Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou našel mladý Tom (R. Mihok) doma píšťalku a s chutí si na ni zahrál. A tak nedokázal pochopit, proč mu ji pak matka (M. Steinmasslová) v hněvu sebrala a zahodila. Tom ovšem nevěděl, že píšťalka byla to jediné, co matce zbylo po jeho otci, bohu Cernunovi (B. Rösner), který ji opustil. Roztrpčený Tom opouští domov, a tak začíná sled jeho dobrodružství, na jehož konci nejenom zachrání zemi před nájezdem dánských vojsk a získá ruku své lásky, princezny Olwen (Š. Ullrichová), ale najde i svého otce. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

další pohádka u které se objevují negativní komentáře o tom že dříve byly lepší atp. Uvědomte si že se jedná o pohádku! Když jsem se jako malý na tuto pohádku díval, vůbec mi nevadila "papundeklová" jeskyně. Tato pohádka má příběh, napětí, odkazy na staré mýty.... Ještě si rýpnu k těm haničům pohádek po roce 89, před tím se ty "legendární" pohádky také točily jednou za deset let!. Dodatek: prostě má oblíbená pohádka (o=´ ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Proti této pohádkové TV inscenaci fakt nic nemám. Ano, jde vidět, že jde o televizní film s omezenými prostředky. Ovšem má krásnou hudbu, poutavý příběh v němž zlo není zase až tak mocné. A kupodivu zajímavé herecké výkony vedené kvalitní režií. Za mě tedy rozhodně palec nahoru. 65% ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tom najde na půdě píšťalku (v dospělosti, taky vám připadá divné, že se v dětství ve věcech na půdě neštrachal?) a umí na ni hrát, zjevně bez toho, že by se kdy hrát učil. Ten talent má od boha Cernuna, svého roztomilého otce. Ne, že by jeho otec byl bůh přes muziku, takový spíš přes drsné vtípky a bílé psy. Přes určitou zkratkovitost a chvílemi i to, že hlavní hrdina recitoval jako na školní besídce, to vůbec nebylo špatné. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Když jste syn boha, máte to jednoduché. Perseus se musel aspoň postavit Medúze s čárkou nad Ú* sám, ale Tom (naprosto tragicky zahraný) neudělá prakticky nic sám od sebe, je vedený za ručičku celou dobu. Aspoň pes byl roztomilý, za něj jedna hvězda. Škoda, protože to prostření irských legend je hezké. *I já mám svojí bohyni, která na mě dohlíží :) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Neatraktivní televizní pohádka, která se z velké části odehrává v příšerně tmavých ateliérech. Exteriéry jsou tu sice také, ale buď je to smutný podzimní les bez slunce anebo nějaká zřícenina, která aby alespoň trošku vypadala jako hrad, tak na jejích zdech visí tepichy. Televizní kravina za pár korun s nezáživným dějem, ze které si budu pamatovat jedině snad Borise Rössnera, jak mu stále padala šestka na kostce. [413. hodnocení, 18. komentář, 51%] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V roli Toma se představil Radoslav Mihok - zpěvák skupiny Jaksi Taksi. (prasklinka)

Reklama

Reklama