Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Londýn, 1889. Lovec přízraků, tajemný VAN HELSING, přijíždí zneškodnit zločinného pana Hyda, který po nocích vyráží do ulic vraždit ženy. V tomto animovaném dobrodružství VAN HELSING odkrývá Hydovo druhé já, doktora Jekylla a záhadu, která se za nočními vraždami skrývá a ohrožuje samotnou existenci britského impéria. (oficiální text distributora)

Recenze (45)

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajn bondovka... ehm. Prequel k celovečeráku sa drží schémy kinofilmu - je akčný, je zábavný, ma dobrú hudbu... no nie je natoľko uletený, aby jeho prehnanosť niekomu vadila. Príbeh je prekvapivo dobrý, scéna s prevarcajúcim vlakom je vizuálne namakaná, atmosféra oproti celovečeráku hutnejšia a vyváženejšia. Riddick: Temná hrozba ma osobne zaujal viac, ale Van Helsing mu celkom slušne šliape na päty... ()

movieband 

všechny recenze uživatele

I přes svou krátkou dobu sakra podařený film s Gabrielem van Helsingem a dalšími sympatickými postavami. Podařená akce, podařené zpracování ponurých ulic Londýna. Dost dobré zpracování postav (Dr. Jekyll a pan Hyde, Van Helsing, bratr Karel, monstra na začátku filmu). Napětí a akce jsou solidní a skvěle film doplňují o nové poznatky okolo Londýnské věci s panem Hydem. Hodně slušný film. 5* a 90%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Van Helsing, lovec všeho nepatřičného je vyslán svými šéfy (Vatikán) do mlhavého Londýna, aby zde vyřešil záhadu tajemných vražd mladých žen, které jsou nalézány každý den s vytřeštěným obličejem. Van Helsing neváhá, a hned se vydává po stopách zakeřného vraha se dvěma tvářemi ... Samotný film se mi docela líbil (žádnej velkej odvaz, ale dívat se na to šlo), tak jsem byl zvědav, co přinese animovaný film (kde mají, ruku na srdce, tvůrci daleko širší pole působnosti). Ale ani tento Van Helsing dvakrát neohromil - a nebýt své délky (resp. krátkosti), asi bych se unudil k smrti. Záhada tajemného londýnského vraha sice nabízí svůj potenciál, ale ten se tvůrcům nepodařilo ani v nejmenším naplnit ... škoda... ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No možná to není čistých 5*, ale pro Van Helsinga mám prostě slabost. I tento krátký animáček je prostě výbornej. Je v něm pár vtípků a přináší i malinkaté napětí. Skvělým tahem je pak dabing představiteli hraného Van Helsinga. Dost mě překvapil taky otevřenej konec. Škoda jen, že takových filmečků není víc. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu hodně retro. Ale nemůžu říct, že by to bylo něco špatnýho. Vzhledem k přesicenosti digibordelu je to takový fajn feeling, který jsme měli rádi na Supermaxu. Jako přequel celovečernímu Van Helsingovi to ale nestačí. Prostinký a slabý scénář tomu bohužel taky moc nepomůže. Budu si pamatovat možná tak maximálně finální líbačku a vtípek, a to ještě maximálně 14 dní. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Je možné si povšimnout velikosti koše horkovzdušného balónu, která se scénu od scény výrazně liší. (Conspi)
  • Během Van Helsingova dlouhého pronásledování vlakem unikajícího Mr. Hydea se oba dostanou z jedné strany Londýna na druhou. Carl, ponechán na pospas vlastnímu rozjímání, se pronásledování nezůčastňuje, ale proti všem pravidlům se v závěru pronásledování z čistajasna objevuje v ústí tunelu. (Conspi)

Reklama

Reklama