Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus přišel do kin, když vrcholilo mé dětství a s ním moje zapálení k dinosaurům. Jurský park jsem měl nakoukaný nespočetněkrát a teď přišlo tohle. Sice to byl jen lehký odvar Spielbergova pekla, ale i tak se mi to líbilo. Na tu dobu výborná animace, která ani dneska neztratila moc ze svého kouzla. Ale hlavně pěkné postavy, typický příběh o pouti a vtipné scény. Prostě příjemný odpočinkový animák. -"Carnotaur! A mouthful of teeth with a bad attitude!" ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji. ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Nedokážu překousnout, že tam jednomu ankylosaurovi (nebo něco podobného) říkali Punťo. Nevím jestli to je i v originále, ale podobná jména dinosaurům, to mi teda vadí. A že by dinosaura vychovávali opice? To je teda vrchol hlouposti. Když pohádky o dinosaurech, tak ať to má trochu úroveň. K čemu je, že to má dobrou animaci a efekty, když je to nesmysl. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Unikátní opomíjený a nedoceněný film Disneyho Studia. Spektakulární podívaná pro velká plátna kin. Jeden z největších a nejsložitějších projektů studia. Na svou dobu fotorealistická grafika představující svět dinosaurů v plné kráse i nezbytného výchovného poučení typického pro disneovky. Přesto, že jde o dětský film a příběh, je zde použito všech vědeckých objevů k tématu období pozdní křídy, takže jsou známy i důkazy o existenci forem savců ( tvůrci jim dali podobu lemurů). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • S oficiálnym rozpočtom 130 miliónov amerických dolárov (neoficiálne až 200) je to najdrahší film, ktorý vyšiel v roku 2000. (Spilvo)
  • Pôvodne mal byť záber zo začiatku, keď letí meteorit vesmírom, totožný s tým, ktorý bol vo filme Armageddon (1998). (Spilvo)

Reklama

Reklama