Reklama

Reklama

Furjó anegoden: Inošika Očó

  • Japonsko 不良姐御伝 猪の鹿お蝶 (více)

Obsahy(1)

Malé děvče je svědkem nájemné vraždy svého otce, který byl detektivem a podařilo se mu získat důkazy o korupci některých vysoce postavených politiků ve městě. Otec jí stihl ještě dát tři malé karty se znaky jelena, kance a motýla – obrazce, které mají jeho vrazi vytetovány na zádech. Dívka si změní jméno na Ochô Inoshika (což je kombinace slov jelen, kanec a motýl) a dvacet let po smrti otce je připravena vydat se na krvavou cestu pomsty. (p6qwre)

(více)

Recenze (33)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Sex and Fury radíme medzi tzv. pinku eiga - štýlové ázijské soft porno. Potetovaná Reiko Ike zachádza v ceste za pomstou tam, kde slávna Meiko Kaji (Lady Snowblood) nikdy nemala odvahu. Striekajúca krv, samurajské meče a odhodlanosť Aziatok vyhovieť v každom smere sľubuje zážitok, na aký inde len tak nenarazíte. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Pro Evropana nenavyklého podobným zážitkům může být Sex and fury docela šokující záležitost. Japonská diva toužící po pomstě seká svým mečem do proradných zločinců, většinou ji při této činnosti vypadne jedno, pak obě ňadra, nakonec z ní jakýmsi kouzelným způsobem spadne vše. Krev stříká, tělo se vlní v esteticky stylizovaných skocích a úhybech, do toho hraje hudba ne nepodobná hudbě, kterou známe z Tarantinových filmů – tedy něco mezi popem a „cool“ hudbou sedmdesátých let Mix naprosto absurdní, leč ve svém výsledku neodolatelný. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu velice zvláštní film! Japonskou kinematografii mám rád, zvlášť 70. léta v rámci karate, samurajů, Sonnyho Chiby, soubojů na meče, explotation, stříkanců krve apod. Z řady předešlých shlédnutých snímků jsem si samozřejmě nesl nevědomě nějaké dojmy a očekávání, dostal jsem však úplně něco jiného. A to něco, tento podivný japonský film z počátku 70. let neumím ani nijak pořádně přiblížit či popsat. Ale pokusím se.Jednak se nemůže filmu upřít, že je perfektně technicky zvládnut, zejména kamera a celý look, záběry a prostředí jsou úžasné a bezchybné. Ještě dodám, že nejsem příliš velkým nadšencem "kultu" LADY SNOWBLOOD, ale o to větším milovníkem série LONE WOLF AND CUB, kteréžto první tři díly považuji za nejlepší samurajské filmy všech dob a vůbec jedny z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl (zbylé tři díly jsem zatím neviděl, ale předpokládám, že kvalita je standardní jako u prvních třech - doplněno, viděl a kvalita se nezměnila...). V případě "SEX AND FURY" jsem však nedostal nic z tohoto. Dostal jsem asi toto: spousta sexu, spousta erotiky, střílení z revolverů, nějaké ty souboje na meče, dvě hlavní ryvalky, z nichž jednu hraje moje "kontroverzní" oblíbenkyně Christina Lindberg (později si zahrála v kontroverzním explotation masakru (podle jiných zdrojů nejdříve natočila "Thriller" a až potom odcestovala do Japonska natáčet explotation filmy ...) THRILLER EN GRYM FILM) a druhou Reiko Ike. Dále spousta intrik, cesta za pomstou, spousta hazardních her, mučení a bičování nahé Reiko Ike Christinou (ó jak přitažlivé pro zvrhlé oko milovníka explotation). Dále tu máme milostný příběh o nenaplněné lásce a jako třešničku na dortu stříkance krve a rozpáraná břicha. Tento mišmaš, by se zdálo, že ani nejde nějak smysluplně do jednoho filmu zakomponovat. Ale tento film to bravurně dokázal a tím si u mě vysloužil naprosto plné hodnocní. Tak perfektně scénáristicky , propojeně a smysluplně provázaný děj oplývající všemi těmito výše zmíněnými atributy, to je opravdu umění... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Z toho čo som videl jednoznačne najlepšia Lindbergová. Má to nádhernú hudbu, invenčné réžijné riešenia a kameru, je to výpravné, vyčačkané, cool a sexi. Čo, že je to camp jak noha? Taký Tarantino to musel žrať. 85% Ps: Už je to nejaký čas, odkedy som naposledy vo filme videl päťkartový poker. A že to bola hra! Zhruba za desať kôl dostali dva najvyššie pokre, straight flash a tri full housy. A na koniec sa ešte pochválili, aké sú dobré gamblerky. Akurát tu Christinu teda mohli naučiť aspoň držať karty. A keď sme pri tom, keď už mala hovoriť anglicky, mohli ju naučiť trochu rozprávať. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

šialené, to ma napadlo ako prvé, keď som videl hlavnú predstaviteľku nahú v snehu, bojovať zo samurajským mečom a kosiť nejedného špinavca. Tu ma napadol hneď jeden film kill bill, tak Tarantino mal vynikajúcu inšpiráciu. Tak tento film mal grády, či kvôli odseknutím častiam tela alebo kvôli akčným parádnym scénam, ale aj možno kvôli vzrušujúcim erotickým scénam. Vynikajúci príbeh, ktorý Bohovo odsýpa, nenudí, lebo spracovanie je rýdzo úchvatné a hlavne prepracované. Skĺbiť hromadu vrážd, erotiky, politiky a vynikajúco vizuálu a to všetko v jednom filme, bez toho aby toho tu bolo až príliš, no hip, hip, hurá! ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama