Reklama

Reklama

Red Hot Chili Peppers živě v Slane Castle

(koncert)
  • Irsko Red Hot Chili Peppers: Live at Slane Castle
Hudební
Irsko, 2003, 102 min

Obsahy(1)

Red Hot Chili Peppers opět dokazují, že jsou na vrcholu kariéry. Koncert obsahuje 18 songů, včetně největších hitů jako Give It Away, Scar Tissue, Californication, Under the Bridge a By the Way. Skvělou atmosféru navíc dokresluje 80 tisíc fanoušků. (KlárkaS)

Recenze (54)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemohu polemizovat s tím, že RHCP předvedli fantastické vystoupení a nebudu ani zastírat skutečnost, že bych chtěl být jedním z rozmačkaných diváků asi tak deset metrů od pódia. Já jen nemohu napálit plné hodnocení, neboť dle mého nepodstatného názoru kapela poněkud přepálila začátek a pak jen horko těžko udržovala vysoko nastavenou laťku. Já mám zkrátka raději, když koncert graduje k nezapomenutelnému závěru a k tomu tady snad ani nemohlo dojít. ()

depp 

všechny recenze uživatele

Tomuto koncertu snad nejde nic vytknout. Redhoti již dostali za své koncertní show mnohá ocenění. A oprávněně. Anthony Kiedis celý koncert tradičně skáče do vzduchu, což je snímáno kamerou podobně jako v Matrixu, takže je výskok "zastaven" a kamera jakoby zpěváka objede dokola. Věřím že to zaujme i mnoho diváků, kteří hudbu redhotů příliš "nežerou". ()

Reklama

Alister 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit lepší místo pro koncert pod živým nebem, než Slane Castle v Irsku. Viděl jsem odtud ze záznamu i koncert U2, kteří přestože jsou irskou kapelou s možná větším věhlasem než kalifornští Red Hot Chili Peppers, tak jejich hudba jakoby tolik nerezonovala, nepůsobila přirozeně, jako tomu bylo u RHCP. K samotnému koncertu. Jedná se o snad nejlepší živák kapely, který jsem viděl. Možná jen La Cigale s ním může soupeřit. John Frusciante se zde představuje ve skvělé formě a daří se mu brilatně kreslit kytarová sóla v jakoby zelektrizovaném ovzduší. Jeho samostatný song s nádechem balady je zlatým hřebem tohoto umělce, který jakoby se zdánlivě do RHCP ani nehodil, což je dáno jen úžasnou šíří jeho záběru. Flea je stabilně skvělý a doslova trhá struny, aby v zápetí byl schopen předvést velmi jemně zahrané, melodické sólo, kterým dokazuje, že v basové lince mu není rovno. Keidis předvádí taktéž výbornou vokální formu, která u něj bohužel není pravidlem. Snad nejlepší živák kapely. Všem fanouškům a nejn jim doporučuju. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Srdce sa skladá z dvoch komôr, tou druhou bol John Frusciante. Red Hot Chilli Peppers nasmerujú týmto koncertom k svojím najlepším rokom, ktocré nemali ani v pôvodnej zostave i keď Jack Irons je geniálny bubeník. Č o sa týka zvuku je to výborne-kapela je tak dobre nazvučená, že aj keď si Flea prdne zo svoju basou tak je počuť. Čo napísať, Red Hot chilli peppers- vytiahli svoje najlepšie pecky, ktoré majú v ponuke tej doby. Každý jeden muzikant sa predvedie pri tomto koncerte. Každú pesničku čo hrajú sa idú ľudia zblázniť. O tom že Flea má fantastický jazz feeling okrem trubky je aj počuť v každej note, ktorú zahraje na palcoch. Tento koncert bohato postačí, že John Frusciante má omnoho väčší hlasový rozsah ako jeho kolega Thony Keidis. Kamera dobrá, zvuk bezchyby, kapela v ohni, ľudia šalejú. /90 %/ ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů, co jsem kdy viděla, bohužel ne naživo...Jediné mínus je, že tam nejsou skladby, co ještě nebyly napsány:-) Nádherná atmosféra, závidím všem, kdo to zažili. Když dali RHCP fanouškům vánoční dárek v podobě návratu Johna Frucianteho, skákala jsem do stropu a chystala se do Florencie na festival, kde měli být ještě Guns´n ´Roses a Green Day - kombo snů. A pak debilní korona. Tak snad se jednou dočkám. A možná zatím vydají desku. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Na koncertě kapela hraje vyjma singlu „Havana Affair“ skladby z alb „Blood Sugar Sex Magic“, „By the Way a „Californication“. (96petrol)
  • Skladba "Soul to Squeeze" musela byť z koncertu vystrihnutá, pretože Johnovi Frusciantemu sa počas nej roztrhla struna na gitare. (eurika)

Reklama

Reklama