Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která chytré lidi varuje co se stane když budou mít málo dětí nebo je budou odkládat do nekonečna a hloupým ukazuje budoucnost kinematografie - zadky a prdění. Knihovník americké armády se po nevydařeném experimentu stane nejchytřejším člověkem na planetě roku 2505. Stylově jde o mix Planety opic a Běžícího muže se směšnými triky a občas opravdu pitomým humorem, ale pitomým zcela záměrně. Luke Wilson se do průměrného chlapíka dokonale hodí a potěší i prezident Terry Crews. Řekl bych že spousta zde nastřelených nápadů inspirovala Ricka a Mortyho nebo jiné podobně zvracené seriály. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Sice to je strašná blbost, ale ne úplně padlá na hlavu. Velmi se mi líbil námět filmu. Myslím si však, že děj mohl být mnohem zajímavější. Mohlo se ukázat zlepšení více věcí, než jen zalévání rostlin vodou. Film má docela dost nicneříkajících scén, které tvoří jen vatu, kterou bylo nutno délku filmu natáhnout. Ale jak už jsem se zmínil – námět je skvělý! ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nieže by som neoceňoval výstižnosť ústredného podobenstva (i keď si myslím, že ľudstvo sprostie omnoho rýchlejšie než vo filme), ale tento druh komédie fakt nemusím. Buranská komédia plná hlupákov. Už to, že dokáže pobaviť toľko ľudí, je znakom, že je len otázka niekoľkých rokov, kedy sa masy budú baviť na reality show typu "Au, môj rozkrok." Film neublíži ani príliš nezhnusí, ale nakoľko ide o umiernený, priam výchovný príbeh, nie je takmer ničím zaujímavý... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Až na ten protivný xicht Dakseše Prda to docela šlo. Ano, povedlo se. Nejvíce mne zaujala vize budoucnosti. Chtěli ji mít humornou a veskrze bizarní a tu fakt měli. Ale to je sporné – k tomu se dostanu. Vše se totiž odvíjí od premisy, že hloupí lidé plodí víc dětí, než chytří a tak je budoucí společnost složená pouze z pitomců. Tady ale klesá úsměv na tváři, protože to není žádná filmová fabule, to je brutální realita. Pitomcům je přáno, pitomci jsou za plození fakanů dokonce solidně od státu placení. A to nepřivádí na svět nějaké další poctivé platiče daní, nýbrž jen další příživníky. Kam to povede? No do Absurdistánu, pochopitelně. A stát je má rád, stát je dobře živí. ...Takže z komediální sci-fi se vlastně stává brutální dramatické postapo. Eee, pakliže vezmeme v potaz, že blbci ovládnou Zemi, tedy způsobí apokalypsu. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Prokurvátor!" - některé hlášky mě dostávaly do kolen. Já věděla, že počkat si na závěr titulků někdy stojí zato. Z celého filmu to bylo pár vteřin, které mě zcela upřímně a nahlas rozesmály. Naštěstí pro mě, to nebyla komedie k uzoufání nudná. Takže, i když mi slzy smíchu zrovna netekly, přesto jsem se bavila. Skvělá satirická komedie! Kdo by to byl řekl, jak lidstvo jednou dopadne a jeden průměrný člověk, kupodivu opět Američan (jakpak by ne), zachrání celičký svět od hladomoru, prachu a limonády. Nebo výstižněji jak se stát prezidentem Spojených států - snadno a rychle. Musím jednoznačně pochválit scénář. Ty nápady! ... pecka prostě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Film bol uvedený už v roku 2005, a to formou skúšobnej projekcie, kde mali diváci vyjadriť svoje pocity z filmu. V tejto projekcii však obdržal negatívne reakcie. Režisér sa ho preto rozhodol zmeniť a ešte v tom istom roku v Británii ho vypustil na ďalšiu skúšobnú projekciu, kde už snímka vyvolala pozitívny dojem. (Greenpeacak)
  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)

Reklama

Reklama