Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o princezně Karolíně, lesním princi a skřítkovi. Princezna Karolína už dávno nebyla malá holčička, a tak se jí zajídalo, jak se kolem ní všichni na zámku točili, ani na krok nesměla sama. Nejvíc ji hlídala chůva, ale stejně ji neuhlídala, jednou v noci Karolína ze zámku utekla. V kouzelném lese na ni čekaly nelehké úkoly a měla velké štěstí, že se tu seznámila se skřítkem Mykolkou, bez něhož by si sotva věděla rady. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Ať se na mě autoři nezlobí, ale tohle byla totálně dementní pohádka, navíc kulisová nejhrubšího zrna a ještě k tomu stylizace kulis je jak ve Studiu kamarád s černým pozadím a nájezdy kamery, jak kdyby si kameraman před svou prací šlehl. Už jen název trpaslíka je ujetý - Mykolka je trpaslík s mužským hlasem. Děj je naprosto ubohý - princezna se vydá sama do parku, tam se zraní, při ošetřování jí král prozradí, že ji hodlá provdat, tak uteče a v lese potká malého trpaslíka Mykolku, který jí prozradí, že ve stromě je zakletý princ a jedině princezna jej může vysvobodit. Tak se také stane a princezna se vrací zpět do zámku s tím, že už má nápadníka. Tam jí nikdo nevěří, a tak vytáhne z kapsy Mykolku a stane se také trpaslíkem. Jenže princ má možnosti ji zpět vrátit mezi lidi a už je za dveřmi království. No uznejte, není to blbost? Hudba: Jiří Václav ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka je bohužel velmi nekvalitní hlavně právě provedením ve studiu. Nejsou nejsilnější ani herecké výkony. Upřímně řečeno si myslím, že tahle pohádka nemohla zaujmout děti tenkrát a rozhodně je nezaujmou ani dnes. Každopádně něco však ocenit lze a to je hudba. Dost mizerná je i délka provedení. Tak snad jen za tu povedenou muziku si zaslouží dvě hvězdy. Na víc to ale bohužel není. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Láky fáry šišky z výšky. Velice jednoduchý pohádkový příběh, který na minimálním prostoru a v minimálním čase střídá množství prvků: slovní přestřelku s dvorní dámou,"že, jasnosti", muzikálová čísla, animaci – s postavou skřítka Mykolky (Miroslav Masopust). Celkově ale chybí propracované charakteristiky; jak tedy mohl princ (Jiří Schwarz) hned v první větě charakterizovat princeznu Karolínu (Simona Vrbická) jako tu nejumíněnější princeznu? Zbytečně zrychlené. Kouzla pomíjejí ne mávnutím kouzelné proutku, ale napsáním scénáristčiny věty….Scénář: Kateřina Krejčí. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama