Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Chceš-li si na Silvestra vystřelit ze svých přátel, zabij Baldricka, než začneš. Když lord Blackadder sliboval opatřit pár rekvizit z doby minulé, ještě netušil, že stroj času je funkční, a on nešťastnou náhodou vyhubí dinosaury, změní jednu nadějnou spisovatelskou kariéru, morálně rozleptá Robina a jeho mužné zbojníky, vévodu z Wellingtonu připraví nejen o holínky, a co hůř – ze svých přátel udělá Francouze. Kromě zlaté sestavy Atkinson-Robinson-Richardson-Fry & Laurie, se tu objeví i Kate Moss jako Marianna, Colin Firth alias Shakespeare, Tyrannosaurus Rex v roli dinosaura a Hordy Skotů se skvěle zhostí partu skotských hord. :) Těším se na pokračování v roce 3000. ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Skvělý silvestrovský speciál, v němž se setkáte se všemi postavami seriálu a navíc je tam Kate Moss (Lady Marian) a Colin Firth (William Shakespeare). Doporučuji sehnat si v originálním znění s titulky, protože dabing ČT je tragický - jiné hlasy bych ještě zkousnul, ale jiná jména postav už ne. Kam se poděl Baldrick a Edmud Černá Zmije? Přeložit Blackadder jako Bestián je zvěrstvo a mnoho fanoušků si pořadu kvůli tomu ani nevšimlo. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když pominu tu absolutně příšernou změnu jmen, byla to parádní krasojízda. Musím se přiznat, že dabing mi nevadil, ale Jiří Prágr je prostě nepřekonatelný. Parádní tečka za jednou geniální sérií, ve které uvidíme i dosud nepoznané příslušníky rodu Černých zmijí. Edmund s Baldrickem tentokrát cestují časem, v parádním kousku se dozvíme jak vyhynuli dinosauři, opět navštívíme fenomenální královnu Akžbětu I., Napoleona i Shakespeara v podání Colina Firtha. Ta hláška s Kennethem Brannaghem mě dostala...Samozřejmě nesmím opomenout i lady Marion v podání Kate Moss. Prostě naprosto úžasné zakončení fenomenální ságy se všemi starými známými mě absolutně dostalo a zrovna smutním - a asi nějakou chvíli smutnit budu. Protože ten konec, ten konec byl naprosto parádním závěrem, takovým, že lépe to tvůrci ani zakončit nemohli. Chci pátou řadu... Vážně senzace, ať navždy žije rod Blackadderů. Jo a ten Baldrick na konci (překladu na Packala si už nevšímejte) mě taky dojal.... Mohl se objevit i Percy, ale to mi nakonec ani nevadilo. Paráda. Paráda. Geniální dílko a bez diskusí ten nejlepší závěr čehokoliv, co jsem zatím viděl. Takže hodnocení je jasné. Prosím jen o jedno. Předabovat!!! 100%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Když se něco vrací zpět ke svým počátkům, většinou to za moc nestojí. Ani v tomto případě to nedopadlo nejlíp. Už samotnej nápad se strojem času není dobrej. Jinak většinou to nějak neřeším, ale tak nějak mi tady chybí ten smích diváků, jak bývá v sitcomech. Ale na druhou stranu, ono tady toho vtipného zas tak moc nebylo, bohužel. I Černá zmije a Baldrick vypadají v současnosti tak nějak divně a úplně zabité je to na konci tím, kam to spolu dopracovali (to bylo snad nejtrapnější z celé ságy). Nevidět předchozí série, dopadlo by mé hodnocení ještě hůř, ale z nostalgie dávám aspoň 3. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

William Shakespeare dostane pěstí za všechny děti, které se o něm kdy budou učit, Robin Hood zhebne po krátké debatě založené na zcela logických faktech týkajících se sociálního zázemí v Sherwoodském lese, Wellington se u Waterloo zrovna nevytáhne... Všechno je na svém místě a tahle Černá zmije je zkrátka stoprocentní. Už během úvodních titulků jsem se smál jako pominutý a nepřešlo mě to ani během titulků závěrečných (se skvělou písní jako vždy). A pokud se bojíte dabingu a zejména Petra Rychlého - výjimečně se nebojte, je vážně dobrý. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Ve scéně s Robinem Hoodem a královnou Alžbětou se objevuje černošský kompars, což je jako historický nesmysl vtípek tvůrců. (Kulmon)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)

Reklama

Reklama