Reklama

Reklama

Najlepšie platenú úlohu vo svojej kariére dostala držiteľka Oscara za drámu MONŠTRUM Charlize Theron. Za úlohu elitnej lovkyne ľudí s nadľudskými schopnosťami dostala 10 miliónov dolárov. V akčnom príbehu, situovanému do 400 rokov vzdialenej budúcnosti, keď smrtiaci vírus takmer vyhladil ľudstvo, má jej hrdinka spáchať atentát na vplyvného politika. Charlize Theronovou uvidíme vo filmovom spracovaní komiksu Jinx. Scenáristom filmu bude autor pôvodného komiksu Michael Bendis. Theronová stvárni hlavnú hrdinku Jinx - lovkyňu ľudí, ktorá sa spoločne s ďalším zločincom rozhodne začať nový život. Hotovosť, ktorú k tomu potrebujú, si hodlajú získať z úkrytu mafiánskych peňazí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (372)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Zvláštní sci-fi, které ocení spíše víkendoví diváci tohoto žánru, než-li zatvrzelí fanoušci. Tak či onak, jedno Aeon Flux upřít nelze – má spád, nápad a dobře vypadající hlavní hrdinku – minimálně pro mužskou část publika nepochybně pádné argumenty. Akční pasáže jsou napínavé a není jich málo a totéž platí pro zvraty příběhu (které jsou možná poněkud předvídatelné, ale rozhodně neurazí). Různé nápadité detaily také potěší (za všechny například explozivní kuličky, které se kutálejí za pískotem) a co samotná Aeon Flux? To je taková Lara Croft budoucnosti. Pokud se vám tyto faktory zamlouvají, pak nemůžete s tímto filmem prohloupit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ultraviolet, Resident Evil, Underworld, Aeon Flux - hot chick v hlavní roli, stylizovaný vizuál, videoklipová akce a příběh dostatečně ohebný, aby to všechno slepil alespoň přibližně dohromady. To je dosti primitivní, ale oblíbený recept na lehkou teen zábavu - a u Aeon Flux by fungovat taky mohl, protože přiznejme si, jen málo holek bylo ve své době víc hot než Charlize Theron, a u prvního pokusu Milly Jovovich se zombie apokalypsou se dalo zabavit velice slušně. Jenže to by musela být Karyn Kusama alespoň stejně schopná režisérka jako W.S. Anderson (jakkoli je to ve spojitosti s jeho osobou oxymoron) a umět natočit na pohled líbivou akci... což ale zoufale neumí. Předvádí jen střihově zmatený bordel se směšnou kinetikou, který navíc ještě umocňuje hloupě nepropracovaná a přebarvičkovaná stylizace futuristického světa. A přitom paradoxně, samotný příběh je na poměry filmů tohoto typu poměrně schopný, jen málokterého fanouška sci-fi by nutil k harakiri na rozdíl od mnoha jiných filmů, a vize upadajícího dystopického světa tu není o nic horší než například v Equilibrium... ale zase, kdo by se na to proboha chtěl dívat, když si může přečíst originální komiks, a nemusí se přitom otravovat s mizerně natočeným filmem. Zas tak moc hot ta Charlize přece jen není. 5/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bože, já věděl, že to nemám dělat.. ale stejně jsem si to pustil!! Æon Flux je podívaná, která vás žádá o jediné - naprosto rezignovat na logiku!! Navštívíte tak futuristický svět, ve kterém má zase prsty smrtící virus a.. na tom vlastně příliš nesejde!! Charlize to naštěstí ve skvěle padnoucí kombinéze neuvěřitelně sluší, i když stejně jako u jejích předchůdkyň absolutně nechápu, proč se do takové sračky nechala obsadit!! Bankovní účet je tu a tam zřejmě třeba oprášit.. Ostatní postavy jsou trestuhodně ploché, místy až směšné!! Akce je nepřehledná, děj je sypký až běda, originalita si společně s logikou vyšly ruku v ruce na výlet (i když příjemné interiéry se upřít nedají), ale společnou cestu s režisérkou Karyn Kusama zaručeně neměly!! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pohoda. Mal som chuť na sračku a moje očakávania sa do bodky naplnili. Ale aby som nekrivdil tak Aeon má u mňa aj nejaké tie prvé ceny: 1. Nasterilnejšie prostredie v dejinách sci-fi filmu - niečo tak umelé, chaotické, kulisové a bez feelingu sa vidí málokedy. Občas biele steny fungujú (THX), ale tu nula bodov. 2. Najoriginálnejší protivník v dejinách sci-fi filmu - Strielajúce stromy (WTF!). 3. Najoriginálnejší pomocník v dejinách sci-fi filmu - aportujúce kovové guličky (!!!). Vôbec Karyn Kusama ma úchylku všade strkať flóru viac než je zdravé (keep of the grass!). Zlé na všetkých frontoch. Kto sa tešil na sexi latex dostáva kopanec do vajec. Chalize v kondómovo čokoládovom overale vyzerá, ako vosková figurína s výkladu Prady. Súboje vykrádajú Power Rangers a dialógy telenovely. Momenty keď Charlize podlaďuje hlasivky, aby znela drsne by som tesal do kameňa. Ten bod je za celkom dobrý soundtrack. 20% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak špatný, že už to ani není zábavný (jedině tak vraždící tráva). Charlize Theron to tady moc nesluší a to už je co říct. Sophie Okonedo má místo nohou ruce, což už mluví samo za vše a Marton Csokas má celej film znuděnej výraz a chtělo se mi z něj spát. Závěrečná přestřelka sice došela ušla, ale tu trapnost před tim to už nezachrání. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (11)

  • Na základe filmu bola vytvorená aj hra na PlayStation 2 a Xbox. (Greenpeacak)

Související novinky

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Reklama

Reklama