Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ke škodě tomuto filmu je jediná věc - a to, že chybí jakýkoli prvek překvapení. Od začátku všichni víme, jak to dopadne, co je tam za tajemství a v čem je ten vtip. Je to lehce naivní, snadno předvídatelné a se záplavou klišé nejen své doby. A k mínusům ovšem zařazuji všechny vystupující herečky: nesympatické, ošklivé a protivné. Ale stejně to všechno je úplně jedno, když je tu Vincent Price, okouzlující a démonický sochař. Už to samo stačí na slušný film. K tomu trochu napětí, pár hororověji laděných scén, sem tam vtípek pro tehdejšího návštěvníka kina, a výsledkem je moc příjemná záležitost, co by se neztratila ani u Hammeru. Lituju jen jediného - že v této době bylo stále nemyslitelné, že by "zlo" zvítězilo nad "dobrem". Vincent by si to zasloužil. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,JE TO ŠOK VIDIEŤ SVOJU HLAVU TAKTO ODDELENÚ." __ Toto dielo je skvelou ukážkou toho, ako aj chybičkami presiaknutý film môže byť dokonalý(a pritom sa mu dajú odpustiť!). Logika tu rozhodne nie je najväčšou devízou, aj naivita tu má svoje miesto (dedukcie vyšetrovateľov) a nadhľad tvorcov okorenený špecifickým humorom ide miestami do podhľadu. Nechcem veľmi spoilerovať, ale najviac som si tĺkol prštekom do makovičky pri donucovacej scéne s fľaškou chlastu (zainteresovaní už budú vedieť). No a spôsob vytvárania napätia je síce vcelku nápaditý, no väčšinou nedostačujúci (napr. scény v múzeu), preto sa potu hrôzy aj v zimných mesiacoch pri sledovaní filmu naozaj netreba báť. Všetko vyššie uvedené však valcuje fantastická atmosféra a predovšetkým vynikajúci výkon však viete koho ... a v neposlednej rade aj mladého ,,Igora". A ako T2 aj mne prišlo Pricea a jeho diela na začiatku nesmierne ľúto. Jeho je pomsta! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film vie neskutočne narábať z atmosférou.Ulica zahalená hmlou,po nej uteká vystrašené dievča,ktorú prenasleduje ľudské znetvorené monštrum.To je len zlomok tej atmosféry čo film ponúka.Ale to je asi tak všetko čo film ponúka.Lebo veľmi dlho sa film uberal kludným tempom a len par krát bol dramatický.Po krvavej stránke tiež žiadna výhra.Má to v sebe predvídateľnosť a niektoré scénky boli nezmyselné.Od tohoto filmu som čakal niečo oveľa dramatickejšieho. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Tento film už je regulérním dědečkem v hororových vodách, o to více překvapí svým smyslem pro detail a nepřehnanou afektovaností ve vypjatých scénách. Pěkný příběh, s nímž nemá novodobý remake vůbec nic společného, vám v obklopení výborných charakterů uteče jako voda. K postavám se opravdu netřeba vyjadřovat, legenda Vincent Price a hluchoněmá persona mladého Bronsona mluví za vše. House of Wax je poctivý starý biják, na který se kdykoliv podívám znovu. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Když Vincent Price ukazuje své voskové sochy obchodnímu partnerovi, použije repliku z Hamleta - "Foul deeds will rise, though all the world overwhelm them, to men's eyes." (Chatterer)
  • Po prehliadke figuríny, Sue Allen (Phyllis Kirk) odpovedá polícii, že ide o jej mŕtvu priateľku, pretože má figurína prepichnuté len pravé ucho. Zo záberu predtým je však jasné, že Sue ľavé ucho ani nevidela, preto nemohla tušiť, či je prepichnuté alebo nie. (beso74)
  • První 3D film studia Warner Bros, který natočil André De Toth. (Chatterer)

Reklama

Reklama