Reklama

Reklama

Dokonalá rasa

Trailer

Obsahy(1)

Nuovo Zelandia, představuje svět, kde spolu upíři a lidé mírumilovně žijí. Tato delikátní rovnováha se zdá zničená, když neznámá epidemie začne likvidovat lidskou populaci a jeden upír poruší zákon a začne zabíjet lidi. Upír Silus (Dougray Scott) je vyslán, aby chytil zločince, svého bratra Edgara. V pátrání spojí své síly s lidskou policejní kapitánkou (Saffron Burrows) a společně zjistí, že není všechno tak jednoduché jak to na první pohled vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tak to zase bylo něco. Autoři PC chtěli vypovědět tu nejsvětější a nejkrásnější pravdu, podstatu života a všehomíra, celou hodinu a půl se o to snažili a doslova využili každý jim známý způsob, jak by ji vypověděli dostatečně jasně a srozumitelně všem mládežníkům ulítávajícím na značkovým oblečení a televizních megaspektáklech. Inu, jen tu pravdu neznali, což je sice dneska spíše zanedbatelný detail, jenže mně vadí. Příběh je dost zmatený, trhaný, jako směs tří různých seriálových epizod, navíc nevalné kvality. Stokrát viděné a mnohem víckrát zatracované. Zezačátku se režisér snaží o dnes již standardní barevně filtrovaný pohled, jenže měl k obědu teplý pivo a chlupatý knedlíky a tak než je střed filmu, všechno to zmizí rychleji, než prostitutka po práci. Herci děsivě přehrávají, nejvíc asi Dougray jako Silus. Pravda sice je, že by se na tu roli hodil, jenže jeho upjatá a drsně sípající verze Drakuly Christophera Lee je příliš šablonovitá a vážná, než aby to byl sympaťák. V tomhle filmu vlastně nejsou sympaťáci, ale zase v něm nejsou ani nesympaťáci a tak mi bylo úplně ukradený, co se s kýmkoliv stane ještě dávno před finální bitkou. Postavy jsou nepropracovaný a humor tu není absolutně žádný. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No, výborně... Takže tu máme další skvost, který je logický a přínosný asi jako rozhodnutí Evropské unie zakázat rtuťové teploměry. Za všechny komentáře světa mluví část poslední věty obsahu "...a společně zjistí, že není všechno tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá." Svatá pravda. Čili, co uděláte, pane Standringu, až vás a vaše kamarády opět popadne nutkavá touha ničit nás vašimi hovadoidními blablaminami? Dáte si nejprve do podpaží teploměr, jestli náhodou nemáte horečku, a budete si přitom opakovat, jaké máte štěstí, že můžete mít pořád teploměr rtuťový, protože s tím novým byste si naměřil leda tak prdlačku. Stejnou prdlačku, za kterou stojí tahle vaše břečka. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dokonalá rasa sice není jen tak obyčejným upírským hororem, ale bohužel zajímavému nápadu uškodilo zpracování. Prostředí a doba, kdy se film odehrává velmi dobré, ale čiší z toho levnost a amatérismus. Herci jsou slušní, ale většina postav je nezajímavá. S tímhle ALE bych mohl pokračovat dál. Každé plus, který tento film má, doprovází ALE a to je škoda, protože ujmout se toho někdo lepší, tak by se jednalo o zajímavý horůrek. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Perfect Creature mi veľmi pripomína o 5 rokov starší film, ktorý u nás bežal pod veľmi šlahnutým názvom X-Wamp (v originále The Breed). Aj Perfect Creature sa odohráva v alternatívnej retro budúcnosti, kde ľudia a upíri žijú bok po boku vo vzájomnej harmónií. Žiadne vraždy, žiadne sanie krvi - práve naopak. Upíri, ktorí si hovoria "The Brotherhood", sú skôr patrónmi a ochrancami ľudstva. Sú to predovšetkým vedci, ktorí sa snažia prostredníctvom genetických experimentov zbavyť ľudstvo všetkých chorôb. No a ešte riešia jedenu veľmi závažnú otázku a tou je populačný problém. Za posledných 100 rokov sa totiž žiadny upír nenarodil, a to nehvorím o tom, že upíri iného ako mužského pohlavia sa nerodili ani v minulosti. Výsledkom experimentov je vírus, ktorý nakazí svojho autora a transformuje ho na krvilačnú beštiu. No a sranda sa môže začať... Nudný a pomalý dej zachraňuje snáď len temná atmosféra a štýlová vizuálna stránka. Inak veľmi slabý priemer, ale minimálne o triedu lepší ako spomínaný X-Wamps :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jediné, čím se to liší od všech těch upírských patlanin, je atmosféra fiktivního světa, ve kterém se celý film odehrává. Ten mix 19.století, 30tých let a vlastně i dnešního světa, to všechno dohromady se mi moc zamlouvalo. A na první pohled mě oslovilo i herecké obsazení. Duo Dougray Scott-Leo Gregory v sobě mělo potenciál a Saffron Burrows je kus ženský. Jenže taky všechno špatně. Saffron vypadá až moc nenamalovaně, Scott si celou dobu drží konstantní nijaký výraz a Leo ve mě sice jako jediný vzbudil nějakou emoci, ale smích jeho postava zřejmě vyvolávat neměla. Doporučuju maximálně jako němou kulisu k poslechu rádia. 10% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Jonathan Rhys Meyers byl původně obsazen do role Edgara, kvůli dalším filmovým závazkům však musel natáčení opustit. (Terva)
  • Snímek získal dvě novozélandské filmové a televizní ceny, a to v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší design. (Terva)
  • V roce 2012 byl snímek šestým nejdražím novozélandským filmem. (Terva)

Reklama

Reklama