Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se bavil u rádobyáčkového filmu se scénářem děravým jako řešeto. Rozhodně víc než u Sommersovy Chobotnice. O HODNĚ víc;) Hlavní zápletka se překvapivě vysvětlí, sice naprosto duchařsky šíleně, ale díky kabátu do jakého se to navléklo a díky sympatické hrdince přežitelně a přijatelně. Filmová hudba slušná, obzvlášť v pomalých pasážích, nicméně nevkus úvodních titulků a občasného řízného hardrocku nebo co to bylo, spolu s řadou malých logických nedostatků potopí Ghost Ship na 60%. Postavy netrousí žádné "zdrcující" hlášky jako v Chobotnici, jsou v podstatě nevýrazné, ale sakra, nechápu proč, ale líbilo se mi to i s tím koncem. Pohodová věc na kteroukoli roční a denní dobu, ale na žánrové škatule nedejte, bát se rozhodně nebudete. Jako horror Loď Duchů selhává, ale jako zábavka-rozprávka u mě vítězí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela to ujde. Úvod je poměrně šokující, prohlídka opuštěné lodi dostatečně mystická, Byrne tomu dává charisma, škoda jen těch digitálních triků, které ne vždy jsou zdařilé. Nic, co by si člověk pustil znovu, ale když to poběží v telce, proč ne? Ta závěrečná myšlenka a jakýsi cliffhanger mi přišel originální. A vlastně mi tentokrát bylo i těch duchů líto, tedy kromě těch zlých, co byli zlí i za živa. Slušná kamera, výprava a i herci docela ušli. Ale celkově to nezaujme až natolik, aby se to stalo mým oblíbeným filmem. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma to dosť bavilo, slušný horor s pár vydarenými scénami a pamätnou hneď zo začiatku, kedy sa oceľové lanko vysporiada s drahými lodnými tanečníkmi. Po rokoch som len so záujmom sledoval, že to malé preživšie dievčatko bola dnes už dosť známa herečka Emily Browning. A filmu sa podarila aj pointa a prekvapenie na záver. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jsou dva druhy špatných hororů. Horory co jsou tak stupidní, že se ani nedají dokoukat (remake Mlhy, většina pozdních Hellraiserů) a horory špatné, ale s alespoň nějakou obsojnou zápletkou a efekty. A to je přesně případ Lodě duchů. Minimálně za úvodní scénu + flashbacky na čistku si Loď duchů nezaslouží úplně zavrhnout. Je to ještě celkem snesitelná hororová jednohubka s atraktivním prostředím, pár slušnými lekacími scénami a několika libovými úmrtími. Taky se tam mihne Gabriel Byrne a čím dál lepší Desmond Harrington. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. The Discovery ,2. Falling Apart ,3. The Arctic Warrior ,4. The Deal ,5. The Antonia Graza ,6. Welcome Aboard ,7. How's It Going Up There? ,8. Falling Through ,9. Touring the Ship ,10. The Marie Celeste ,11. I Saw A Little Girl ,12. No Unexpected Guests ,13. Bullet Holes ,14. Cabina Di Capitano ,15. Katie Appears ,16. Meeting The Captain ,17. The Bodies ,18. Francesca Appears ,19. The Freezer ,20. Finding Gold ,21. Work To Do ,22. Santos Dies ,23. My Little Box (for the film Ghost Ship) ,24. Go To Hell ,25. Bon Appetite ,26. Katie's Dolls ,27. The Ballroom Reverts ,28. Francesca's Theme ,29. Epps Meets Katie ,30. Survivor ,31. Katie Disappears ,32. The Fight ,33. Repairs ,34. Underwater ,35. Greer's Body ,36. Murphy's Body ,37. I Guess It's Over ,38. The Graza Explodes ,39. The Souls Ascend ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu zpěvačka Franchesca (Francesca Rettondini) používá českou pistoli CZ 75. Současně se však jedná o chybu, protože se děj snímku odehrává o mnoho let dříve, než se zbraň začala vyrábět. (Martyn.86)
  • Pracovní název v USA byl Chimera. (Chatterer)
  • Ve 42. minutě vytáhne Epps (Julianna Margulies) z kapsy zlatou cihlu a následně ji položí na pult, držíc ji shora jen prsty. Bankovní cihla je hladká a (při hustotě zlata přes 19 kg/dm3) váží víc než 12 kilogramů, nemohl by ji tedy takto držet. (aquacam)

Reklama

Reklama