Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

oje 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl špatný a ani ten začátek není zcela k zahození. Temné jeskyně rozhodně mají potenciál atmosférického prostředí. Všem nadějím na slušný horror ale scenáristé uťali tipec ve chvíli, kdy se speleologové propadli kamsi do jurského parku. Od té chvíle, a že to byla sakra dlouhá doba, už u mě snímek vyvolával jen kroucení hlavou a doprošování se konce. Čeho je moc, toho je příliš. Fantazie tvůrců zde přesáhla i Cestu do pravěku. Nad filmy z prostředí jeskyně ale není třeba lámat hůl, skvělý snímek Pád do tmy představí velmi dobrou horrorovou podívanou, od které by se režisér Jeskyně mohl mnohé přiučit. Alternativa: Descent. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Obsah mě zaujmul a i přes nízké hodnocení jsem se pustil do projekce. Znáte to, víte, že má přijít na scénu hrůzostrašná příšera a vy se jen těšíte až uvidíte toho hnusnýho sráče v plné parádě. Já jsem se taky těšil, ale poněkud zbytečně. Napětí tu sice je, ale zaujímá tak 5% filmu. Lekačky se dají snadno předpovědět atd. halda záporných stránek a jen kladný obal. Zkrátka nic nového, ale na zabití to času to postačilo 40% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor, který sází na drsnou akci s klaustrofobickým efektem. Dočkáme se chlapáckých hlášek, ale své zastoupení má i něžné pohlaví. A hlavně tento horor prostě diváka poctivě přidusí, ale rezignuje až v samotném závěru, kdy divákovi naservíruje možnost pokračování. Typický hororový střed. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve stejném roce jako Briti natočili PÁD DO TMY, vyrukovali amíci s JESKYNÍ. Lokaci mají pěknou, klaustrofobii vzali na ještě vyšší level, když hrdiny natlačili nejen do úzkých tunelů, ale rovnou do zatopených úzkých tunelů, monstra naservírovali srovnatelně nezajímavé a s dějem a postavami to tvrdě prohráli. Postavy jsou ploché, děj nenapne ani nepřekvapí, aspoň, že je ta běhačka/plavačka/šplhačka jeskynním bludištěm trochu nakopnutá akčními scénami jako vystřiženými z horolezeckého thrilleru a že otravně zběsile nastříhané útoky monster, kdy nic nevidíte, se naštěstí časem unormální. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Johnny Klimek, Reinhold Heil: 1. Irreversal - Killswitch Engage ,2. Nemo - Nightwish ,3. You Eclipsed By Me - Atreyu ,4. I'll Find the Way - Ill Nino ,5. Inspiration on Demand - Shadows Fall ,6. Pull Harder on the Strings of your Martyr - Trivium ,7. Daylight Dancer - Lacuna Coil ,8. Hard Night - Open Hand ,9. Love Lost in a Hail of Gunfire - Bleeding Through ,10. Medieval - Diecast ,11. Love? - Strapping Young Lad ,12. Magnolia - Bury Your Dead ,13. A Threnody for Modern Romance - It Dies Today ,14. Blood & Thunder - Mastodon ,15. Prescription - Vext ,16. King of the Demimonde - Burning Brides ,17. Taking You Down - Egypt Central ,18. Conflicted, Conditioned - Devilinside ,19. Bring the Pain/Multiple Incisions - Candiria , ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Bruce Hunt debutoval Jeskyní jako režisér, dosud měl za sebou jen práci pomocného režiséra trilogie Matrix. (imro)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)

Reklama

Reklama