po všem. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jeden deň v živote podivného jedinca vo zvláštnom svete, kde sa všetko stane ináč než by predpokládal, každý normálne rozmýšlajúci človek. Zaujímavá je predovšetkým jednoduchá kresba. Na prvý pohľad velice chladná, veškerý svet v ktorom sa pohybujeme je načrtnutý rovnými čiernymi čiarami na bielom pozadí, pričom občas sa (okram hlavnej postavy) vyskytnú aj farebné objekty. Veľmi zaujímavé.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Miroslav Barták je můj nejoblíbenější tvůrce "němého" kresleného humoru, ovšem o tom, že má na kontě i animovaný film, jsem dodnes neměl nejmenší tušení. Bartakiáda je plná všeho, co je pro něj typické. Pravda, spíše než příběh ten film připomíná uspořádaný sled rozpohybovaných Bartákových kreseb, ale sled je to senzační. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Jsou to v podstatě jen za sebe poskládané rozpohybované ilustrované vtipy Miroslava Bartáka. Téměř každý záběr z filmu funguje jako kreslený vtip sám o sobě. Podívejte se do zdejší galerie. Ilustrátoři filmu převedli poetiku vizuálních vtipů v lineární kresbě dokonale. Jako by to celé vlastní rukou kreslil Barták sám. Skvělá práce po všech stránkách. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama