Reklama

Reklama

Svět budoucnosti

  • Česko Futureworld (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto pokračování úspěšného thrilleru Westworld z roku 1973 uvidíme Petera Fondu a Blythe Danner jako investigativní novináře Chucka Browninga a Tracy Ballardovou. Dvojice reportérů byla odeslána čmuchat do drahého zábavního parku Westworld na odlehlém ostrově Delos, aby zjistili, proč se z přátelských robotů v parku staly vraždící bestie, které začaly masakrovat platící zákazníky. Přijdou na to, že Duffy, tvůrce Westworldu, přeměnil svůj park na Futureworld - Svět budoucnosti, který je nyní naprosto bezpečný, zkrátka dokonalá mekka rekreace a zábavy. Pravdou ale je, že plánuje nahradit všechny světové vůdce jejich robotickými klony, aby mohl v klidu převzít kontrolu nad celou planetou. Yul Brynner, android-kovboj s ocelovýma očima z Westworldu se krátce objeví i v tomto napínavém pokračování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu spíše parazituje na původní výborné myšlence. Tvář Yula Brynnera láká diváky, jeho postava ale ve filmu nemá smysl (zjevuje se ve snu). Myšlenka klonovat světové vůdce ku prospěchu svému se objevila už (pokud ne dřív, nejsem encyklopedie) ve filmech s Fu Manchu, a to je brak britského sci-fi krimi. Fonda je hipisák, jenom ne hrdina. Filmu chybí kvalitní dabing, na výběr máte z původního jednohlasého rychlodabingu anebo zfušovaného od MGM 2006. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si dnes pokračovanie takmer geniálneho Westworld má svoju výhodu v tom, že od neho nič neočakávame, nie sme v napätí ako pri dnešných pokračovaniach, keď následne zažívame trpké sklamania. Že sa nejedná o žiaden zázrak vieme, takže aj prístup k filmu je iný. Nakoniec ma vo svojej druhej polovici film celkom presvedčil, že sa nejedná o úplnú stratu času, dej sa celkom zamotá a pripraví si pôdu pre myslím si kvalitne zákernú záverečnú časť. Ak by scenárista a štúdio prejavili viac odvahy a nechali záver otvorený, mohlo by sa dokonca jednať o menšiu kultovú záležitosť, ktorej vyústenie by bolo predmetom mnohých diskusií dodnes. Vyhovovala mi high tech atmosféra tohoto industriálneho sveta a trochu som sa zamyslel nad tým, či by nebol vo svojom čase Peter Fonda obstojným Jamesom Bondom. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Další nesmyslná generická sračka o pokusu ovládnout svět, která se bůhví proč tváří jako pokračování Westworld. Příběh nelogickej, naivní a nudnej, herci nevýrazní a chovající se nesmyslně, WTF cameo. Kolikrát už se klonovali světoví vůdci? Milionkrát? Kouknete na tři a jako byste je viděli všechny. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak Fonda hrál za posl.50 let v kdejaké kokotině, takže ani v této době to není žádný div. Jinak si z toho skoro nic nepamatuji... krom rakety, jakéhosi smutného chlápka s kámošem robotem a of kórs, snově-dreamovou sequenci z důvodu reklamního taháku (podvodného dalo by se říci) s Pistolníkem, který tak nečekaně (nikoli však pro diváky) odpravil v 1 jako prašivého psa, v té době budoucího manžela Bárbry Strajsandové a který by Rolandovi z Gileadu natrhl rifle s přehledem.;-) Ale asi si to po těch 25 letech seženu, třeba to bude další quilty pležr do sbírky. Od rejži výborné Francouzské Revoluce (filmu, ne té politické akce, checht) z 89 a V-the final battle. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zatímco Westworld byl přímočaře zábavný, Future se pokouší nabídnout mnohem komplexnější a mysterióznější zápletku. Bohužel. Dvojka technologicky svého bratříčka dokonce přestárla. O tom, že cameo Yul Brynnera je naprosto zbytečné, hlavní duo nesympatické, Futureworld funguje pouze jako nálepka pro diváky (do nového světa nahlédnete na pouhých pár minut) a šokující děj plný logických lapsů - nefungují, se nebudu raději více rozepisovat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (3)

  • První film, ve kterém byla použita počítačová neboli CGI animace. Využita byla ve scéně z řídící místnosti parku, kde lze na monitorech počítačů spatřit animace rukou a obličejů robotů. (Nerd4Dreaming)

Reklama

Reklama