Reklama

Reklama

Policejní akademie 6: Město v obležení

  • Česko Policejní akademie 6: Město v obklíčení (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlna zločinnosti opět zachvátila město a policie nedokáže řádění zločinců zastavit, obzvláště když jsou v akci takoví "experti" jako kapitán Harris s Proctorem. A tak se na guvernérův příkaz ujme vyšetřování speciální tým vedený náčelníkem Lassardem. S ním přichází i další známí: mohutný černoch Moses Hightower, háklivý na poznámky o barvě kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooksová a nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, Lassardův pohledný synovec Nick a také chodící katastrofa Fackler. Zatímco se policisté radí o postupu, vyloupí trojice lupičů banku. Rozbíhá se pátrání, které dlouho nemá jiných výsledků než řadu trapasů a nedorozumění. Když však starosta s policejním komisařem oznámí, že část nedávno uloupených šperků se našla u Lassarda, a policisté jsou suspendováni, je jasné, že jde do tuhého. Hrdinové se pochopitelně nevzdají a pokračují v pátrání na vlastní pěst. Zjistí, že lupiči řádí přesně na plánované trase budoucího metra, takže ceny pozemků klesají a stávají se ideálním cílem pro spekulace. Když tajemný šéf banditů zahájí poslední část operace Zmatek a nechá vyhodit do povětří elektrárnu, rozpoutá se v ulicích chaos. Ten policie jen s obtížemi zvládá. Jones, Nick, Tackleberry a Hightower se však dostanou lupičům na stopu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, nejspíš tím, že jako malý kluk jsem to sledoval na videokazetách, ale na policejní akademii mám prostě slabost. S postupem času vidím jaká je to ve skutečnosti hovadina, ale i tak vždycky vydržím celý film :o). Beatboxerový Jones mě snad pokaždé rozesměje. A ještě bych rád vypíchnul herecké výkony Proctora, ten mě dostává úplně vždycky :.o) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nějaký vtípky jsou už sice tolikrát recyklovaný, že už nejsou příliš vtipný (Harris a židle), ale objeví se pár nápaditejch scének (rapující Hooks s Hightowerem). Docela potěší akčně laděnej závěr společně s finálníma soubojema příslušníka policie s padouchem, který maj stejný dovednosti (síla, karate nebo záliba ve zbraních). ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Mahony zde opravdu chybí, a bez něj to jde už z kopce. (Náhrada za něj, nemá ani nejmenší šanci.) Zde se objeví opět policista Fakler. (Nosí všem okolo smůlu.) Náhrada za Mohonyho není zde moc dobrá. Tento díl je asi ze všech nejnudnější. Kapitán Harris je zde opět všem pro smích, a opět má poskoka Proktora. Poznámka: Vtipných scén zde moc není, a některé se dokonce opakují. Poznámka: Snad jedině závěrečná honička, ta je geniální. Velmi zajímavé dopravní prostředky. 😄 No, a ke konci nám Harris odletí do oblak. 😄 Hvězdiček 2 ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Pánové, slíbili jste mi už před čtrnácti dny, že gang bude v base. Místo toho z nás dělají, no... Jak se jim říká? Jsou velmi směšní. Králové je mají, no... Zavolejte šaška! Ano, vypadáme jako šašci." Policejní akademie vs. parta záporáků z kanalizace. V tomhle dílu začíná kvalita série viditelně upadat. Zasmál jsem se jen jediné scéně - Hightower při bitce s Oxem, když začal odtahovat hlavu a šklebit se. "Ha, už nemůžeš. Jsem silnější." - "To ne, smrdí ti z huby." Plus Lassardův nesympatický synovec nemůže nahradit Mahonyho. - 10%. ()

Rococo 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Oproti předchozím dílům tu bylo několik vtipných scén, kterým jsem se smál. Například scéna s robotem a granátem, který zničil Harrisovo auto. Od Jonesova představení v Comedy Clubu, jsem ale čekal mnohem víc. Filmové efekty jsou na docela nízké úrovni a hodně to tam bolí. Když Harris letí na židli nebo visí na natěračském výtahu je to hodně znát. Však co bychom také chtěli od roku 89. Také to mělo docela dobrý děj. Čtyři hvězdičky na to akorát sednou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy se Nick Lassard (Matt McCoy) dusí plynem a zachrání ho Hightower (Bubba Smith), je místnost plná plynu. V další scéně, kdy rozbíjí židlí obrazovku, tak už tam najednou žádný plyn není. (Zix.)
  • Filmu vydělal v USA jen 11 milionů amerických dolarů a jako jediný díl série se po premiéře neumístil na prvním místě víkendového žebříčku. (HellFire)
  • V jednej chvíli uvažovali tvorcovia o tom, že v tejto časti sa absolventi akadémie vydajú do Británie. Duo Richard Curtis a Ben Elton dostalo ponuku napísať scenár pre Police Academy 6: The London Beat, avšak odmietlo ju. Navyše, potom čo predchádzajúci diel Policajná akadémia 5 (1988) nenaplnil očakávania svojich tvorcov a v kinách prepadl, tí sa rozhodli rozpočet šiestej časti zoškrtať a od pôvodnej myšlienky umiestniť dej v Británii upustili. (beso74)

Reklama

Reklama