Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se fanoušci prvního dílu dočkali pokračování, které se nese poněkud odlišnějším duchu, než tomu bylo minule. I zde sledujeme jakousi variaci na hororovou komedii, plnou suchého černého humoru, ale tentokrát do toho všeho tvůrci přimíchali ještě pořádnou dávku fantasy, což ve finále filmu docela uškodilo. No vlastně jak se to vezme, protože ani jednička nebyla zrovna cool. Tedy alespoň pro mou osobu. I tentokrát jsem tak musel doslova přetrpět další dávku nudných a místy až trapných scén, při kterých jsem se ani moc nezasmál. Přesto musím uznat, že i zde se čas od času objevilo něco, co upoutalo mou pozornost. Na úkor smíchu však vzala za své kvalita speciálních efektů a nešlo si nevšimnout nepříliš vábivé gumovitosti masek. Někomu to možná nevadí, ale já bych přece jenom už v roce natočení očekával něco navíc. To samé se dá říci i o místy až teatrálních hereckých výkonech, které se alespoň místy pokusili trochu vylepšit známé tváře. Waxwork 2 by se měl brát s nutnou nadsázkou, ale z trochy srandy se bohužel nedají dělat zázraky. U někoho to možná zabere a určitě ne každý bude souhlasit s mým hodnocením, ale já jsem z toho moc odvařený nebyl. Popravdě jsem se většinu času nudil a víckrát si to už asi nepustím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1992, štyri roky po premiere pôvodného filmu, natočil anglický režisér a scénarista Anthony Hickox pokračovanie. Vznikol film "Voskové múzeum 2 - Stratení v čase". V podstate plynule nadväzuje na prvú časť, ale už ani zďaleka sa neberie tak vážne. Stala sa z toho plnokrvná čierna, horrorová komédia. Mark chce dokázať nevinu svojej kamarátky Sarah, ktorá je neprávom obvinená z vraždy. Vydajú sa na šialenú horrorovú cestu časopriestorom. *** ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství začíná přesně tam, kde první díl končí, tedy těsně po zničení voskového muzea se Mark a Sára vracejí každý do svých domovů a nová cesta po hororových končinách může začít. Béčkovost z filmu přímo vyzařuje a oproti jedničce se přidal plyn na humornějších situacích a vtipech. Dvojka se skoro celá odehrává v jiných světech, nejdéle se však drží v jakémsi pseudostředověku - to je fakt úlet a neméně ulítlá je i hudba v této části. O veškeré masky se opět postaral mistr ve svém oboru Bob Keen. Výborná je i rolička "Ashe" v černobílé duchařské části. Anthony Hickox opět boduje (nejen jako režisér, ale i zde si střihl menší roli, pobočníka krále Anglie) a oba díly Waxworku spolu s Hellraiserem III patří k jeho nejlepším režisérským zářezům. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne trochu zamrzela kratučká scénka boja so zombíkmi v nákupnom stredisku - z tohto romerovského námetu sa podľa mňa dalo vyťažiť oveľa viac. Jack Rozparovač, Dr. Jekyll a v podstate aj Nosferatu sa tu tiež vyskytnú len okrajovo, čo je najmä v prípade komicky pôsobiacej napodobeniny slávneho nemeckého herca Maxa Schrecka dosť škoda. ()

Stocki odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty Tondo kolenatej, jsem vůbec rád, že jsem to dokoukal. Už jednička mě nijak nenadchla, přesto jsem dal dvojce šanci a chtěl jsem ji vidět. Jenže pokračování už je vážně zoufalé, k zasmání už zde není nic. Jen jednou jsem se pousmál (sůl a ocet), jinač to bylo spíše k pláči. Z hororových prvků zde nic nehledejte, očekávejte jen pobíhání sem a tam a úžasné souboje na život a na smrt. Je mi líto, tohle je odpad! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama