Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (158)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jsem zmaten. Tak existuje Santa Clause (u nás Ježíšek), nebo ne? Tato vánoční komedie ve mě udělala zmatek. Tak krásně udělaný Severní pól jsem ještě ve filmu neviděl. Ale teď vážně. Samozřejmě na Ježíška nevěřim. Mít ale dítě, které by přestávalo věřit, tak bych mu 100% pustil tento film a myslim, že by začalo to malé dítě věřit. John Pasquin natočil výbornou vánoční komedii s povedeným příběhem, kterého nikdo jen tak nedosáhne. Možná je Santa Clause jedna z nejlepších vánočních komedii, co jsem kdy viděl. Docela mě překvapilo, jak to bylo vtipné. Velké plus za vtipnost samozřejmě patří Timu Allenovi, který má výborné hlášky. A kdo psal dialogy, tak je docela frajer. Například: " Scotte, řekni mi, co jste vlastně dělali s Charliem předtim, než jste šli na Štědrý den spát?" " Chroupali jsme cukr, dali si několik panáků, hráli se zbraněma, pak jsme šli ven za ženskejma a četl jsem mu knihu?" " Jakou knihu?" " V žáru vášně." Geniální!!!! Už se těšim, až budou Vánoce, protože v televizi nikdy o Vánocích nic nevysílají, takže se budu na tuto komedii těšit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabá komedie, která nefunguje ani v čase vánočním. Nějak rychle film po shlédnutí vyšumí a nenalezl jsem v něm žádnou výraznou scénu. Potenciál tady však byl jenže Tim Allen v roli Santa Clause nepůsobí dvakrát sympaticky, roli tak trochu odbyl a do toho chabý děj bez pořádně rozvinuté zápletky se kterou se nakládá dost lajdácky a neobratně. Postupně se nápady obehrály a v tom horším případě postupně docházely až se úplně vyčerpaly. Na podobné téma existuje celá řádka více či méně povedených filmů, ale tenhle řadím k těm nepovedeným. Dá se na něj podívat, ale nevyvolá nic, co by bylo zajímavé nebo nějak líbivé. Je to strojově čistá práce, která v ničem neohromí a za pět minut po filmu se na ni zapomene. Nelíbilo. 40% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najobľúbenejších vianočných filmov, bez ktorého si akosi Vianoce ani neviem predstaviť. Môže za to skutočne fantastický Tim Allen, ktorý v role Santa Clausa funguje absolútne fantasticky. Má srdce, má charizmu a postupne ako sa mení tak je vidno na ňom aj lásku v to, kým sa stane. Severný pól je tu podľa mňa zobrazený veľmi pekne, škriatkovia ako deti je podľa mňa skvelá voľba a rovnako aj niektoré vtipy vedia pobaviť. Mám pre tento film skutočne veľkú slabosť, lebo je v ňom veľká dávka srdca a príjemná vianočná atmosféra, ktorá ma vždy dostane. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vianočných filmov čo nie sú ničím originálne. Námet je už milión krát videný a príbeh neprekvapí fakt že ničím. Tim Allen bol ale celkom fajn, čomu som najprv neveril, a nevadilo mi ani pohrávanie sa s rodinnou drámou miesto stopercentného zamerania na komédiu. Čo mi ale vadilo dosť bolo až moc veľké spomalenie v strede filmu. Od prvého návratu zo Severného pólu sa všetko strašne vlečie a okrem toho že hlavnej postave rastú fúzy a priberá sa neudeje nič zaujímavé. Prešľapuje sa na mieste a že som sa nudil je možno ešte slabé slovo. Záver sa ale celkom podaril a navodil vianočnú pohodu akú chcete. Suma sumárum, Santa Clause nie je nič extra. Je pomalý, málo zábavný a neprináša nič osviežujúce. Funguje ale ako príjemná oddychovka pre celú rodinu a nič nepokazíte keď si ho pozriete. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Je opravdu vidět, že se film může líbit i nelíbit a to nemyslím jen tento film ale i jakýkoliv jiný. Já jsem názoru, že se tento film určitě povedl a to nejen díky hlavnímu hrdinovi, ale i svojí pohádkovostí. My se na tento film doma vždycky rádi podíváme, takže pokud nejste zarytí proticlausovci, tak se na tento film určitě podívejte i se svými dětmi či vnoučaty :o) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Keď Scott (Tim Allen) a Charlie (Eric Lloyd) opúšťajú Severný pól je možné vidieť, že na mesiaci, ktorý je v pozadí sa nachádza logo Mickey Mouse. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie bolo na vyše 2 roky pozastavené, lebo počas nakrúcania našla polícia u Tima Allena (Santa Claus) vyše pol kila kokaínu. Herec mal byť odsúdený na 3-7 rokov väzenia, prepustili ho však už po 2 rokoch a 4 mesiacoch. (Raccoon.city)

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama