Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle už je spíš pouhá parodie na věechno možný,po němého Dráculu až po Vetřelce , někdy jsem nestačil kroutit hlavou kam se zase dostali. Třeba v tom strašidelném domě ,kdy tomu chlápkovi koukají žebra a Mark mu tam omylem nasype sůl a pak ocet a pod jsem se smíchy válel a to bych asi u hororu neměl ,ale tohle je komedie s prvky hororu.. V tom středověku to byla taky síla. Někdy se nestíhím divit co ty tvůrci všechno nevymyslí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství začíná přesně tam, kde první díl končí, tedy těsně po zničení voskového muzea se Mark a Sára vracejí každý do svých domovů a nová cesta po hororových končinách může začít. Béčkovost z filmu přímo vyzařuje a oproti jedničce se přidal plyn na humornějších situacích a vtipech. Dvojka se skoro celá odehrává v jiných světech, nejdéle se však drží v jakémsi pseudostředověku - to je fakt úlet a neméně ulítlá je i hudba v této části. O veškeré masky se opět postaral mistr ve svém oboru Bob Keen. Výborná je i rolička "Ashe" v černobílé duchařské části. Anthony Hickox opět boduje (nejen jako režisér, ale i zde si střihl menší roli, pobočníka krále Anglie) a oba díly Waxworku spolu s Hellraiserem III patří k jeho nejlepším režisérským zářezům. ()

Reklama

Stocki odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty Tondo kolenatej, jsem vůbec rád, že jsem to dokoukal. Už jednička mě nijak nenadchla, přesto jsem dal dvojce šanci a chtěl jsem ji vidět. Jenže pokračování už je vážně zoufalé, k zasmání už zde není nic. Jen jednou jsem se pousmál (sůl a ocet), jinač to bylo spíše k pláči. Z hororových prvků zde nic nehledejte, očekávejte jen pobíhání sem a tam a úžasné souboje na život a na smrt. Je mi líto, tohle je odpad! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1992, štyri roky po premiere pôvodného filmu, natočil anglický režisér a scénarista Anthony Hickox pokračovanie. Vznikol film "Voskové múzeum 2 - Stratení v čase". V podstate plynule nadväzuje na prvú časť, ale už ani zďaleka sa neberie tak vážne. Stala sa z toho plnokrvná čierna, horrorová komédia. Mark chce dokázať nevinu svojej kamarátky Sarah, ktorá je neprávom obvinená z vraždy. Vydajú sa na šialenú horrorovú cestu časopriestorom. *** ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, ako sa píše v niektorom z komentárov k tomuto filmu, že nebol vydarený už v dobe svojho vzniku. S odstupom času po opätovnom pozretí môžem ten názor iba potvrdiť. Pravdou však je, že existujú oveľa horšie filmy. Celý nápad má k názvu Voskové múzeum a pointe takéhoto príbehu ďaleko, ide skôr o tú druhú časť názvu, stratení v čase. Počas príbehu uvidíme hneď niekoľko odkazov na rôzne úspešné filmy, z nich najlepšie vyšli tvorcom "napodobneniny" filmov The Haunting (hlavne striedanie čiernobieleho spracovania s atrapou Votrelca bolo silnejšou stránkou filmu) či Nosferatu, niektoré prestrihy na Godzillu či Star Wars boli skôr trápne. Celkovo druhé pokračovanie za prvým zaostalo, pomerne výrazne.Udelených 50% od užívateľov čsfd je odrazom kvality filmu, ktorý je spolovice tak zlý ako dobrý... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama