Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

POMO 

všechny recenze uživatele

*** Spoilery! *** Letový plán najviac pripomína Výkupné Rona Howarda. Zatiaľ čo Výkupné však stavalo "iba" na silnom zvrate, ktorý film rozdeľoval na dve samostatne i spolu fungujúce polovice, Letový plán chce zajsť ďalej, silný zvrat mu nestačí a pojíma ho ako veľkú pointu. Bezcitný a mätúci prechod prvej, psychologickej roviny filmu do tej druhej, akčnej, ale vyžaduje od diváka 10-minútové zorientovávanie sa v deji, po ktorom mu naservíruje už iba dávku amerického heroizmu. Letový plán je technicky precíznou, atmosféricky i psychologicky dobre predexponovanou drámou, ktorá sa zmení v ženské Air Force One. Škoda. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný, celkem napínavý a netradiční thriller s Jodie Foster, která se do této role opravdu hodí. Pokus o zajímavou a překvapující pointu se povedl tak napůl. Možná by stálo za to, podívat se na film ještě jednou, aby si člověk ujasnil poměrně zamotaný děj. Fim to určitě není špatný, herecké obsazení je dobré - Erika Christensen potěší. Pokud máte rádi letadla a thrillery v uzavřeném prostoru a navíc si libujete v zapeklitých příbězích, je to film právě pro vás. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jodie Foster, hodně dobrá atmosféra, tísnivé prostředí, zápletka -o něco slabší akční druhá část, divák si občas říká, "tady to mohli udělat jinak"/// Na Tajemný let jsem byl hodně zvědav, už jen proto, že jsem ho chtěl srovnávat s filmem Noční let, který vyšel ve stejnou dobu jako tento. Nakonec musím říct, že oba jsou super, ten druhý ještě o něco víc. U tohoto jsem se však vůbec nenudil a od začátku jsem byl zvědav jestli tvůrci přijdou s něčím jiným než já sám předpokládám a to je možná na tom to nejlepší. Jestli vás film dokáže vtáhnout do děje, jestli vás ohromí nebo dokonce ochromí svojí atmosférou. U mě se mu to povedlo a já odcházím ze sedačky spokojen a objednávám si další let./// Celkem 76%/// ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jodie je jak břitva a tím většinově přispívá filmu, z kterého se, ač má slibně napínavý rozjezd, kdy dlouho netuším, jestli matka ztratila dítě nebo rozum (a ta nejistota mě hodně baví), vyklube cosi, co evokuje srágory o unesených letadlech, s kterými přistávají ženy a děti, ale budu se tvářit, že jsem ten konec neviděla. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Cca Hodinu se buduje depresivní atmosféra, Stísněné prostředí letadla funguje na výbornou. Zásadní Zlom je trošku divnej, dost zpomalí jinak docela ubíhající děj, ale pak se začne na novo a jdee se až do konce. Film rozhodně nenudí, vlastně je to docela zajímavej trihller, i když trošku připomíná Air Force One. Fosterová nic moc(eště v žádném filmu mě nijak nenadchla) ale Peter Sarsgaard je dobrej a Sean Bean jako tradičně skvělej.Jako velké plus pak musím přihodit fakt, že představitelka Julie vypadá opravdu, jako by byla dcerou Jodie Fosterové. Slabší 4* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku filmu, keď Kyle (Jodie Foster) začne pátrať po svojej dcére, zhodí na zem deku a Juliin (Marlene Lawston) plyšový medvedík vypadne. V nasledujúcich scénach filmu však plyšového medvedíka nesie samotné dievčatko, aj keď predtým ho nemalo. (Arsenal83)
  • Letoun je ve filmu označován jako "AALTO Air E-474". Žádný takový stroj ale ve skutečnosti neexistuje. Vzhled letounu zvenčí se nejvíc blíží obřímu "Airbusu A-380", vnitřek kokpitu pak "Boeingu 787 Dreamliner". (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama