Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice pořádný nefalšovaný a stoprocentní béčko, ale není až tak špatný. tedy není tak hrozný do chvíle, kdy se duchové začnou ukazovat a zabíjet. kdyby všechno zůstalo jako předtím, byl by to mnohem lepší film (atmosféra a podobně). ale ve chvíli, kdy režisér natáhne pověstnou masku rudé smrti na divákovy oči, stává se z toho jen další vybíjená beze smyslu a důvodu. upřímně řečeno i výsledná pointa je pořádnej blábol. a je to škoda, rozjíždělo se to moc pěkně. třeba scéna na party je moc zajímavá a postupné objevování lodi taky. bohužel od zjevení duchů to nestojí ani za zlámanou grešli. a ještě je tam tak strašná (snad rocková?) hudba, že jsem si každou chvíli říkal, jestli nejsem na koncertu a kdy na mě vypadnou zlití a nafetovaní týpci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I po letech vynikající námořnická strašidelná pohádka a zároveň příjemná vzpomínka na dobu, ve které jsem vždycky před víkendem obrážel videopůjčovny. Na komorní a televizně působící film má Ghost Ship skvělou výpravu a vizuální stránku celkově. Omšelé interiéry staré výletní lodi jsou perfektní a i když triky s modely a bazénem jsou na bližší pohled snadno prohlédnutelné, jsou mi stokrát milejší, než současná bezduchá počítačová animace. Dalším plusem je herecké osazenstvo plné sympatických a výrazných typů a v neposlední řadě samozřejmě skvělý béčkový příběh, kterému bych vytknul snad jenom poněkud banální rozuzlení s peklem a čertíkem. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem soudě dle hodnocení čekal mizerně natočenou kravinu, ale dostal docela atmosférický thriller. Zejména v první polovině skoro až dobrodružný survival na moři, což je žánr, pro který mám určitou slabost. Ve výsledku je to ale spíš thriller s nevyužitým potenciálem. Na úvod docela drsný gore, pak se to hodně dlouho ale zajímavě a atmosféricky rozjíždí a nakonec to vyústí v poměrně rychlý, skoro až pohádkový konec, který se u hororů dneska moc nevidí. Solidní béčko, které nenudí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

HAHAHAhahaha ha! Neuvěřitelné :D Během prvních pěti minut se stačil film naprosto oddělat a z hororu se stala černá komedie, vlastně parodie, vlastně pitomost. Šmarja :D A pokud se ze zbytku filmu snažili tvůrci udělat ale spoň trochu slušný horor, zase to zabili naprosto idiotským koncem a pointou. Taková škoda. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Duchařské horory mi už nějak začínají lézt krkem. Loď duchů jsem viděl už dávno, ale moc si ji nepamatoval a tak jsem ji ohodnotil a okomentoval, až nyní, kdy jsem ji shlédl znovu. Naprosto průměrný film, který ničím neurazí, ale ani nenadchne. Dobré je samozřejmě prostředí staré lodi, která bloudí mořem a "hledá" další duše. Vše je pěkně rezavé, vlhké a prohnilé. Když začnou kolem vířit dávno mrtví lidé, přijde mi to už ale, jak špatný vtip. Čekal bych více strachu a emocí. Jde přesně o ten typ filmu, který zasunete mezi ostatní, kde bude ve svém průměru ležet do doby, než dostanete chuť vidět něco staršího, co si moc nepamatujete. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu je zmínka o lodi Mary Celeste. Tato zmínka je pravdivá. Loď Mary Celeste opravdu plula bez posádky za okolností, které dosud nejsou uspokojivě vysvětleny. (Nathaniell)
  • Ve scéně, kdy se spustí kabel a téměř všechny lidi na palubě přepůlí, mělo původně dojít ke stětí hlav všech zúčastněných. (Chatterer)
  • Po nalezení parníku vyprávi kapitán remorkéru strašidelnou historku o lodi Mary Celeste. Říká, že loď opustila posádka a ta sama urazila7 tisíc mil, proplula Gibraltarem a doplula do Středozemního moře. Ve skutečnosti byla 4. 12. 1872 nalezena na širém oceánu a přes Gibraltar ji pak dopravili zcela nezáhadně její nálezci. (Stejšn)

Reklama

Reklama