Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami som náhodou videl záver filmu a mal som pocit, že by som zniesol aj to, čo mu predchádzalo. Dostalo sa mi hlúpučkého naivného filmu s množstvom fráz, okázalého "tvrďáctva", okázalosti, absencie logiky a ďalších neodpustiteľných a odpudzujúcich chýb, takže tri hviezdičky dávam iba preto, že som premeškal úvodných nemých 15 minút. Aj keď nemám najmenšiu chuť sa k tomuto filmu vrátiť. A pokiaľ niekto tvrdí, že ide o jednu z najlepších úloh Charlesa Bronsona, určite nevidel Sedem statočných, ani Vtedy na Západe. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi s temnými antihrdiny - nájemnými vrahy. Ale pořádně mě začalo bavit až v poslední lokalitě. Všechno předtím totiž stojí na chemii mezi Bronsonem a Michaelem-Vincentem, kterých oťukávající dialogy nejsou dostatečně zajímavé. Vincentova postava mladého frajírka je nedokvašená a nedůvěryhodná na to, aby ji profík Bronson vyhodnotil jako slibného rekruita. To už je zajímavější svět podsvětí, kterému Mechanik slouží. Ten je atmosferickým motorem filmu. Tři a půl hvězdy. ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

Příběh osamělého zabijáka.¬         Tenhle příběh není hloupý. Jde vlastně o snímek s akčními prvky a psychologizujícím pozadím. Nenudí, obrazy na sebe navazují samozřejmě a logicky; pravda, nic překvapivého asi neobjevíme, proto také dodávám, že nejde o žádný trhák, nad nímž by zaplesalo srdce příznivce filmového kumštu, ale pouze o dobře udělaný a dobře koukatelný snímek, jenž je ale tak dobrý, že na něj nezapomenete a možná se k němu i vrátíte. Co víc si přát, že?! Budeme si snad donekonečna pouštět kultovní snímky, omleté jako oblázky v říčním nánosu? Tenhle snímek doporučuju (samozřejmě těm, co se nechtí dívati zrovna na komedii nebo romantiku...).¬                 Snímek navíc doprovází velice zvláštní hudba pana Jerryho Fieldinga, zdá se mi s atonálními vložkami; působí opravdu zvláštně ač vhodně a je výborně vladěna do záběrů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mě zbytečně dlouhý, nudný a vlastně předvídatelný film. Čekal jsem, že Bronson bude chytřejší, ne že se jenom pojistí. Vlastně i dějově je to slabé - úvod trvá skoro půl hodiny, pak zaučování, dvacet minut před koncem výhrůžka, posledních devět minut akce a očekávaný zvrat. Kdo byl větší psychopat? A kdo je větší vrah a budou z vrahů hrdinové? Ne, tohle mi prostě nesedlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým Bronsonovi tá večne do tváre padajúca dlhšia štica svedčí omnoho viac, ako holá hlava Stathamovi v primitívnom remaku zpred pár rokov. Tak je to aj s celým filmom. Toto je klasický príklad pre diplomovú štúdiu o porovnaní úrovne hollywoodskej stredne rozpočtovej akčnej zábavy 70tych rokov a dneška. Pri tejto starej klasike som sa fajn nenáročne zabavil, pri novej rádoby cool verzii som sa cítil celý čas iba trápne. Aspoň z tohoto filmu vieme, u koho sa učil robiť bomby zo "žuvačiek" MacGyver. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Obraz, na který se Arthur Bishop (Charles Bronson) dívá ve svém domě, a který se později v několika prostřizích ve filmu ještě objeví, je "Zahrada rajských potěšení", jehož autorem je Hieronymus Bosch. (rawboy)
  • Začátek filmu je zcela bez dialogu. Nikdo nemluví celých 16 minut. (ČSFD)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama