Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Dosti podivuhodná záležitost, která je schopná místy provádět drsnou sondu do mezilidských vztahů a na druhé straně zase zabřednout do velké banální zhovadilosti. Na celém flimu je znát, že je to Vachlerova prvotina, že sice něco odkoukal za ta léta, jenže ještě nemá svou pevnou režijní tvář. Často můžeme ocenit Duškovo a Čtvrtníčkovo herecké 'umění' (mému vkusu blízké, když se povede), stejně tak ho můžeme i občas zatratit. Takže bohužel. Ve snímku se nachází pár zajímavých scén, které se však hned utopí v celkové nevýraznosti a sklonu k debilitě (což je rozdíl jestli to je hnus nebo černá komedie). Neuvěřitelně nevyrovnaný počin. Viděl jsem ho v kině, čt ho teď dalo v tv, ale já na to neměl odvahu a ani jsem neměl chuť vidět Doblba! znovu. Na obhajobu filmu: Myslím, že se u nás točí i horší věci... cca 50% ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

bože s tvojou pomocou som to dopozeral. pána čtvrtníčka žeriem v českej sode a kinoboxe, ale ako filmový herec je mizerný, sorry. ostatné herecké výkony neboli o moc valnejšie. úrovňou mi to pripadalo ako nejaký horší pokus o televízny film, ktorý sa pokúša o niečo neobvyklé (z komédie do drámy, rodinnej tragédie či do tragikomédie???), ale nevie ako na to. 1* je za starého muka- alkoholického puntičkára, čo rád kontroluje plynomer. inak bieda. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Film, v němž je zbytečné a naivní hledat nějaká hlubší sdělení. Pokud by tam přecejen byl nějaký náznak něčeho takového, tak je to terčem humoru, ne apelem. Jsem rád, že zase jednou vznikl český film, který není o laskavém, případně zhuleném českém člověku. Bavil jsem se dobře. Vyhrocování situací ad absurdum se daří na výbornou. Celý film je nabit humorem, který podle mě hodně lidí mylně považuje za snahu o jakési moralizovaní apod. Vlastně ani nevím, proč nedám 5*. Možná s tím počkám, až to uvidím znovu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po dnes již legendárních Pelíškách a vlastně i Pupendu, kdy se Dušek tak nějak více začal objevovat ve filmech mi tohle přišlo už jako kalkul natočit film se známým komediálním xichtem. Parťáka měl dělat Čtvrtníček a humor měl být asi zajištěn a tím i návštěvnost. No povedlo se to tak půl na půl. Někde kupodivu film přinutí i k zamyšlení. Více je však hluchých nebo dokonce trapných míst. Oceňuji snahu natočit v té době něco mimo rámec, ale tohle bylo mimo celkem dost možná i na samotné aktéry. Dvě hrobky. * * ()

blues 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem se jen utvrdil, že české filmy (obzvláště tragi-komedie) stále nestojí za nic, ani za shlédnutí. Mě docela udivuje, jak dokázal Vachler do jednoho filmu nacpat pro mě ty nejméně oblíbené české herce (Matonoha, Dušek, Čtvrtníček), už jen Uršula Kluková tam chyběla a bylo by to obludárium jako dělané... prostě "humor" použitý v tomto filmu mi totálně nesedl a myslím, že ani jiné obsazení by film nevytáhlo nahoru... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)

Reklama

Reklama