Reklama

Reklama

Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (371)

k212 

všechny recenze uživatele

Základní myšlenka přežití civilizace by snad ani nebyla tak neoriginální, nicméně je s vydatnou pomocí špatného scénáře degradovaná na trivialitku. Ve výsledku je do scénáře náslině narván balast klišovitého elaborátu všemožných jiných filmů a řada situací tak ztrácí logiku, některé jsou divně nedořečené.. Výprava a dekorace jsou celkem nápadité, stejně jako výtvarná stylizace do naturálna. Film se snaží být cool ze všech stran, ale trapně selhává v zásadním a to je přílišná vážnost. Proč je Aeon Flux tak opomíjene až nepovedene dílko? Má jednoduše smůlu, že vznikl v pomatrixovské době, protože si troufám tvrdit, že před sedmi lety by to byla pecka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Bregna 2415 ,2. The Panopticon ,3. Una Flux ,4. Torture Garden ,5. Monican Mission ,6. Good Boys ,7. The Kiss ,8. The Relical and Keeper ,9. Cloning Discovery ,10. Grenade!/Monorail Chase ,11. I Remember ,12. The Cherry Orchard ,13. Oren Goodchild Dies ,14. Destroying the Memories ,15. Aeon Flux , ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Má to pár dobrých nápadů (inteligentní kuličky reagující na pískot mě pobavily), vizuálně to taky není úplně marný (chvílema moc pěkné interiéry) a na Charlize, které by snad slušel i ježeček s duhovým přelivem, je hezký pohled. Ale to je tak všechno, co by stálo za zmínku. Příběh je hrozně hloupý, akce nezáživná a za celý film tu není ani jeden moment, který byste si s chutí pustili znova. Na pohled charismatický Marton Csokas má evidentně omezený herecký rejstřík, záporáci mu jdou dobře, ale "hodnýho kluka" mu nevěřím ani náhodou a proč tam pro těch pár záběrů zabloudila herecká persona typu Frances McDormand, je mi opravdu záhadou. Pravdou tedy zůstává, že zatím všechny filmy s komiksovými akčními hrdinkami dostávají filmařsky, umělecky i komerčně na prdel, Catwoman s Elektrou by mohly rovněž vyprávět. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Dost slabý film, který měl očividně mnohem větší ambice. Rozkolísané vyprávění dostalo ke konci alespoň nějaký náboj, takže celkový dojem není nakonec zas až tak špatný. Celé to působí dost rozpačitě, přesto sem tam probleskne i nějaký ten dobrý nápad, který spolu s rozumnou délkou délkou vytahuje Aeon z hlubokých vod odpadu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Film ktorý sa podobá na Elektru a bohužiaľ ani nedosahuje jej kvalít asi dieru do sveta neurobý. Scifi s IQ pre 13 ročných a slabými efaktami bez akejkoľvek výnimočnej scény tak zaujme jedine obsadením Charlize Theron do hlavnej úlohy a jej futuristickým šatníkom. Niekto však o nej povedal, že by vyzerala dobre aj keby mala vedro na hlave, takže asi tak. Nielenže tu nemá čo hrať, ale takýto film by pristal skôr Mille Jovovich (alebo ona tomu filmu). ()

Galerie (140)

Zajímavosti (11)

  • "Aeon Flux mě zaujala hlavně svými nedostatky. Je to morálně ambivalentní hrdinka, která se často chová iracionálně nebo nemístně," přiznává režisérka filmu Karyn Kusama. (Reiniš)

Související novinky

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Reklama

Reklama