Reklama

Reklama

VOD (1)

Film, natočený podle skutečné události, líčí činy Angličana jménem Alan Conway, který se v 90. letech po několik týdnů vydává za režiséra Stanleyho Kubricka. Protože skutečný Kubrick se straní publicity, nikdo přesně neví, jak vlastně vypadá. S touto identitou Conway chodí na večírky a rafinovaně tahá z důvěřivých lidí peníze. Beze strachu hovoří o režisérském povolání, i když o něm nic neví. Svéráznými názory a chováním uvádí své oběti do velmi rozpačitých až šokujících situací. Otevřeně přiznává svou homosexualitu, seznamuje se s atraktivními mladíky snícími o slávě, kteří se nechají omámit "uměleckou" aurou a sliby. Na podvodníkovy triky naletí taxikář, bohatý chlapík, který by chtěl být producentem, i renomovaný kritik The New York Times. Lež má však přece jen krátké nohy.
Na komedii inspirované těžko uvěřitelným příběhem se podíleli dva spolupracovníci zemřelé režisérské legendy. Debutující režisér Brian Cook a scénárista Anthony Frewin asistovali Kubrickovi na několika filmech. Cook navíc produkoval film Eyes Wide Shut. Snímek zajímavě zpracoval fakta do humorné zápletky, v níž vyniká ústřední výkon charismatického Johna Malkoviche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Streeper 

všechny recenze uživatele

John Malkovich je ve snímku nejlepší, to bez debat. Roli duševně nemocného homosexuála vydávajícího se za slavného režiséra zvládl dobře a vtipně. Občas jsem se pobavila nad různými narážkami, dokonce i nad písní Hello, která mě vážně rozesmála. Nicméně, i když film není dlouhý a jsou tam vtipné scény tak dokáže i dost nudit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

John Malkovich opravdu válí, to bez debat. Stejně jako film mě pobavil různými narážkami (mimo jiné i hudebními) na Kubrickovy filmy, ale celkově je hodně zvláštní snímek, který i přes svou poměrně krátkou stopáž stihne nudit. Každopádně hodně dlouho jsem přemýšlel mezi třemi a čtyřmi hvězdami, bohužel, kdybych dal trochu víc, tak bych ukřivdil filmům, u kterých jsem se nudil míň a zasmál víc. 60 %. ()

Reklama

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Tento film mě lákal pouze kvůli Johnu Malkovichovi, kterého jsem si docela v poslední době oblíbil (dříve jsem ho vůbec nemusel). Ze začátku mi film moc nevyhovoval, ale potom se to začalo vylepšovat a přibývalo více a více vtipných scének až se to docela vyrýsovalo na pěkné tři hvězdy z mého pohledu. Jinak je pěkné že si Malkovich umí udělat srandu sám ze sebe a je ještě hezčí, že jsem si při tomto filmu zavzpomínal na skvělýho Kubricka. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudeme brát v potaz to, že zápletka a Conwayovy vyžíračské vtípky byly pro potřeby filmu jistojistě upraveny, je až neuvěřitelné, kolik se ve společnosti najde pitomců, kteří jsou pošahanému týpkovi v přihřátém kostýmku ochotni uvěřit naprosto vše. Kdo viděl jediný Kubrickův film, ten by si nevsadil ani zlámanou grešli na to, že ten chvástavý blbeček, co má kontakt na všechny a se všemi točil (a přitom si ani není schopný zapamatovat jména všech Kubrickových filmů), chodí po gay barech a buduje kariéru queer zpěvákům, je opravdu Stanley Kubrick. Conway se chová jako úplný protipól božského génia. Z filmu jsem měl chvíli zmatek v hlavě, pak se ale tempo usadilo. Navíc jsem při něm pocítil touhu znovu se podívat na Barryho Lyndona a Olověnou vestu. (663., 22. VII. 2011) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A kdo je Stanley Kubrick..? Režisérský debut pana Cooka trestuhodně promrhal potenciál Malkoviche, jenž jako obstarožný hošan parazitující na cizí identitě a lidské hlouposti bezesporu boduje, ale vzhledem k tomu příběhovému motání se kolem dokola mi byl osud jeho postavy na škále od obdivu až po lítost, či pohrdání zcela lhostejný a tak jediné, čeho si člověk nakonec opravdu užije, je hudební retrospektiva Mistrova díla. Potkat vodkou nasáklého Conwaye z Moloko baru rozkurážený Alex, rozkope mu járble.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • David Hemmings se měl ve filmu objevit, ale bohužel zemřel ještě před tím, než jeho scény byly natočeny. (MeanWhile)
  • Ken Russell a Peter Sallis si zahráli své cameo role jako dva pacienty v blázinci. (MeanWhile)

Reklama

Reklama