Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska mezi vojáky se příliš nenosí v žádné armádě světa. Yossi a Jager patří k izraelským ozbrojeným složkám a společně byli převeleni na libanonské hranice. Jsou to velitelé, milenci, ale především lidé snažící se najít vlastní kousek štěstí... (oficiální text distributora)

Recenze (24)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Být voják izraelské armády a mít milostnou aféru se svým velitelem, je kromě všech těch dalších hrůz, jistě těžká zkouška pro každého. Ale o ničem jiném už film není. Roztřesená kamera vyvolává dojem dokumentárního záznamu, ale nevytříská z toho větší surovost a pravdivost, což je obvykle důvod, proč se takový styl snímání volí. Tady ale není žádná hloubka charakterů, žádné postupné odkrývání starých ran a motivů. Nic, jenom historka, která se dá shrnout - dva vojáci se měli rádi. /3. 9. 14./ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Film na téma "láska je když", snímaný dokumentárně působící kamerou, z naprosto neatraktivního prostředí vojenského stanoviště, kde zelené nejsou jen uniformy, ale i značná část jídla. V ideálním světě by každý mohl být s tím, koho miluje a lidé by neumírali předčasně. Odtažitě působící forma a strohé dialogy sdělují velmi po lopatě jedno - pokud se lidé nenaučí spolu komunikovat, i ti nejbližší si mohou zůstat v podstatě cizí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Izraelský filmeček o jedné jednotce a dvou zamilovaných vojácích. Vzhledem k lokaci příběhu jsem hned tušil, že se stane nějakej průser a taky, že jo.... Filmy s touto tematikou právě nevyhledávám, ale tady mne zajímalo jak láska bude fungovat v prostředí izraelské základny. Koukat se na to v pohodě dalo. I mně se líbila pařba v palpostu a závěrečná píseň. Dávám tři modré židovské hvězdy. * * * ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Yossi a Jagger se sice zabývá zajímavým tématem, ale jako celek je až příliš plochý a vše je zde bráno s řádným odstupem. Práce s kamerou se mi chvílemi opravdu nelíbila, a ikdyž má film něco okolo hodiny, tak i přesto jsem se místy krapet nudil. Zkrátka první setkání s izraelskou produkcí dopadlo průměrně, čímž však neříkám, že si nikdy nevyhledám další snímek z této země. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

V Izraeli si z nás niekto mega kvalitne vystrelil. Toto je kúsok, ktorý som vobec nechápal, napriek tomu mi ale bolo na konci fakt smutno. Záverečná pesnička bola určite povodne napísaná pre Eurovision Song Contest:-))) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Zkrocená hora po izraelsku. Rozdíly? Yossi & Jagger je film neuvěřitelně povrchní. Čert vem formu, pochybná kamera mi byla v tomto případě celkem ukradená - co mě zde skutečně štvalo byla snaha vypadat seriózně, ačkoliv direktní potřeba šokovat tématem je chvílemi doslova hmatatelná, ba dokonce vlezlá. A přetvářku, navíc v tak neohrabané formě, já zkrátka nerozdýchávám. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať o aký žáner ide... O vojnový film, kde sa nebojuje alebo o romantický film, kde na nejakú romantiku a lásku príliš času ani priestoru nie je?! Za jedno zhliadnutie to stojí, keďže stopáž je až veľmi krátka, ale z filmu si však nič nezabudnuteľné či nové divák nevezme... Pre mňa 3*** ()

easaque 

všechny recenze uživatele

taková jednohubka. Nic extra přesvědčivá a dost předvídatelná. Moc mě to nebavilo, takže délka byla tak akorát - slabší 2* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Bakalari po Izraelsku. Uplne jsem nepochopil, co tim tvurci chteli rict? Hloupe dialogy, technicka stranka spatna. Nicim zajimave herecke vykony. ()

LxLuthor 

všechny recenze uživatele

Milé no na rok 2002 veľmi plytké. Nepochopil som čudnú 67 minútovú stopáž, ani posolstvo. Pevne dúfam, že druhý diel objasňuje viac. Príbeh s veľkým, no nevyužitým potenciálom. Každopádne môžme byť asi radi, že Izrael vôbec uviedol film tohto druhu. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Ten film sám o sobě není špatný, ale zpracování kulhá za námětem. V některých scénách hercům nevěřím, jak se zvláštně pitvoří a jakoby nevěděli, jak hrát dál. Nevím, těžko hodnotit... ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Nedokázala jsem se s filmem spojit, což je asi ta největší slabina. Bohužel ani konec (o kterém jsou tu zmiňovány samá pozitiva a prý je třeba očekávat příval emocí) mě nedokázal naplnit a já cítila, že to vše jde mimo mě, že i přes všechnu tu snahu o dojmutí diváka, mi chybí jakési navázaní s hlavními hrdiny. Přitom hodina není zas tak krátký čas. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl sice hodně předvídatelný, přesto si myslím, že nesl určité poselství. Úžasný, emotivní konec - ano, obrečela jsem to. Podobné snímky by měly sloužit jako propaganda proti válkám, homofóbii a předsudkům mezi vojáky. Je škoda, že se nevidíme více do hloubky vztahu hlavních hrdinů, přesto je ve filmu mnoho náznaků, záchytných bodů, které nám určitou hloubku ukáží. Velké plus má u mě snímek za Ohada Knollera. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Recenzí už bylo hodně, já film viděl až nyní. Očekával jsem o něco více, trošku vlažné, kratší, ploché – to teď mluvím z pohledu těch, kteří dali nejvyšší hodnocení. Klidně z toho mohl být kraťas a nebo to téma rozvinout na delší film, ale jinak velmi nadprůměrný po všech strákách a rád se k němu někdy vrátím … 6787 ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Problém podle mého není ve stopáži, například krátkometrážní Protect Me From What I Want (bohužel na ČSFD neuvedený), rovněž z Izraele, diváky v necelých - málomluvných - čtrnácti minutách zahltí emocemi, o nichž se Yossimu & Jaggerovi může jen zdát. Závěrečná scéna to nezachrání. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Vojáci a vojačky na zasněžené libanonské hranici, všední život, šprýmování a vztah dvou vojáků. Nic moc. ()

Tamirki 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého jsem čekala něco trochu jiného, ale který mě přesto zaujal. Je poměrně krátký, ale i tak se v jeho průběhu odehraje vše podstatné a někdy jen v náznacích dobře ukazuje vztah obou hrdinů. Některé věci ale mohly být trochu rozvinuty, také je zvlášť ve druhé části docela předvídatelný.... Moje hodnocení se pohybovalo mezi 3 a 4 hvězdičkami, vzhledem k silnému závěru jsem se ale nakonec přiklonila ke čtyřem. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Docela hezký příběh dvou zamilovaných vojáků, film ale mohl být více propracovaný a tím pádem i delší... Chtělo by to větší hloubku, příběh od samého seznámení až po... ()

Reklama

Reklama