Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a na Divokém Západě probíhá stavba železnice. Když při průzkumu terénu narazí na tekuté písky, tak musí trasu změnit. Jedinou možností je, že povede Rock Ridgem - pohraničním městem, kde se každý jmenuje "Johnson".  Intrikán a generální prokurátor státu Hedley Lamarr chce koupit pozemky podél nové železniční trasy co nejlevněji, a tak se rozhodne vyhnat obyvatele městečka. Posílá na ně gang desperátů pod vedením svého asistenta Taggarta. Zaskočení obyvatelé městečka požadují, aby byl jmenován nový šerif, protože již několik let ve městě žádný není. Na radu Lamarra je vybrán Bart - černoch pracující na stavbě železnice. Ten měl být původně oběšen za to, že udeřil Taggarta do hlavy lopatou. Lamarr se domnívá, že Bart pohorší obyvatele města natolik, že dobrovolně opustí Rock Ridge a on pak převezme "neposlušné" město. Jenže šerif je důvtipný, a když v městském vězení narazí na opilce a bývalého pistolníka Jima, známého jako "The Kid Waco", začne pracovat na překonání nevraživosti vůči své osobě. Lamarr zuří, že se mu nedaří zbavit se Barta, a tak se rozhodne zničit Rock Ridge s pomocí armády kriminálníků. Bart má 24 hodin na to, aby vymyslel, jak město ušetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

No tak oproti Space Balls je to teda dost slabé. Začátek je sice příslibem dobré komedie ale už po takové půl hodince se divák začíná nudit. Můžu vyzdvihnout snad jen výkon Gene Wildera, jehož sympatický xicht a rychlé prsty bylo asi to jediné, co mě v průběhu filmu dokázalo vykouzlit úsměv na tváři. Zase abych film jen nehanil, tak dalším pozitivem je dobrá hudba (originál Mela Brookse) a kulisy westernového městečka. A pak samozřejmě závěr filmu, kde Mel dokázal dobře propojit film s realitou což je snad jediný originální a vtipný prvek ve filmu. No ale přesto dávám 3*, nevím ani proč, snad z nostalgie, snad ze sympatie k Melu Brooksovi. 45%, Dovolte mi, abych přivítal našeho nového ....... Negra! ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Komédia, na ktorej sa zasmejete len párkrát, väčšina vtipov vyznieva do prázdna, zopár ich je vyslovene trápnych a mnohé očakávate už niekoľko sekúnd pred tým, než sa stanú. Oceňujem však originálnych posledných 10 minút, škoda však, že ani tie nezachraňujú film pred titulom priemernej (a nie príliš vtipnej) komédie. ()

Reklama

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Páni, myslel jsem si, že ten film je novější. Dosazení černocha šerifem předčí jen druhý Tucet špinavců, kde pošlou černocha na tajnou misi do Německa v nacistické uniformě. Vtipy jsou sice sem tam plytké, ale bavil jsem se. Posledních pár minut, kdy se na plátně objevují postavy jak se jim zrovna zlíbí a skutečně jde o velkou melu se mi teda za mák nelíbilo, ale zbytek filmu docela ušel :) ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Zas jeden film,který ze začátku dostal od pár CHYTRÝCH HLAV nicmoc hodnocení a už se to s ním vezlo.Což mi vlastně může být u mé rudé prdlačky (ten film opravdu nemůže za to ,že většina koukačů na tohle třeba neví kdo je Randolph Scott).-Koukal jsem na to s jednou kemoškou z US (vlastně na její doporučení)a musel si to následně pustit znovu,půlku vtípků jsem prostě nestih. Kemoška se řezala furt stejně,při první projekci aj při tej druhej. U následujícího Hoří má panenko se smála výrazně méně.Inu každý dle svého gusta.Kemošku zřejmě Forman moc nebral, ale potěšila , ,,moudře" nepindala,vytáhla špeky ,my zahulili a Sedla pustili potřetí. Tož Sedla sedla. (,,...no kde seš? Šerif by měl dorazit v poledne!") ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal a nakonec jsem se skvěle bavil, hned od začátku začína film ukazovat, že to nebude vůbec špatná komedie, dokonce si myslim, že ukazuje úplně pravej opak a v podstatě v nastoleným tempu pokračuje více méně celej film, i když slabší místa se taky najdou, ale ty vynahradí spousta naprosto dokonalejch parodujících scének ze známých i méně známých westernů a i jiný gagy stojej za to. pro mě jeden z nejlepších koediálních westernů co jsem viděl ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel ve stejných exteriérech jako snímek Westworld (1973). (Pumiiix)
  • Film se umístil na devátém místě v anketě Bravo's list, 100 Funniest Movies (100 nejzábavnějších filmů). (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

06.12.2012

Když přišel s projektem Méďa, většina hollywoodských studií ho odmítla. Včetně Foxů, pro které Seth MacFarlane vytvořil veleúspěšný animovaný seriál Griffinovi. Nakonec se Méďu ujala menší produkční… (více)

Reklama

Reklama