Reklama

Reklama

Hrůza přichází z moře

(neoficiální název)
  • USA It Came from Beneath the Sea (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Další produkt, na sci-fi a monster movies velmi plodných, 50. let. Mostrem je tentokrát gigantická chobotnice a terorizovanou metropolí San Francisco, které v tomto filmu příjde dokonce o svůj Gloden Gate Bridge. Hlavními postavami, snažícími se chobotnici zastavit, jsou dva vědci a kapitán nukleární ponorky. (jonyyy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na to, že je film relativně krátký, trvá až pozoruhodně dlouho, než se v něm začne něco dít. Nejprve strávíme půlhodinu ve společnosti milostného trojúhelníku, poté se dočkáme scény, kdy Harryhausenova příšera napadne loď (přičemž zjistíme, čím že se inspirovali hoši z ILM při výrobě scén s krakenem pro druhé Piráty z Karibiku), pak se milostný trojúhelník vrátí na scénu, my se sice nenudíme, ale stejně pořád čekáme na finále. Finále naštěstí přijde. A se vším všudy. Obří chobotnice řádí, ničí domy, Golden Gate Bridge, zaplácává nebohé Sanfrancisčany... Radost pohledět. Tomu, co přišlo z hlubin moře, nakonec za to, co přivodilo těm, kteří se nebojí v restauracích požírat malé chobotničky, dávám tři hvězdy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ještě o poznání slabší verze už tak slabšího snímku The Beast From 20,000 Fathoms, která sice nepostrádá nic, čím by měl ryzí monster film padesátých let disponovat, ale schéma je tentokrát značně mechanické a nudné. Romantická linie je otravná a hlavně, obří chobotnice vyvolává dnes už skutečně jen úsměv a hrozně debilně působí, jak likviduje město i jeho obyvatele napůl ponořená v oceánu. Další žánrový příspěvek, na němž se pouze ukazuje dominance soudobých filmů jako Them! nebo Tarantula, které disponují režijní vynalézavostí a atmosférou. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek s velmi pomalým rozjezdem, což mu celkem ubližuje, a to i vzhledem ke stopáži. Jenže pro mě osobně má to správné padesátkové kouzlo, stejně jako klasický příběh o tom, jak člověk zasahuje do něčeho, do čeho by zasahovat neměl. Nemůžu si pomoct, ale tohle mě baví. Navíc jsem se docela těšil na to, jak bude animace Raye Harryhausena vypadat v černobílé. Bohužel trikově je toho ve snímku strašně málo a ten je tak odkázán hlavně na dialogy, což je škoda. Jakmile ale dojde na chobotnici, už je to jiný film, lepší. Její snaha strhnout Golden Gate je úchvatná. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

79 minut stopáže, ale budete se cítit, jak po sledování 5 hodinového maratonu na téma armádní kecy, milostný trojúhelník a jedna velká chobotnice. Pokud se těšíte na Harryhausena, pak přetočte film až na poslední hodinu. Dočkáte se pěkné destrukce mostu a vpádu chobotnice do města. Hodnocení OST: Lehce podprůměrné 50tkové 4,5/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek podle klasického dobového mustru: zkoušky nukleárních zbraní - monstrum (které ale nezmutovalo radiací, nýbrž jí bylo přilákáno) - hon na bestii - katastrofické scény ničení - vypořádání se s monstrem. Osobně mám tyhle snímky rád, i když jsou si tak podobné. Tenhle ale považuji spíše za průměrný, jelikož napětí je značně kolísavé. Přidanou hodnotou jsou samozřejmě triky R. Harryhausena a půvabná Faith Domergueová. Studená válka, feminismus a úsměvný konec. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • V důsledku nízkého rozpočtu a snahy ušetřit bylo chobotnici vytvořeno jen 6 chapadel namísto správných osmi. (hladass)
  • Miniatury aut a Golden Gate Bridge byly vyrobeny z olova. (Marek06)

Reklama

Reklama