Reklama

Reklama

Voodoo: Umění ďábla

  • Thajsko Khon Len Khong (více)

Obsahy(1)

Byl zavražděn muž a celá jeho rodina. Policie podezřívá jeho bývalou milenku, ale nemůže najít žádné důkazy, které by tuto domněnku potvrdily. Když mladý reportér následuje svůj instinkt, zjistí, že vražednou zbraní nebyl ani nůž ani pistole, ale mnohem mocnější nástroj… voodoo. Voodoo je označováno jako kult nebo náboženství s prvky magie, které vzniklo v Africe. Nyní je masově rozšířeno na Haiti, kde každý třetí člověk vyznává kult voodoo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, jak moh reziser skvelyho Bang Rajan natocit takovouhle kokotinu. Sice zabijet pomoci voodoo je fajn napad a zas tak casto se to ve filmu nevidi, ale ten pribeh, to bylo strasny. Hodinu jsem se vubec nemoh zorientovat kdo je kdo a jaky jsou mezi nima vztahy, hororova atmosfera nikde a porad jen samy kecy. Akorat obcas to pozvedla nejaka hororova scena. Vetsina smrti je totiz slusne atmosferickejch a pekne krvavejch a nekdy az nechutnejch. Ale krome tech par smrti nema film vic co nabidnout. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nic jiného od debilního hororu nemůžu chtít, než pořádný důvod k tomu abych se zasmál. Tenhle film není vtipný ani v jednom případě, chápe se totiž jako vážná záležitost, teda podle tvůrců. Thajský horor, kde vraždí praktiky voodoo. Ano, opravdu vážná záležitost začíná jako neskutečně zdlouhavá nuda. Stříh je naprosto příšerný, ale dobrý dojem z filmu nedokáže ubrat na kvalitě, která stejnak není valných hodnot. To nejdůležitější se stejnak děje na samotném konci. Ten je tak rychlý a svižný, že během pár minut se dokáže stát takových událostí, až se člověk chvílemi nestačí divit. Samotný konec je možná to jediné, co stojí za zmínku. I když je to nechutné dost a dost, mají ony scény v sobě zajímavou poetiku. Proč také ne. Když je to voodoo. Nicméně tenhle film si mě nezískal a ať si klidně autoři na mě zkoušejí klidně voodoo, nebudu s nimi souhlasit. Tohle byla prostě dost nudná nezáživná kravina. --- Seš uplně bledá! - Možná, že mě někdo proklel. - Mlč, takhle nemůžeš mluvit. Měla bys něco obětovat chrámu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zmatek nad zmatek, který do vod koukatelného podprůměru vytahuje jedna s dějem nesouvisející "malá Švédka" (díky Kordusi, úplně jsem zapomněl jak jsme jí to nadávali), respektive scéna s mnichem. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Podivny horror z Thajska. Strihac ma svoji praci asi rad, protoze film preskakuje mezi jednotlivymi scenamy bez vyraznejsiho propojeni. Tempo silne kolisa, zacatek je skvely, pak uprostred filmu je silna scena a pak zase musite pockat na konec. Pribeh je... no... zkratkovity. Musite se pekelne soustredit, abyste ho alespon castecne pobrali (jak pisu vyse, casto nepochopite, proc jednu chvili koukate na, rekneme, zenu lezouci po stavbe vyskove budovy a najednou na neco uplne nesouvisejiciho) a necekejte, ze na konci filmu se vam najednou vse magicky odhali. Jako bonus dostanete jednu nepochopitelnou postavu, kterou jsme na jednom soukromem promitani pokrtili "mala Svedka" - totalne blondata thajska holcicka, pravdepodobne postizena rozstepem horniho patra. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Woodoo, ktoré svoju temnú púť započalo na Haiti prostredníctvom miestnych bocorov vyznávajúcich čiernu mágiu, ako nástroj pomsty ohrdnutej milenky? A prečo nie? Takže žiadnych zombíkov dáviacich žiletky nečakajte, UMENIE DIABLA pripomína skôr – snáď sa nerúham - Miikeho KONKURZ (1999). A na úhorov len tak nezabudnem. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Art of Devil je standard, jakých se v Asii natáčí tuny. Což o to, průměr to je, ale jednak je střih zejména v první polovině snímku (poté se to zklidní) tristní a tím pádem děj působí chaoticky - v tomto s kolegy souhlasím. Druhak se problematika voodoo v asijských horrorech vyskytuje poměrně vzácně a zvláště pak ve filmu od Thajců, kteří mají ve značné oblibě mysteriózní historky a většina thajské horrorové produkce nějakého toho ducha a národní mýty obsahuje. Art of Devil není výjimkou, leč duchařské vsuvky především s malou blondýnou v něm působí poněkud násilně. Film obsahuje několik naturalistických a atmosférických scén, ale jako celek budí rozpaky. Pokud jde o thajské počiny z horrorové oblasti, tak bych si to svého přehrávače mnohem raději strčil počeštěné DVD Shutter, Nang nak nebo Dorm. Z Art of Devil nejsem moc odvařený. 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Voodoo v Thajsku? To by som ho skôr čakal niekde v Afrike alebo na juhu USA, v Louisiane. No ale však to o čo ide v tomto filme ani voodoo vlastne nie je, to len znova zaperlili s názvom tuzemskí distribútori. "Khon Len Khong" je o tom ako sa mladá, tehotná, odvrhnutá žena kruto pomstí s pomocou čiernej mágie celej rodine svojho bývalého milenca. Uvrhne na nich smrtiacu kliatbu. Ázijský horror natočený na americký spôsob. Je to dosť zmätené, ale nie úplne špatné. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Fakt neviem čo týmto chcel básnik povedať, ale napätie prítomné vo filme ma dokázalo udržať až do jeho konca. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +dobrá atmoška, pěkné thajky, hodně krve -trošku zvláštní skládání scén za sebe/// Docela spokojenost. Byl bych spokojenější ještě kdyby vraždy byly propracovanější. Takhle mi přišlo, že se tvůrci nebojí zabíjet, ale bojí se to pořádně ukázat. Navíc se filmaři brali příliš vážně, takže to není moc odlehčené ani zjednodušené a člověk tak u filmu nemá možnost vypnout. Pořád jsem čekal co se z toho vyklube, nakonec z toho bylo takové "rodinné drama" o pomstě. A protože má film nízké hodnocení, přikloním se ke 4*/// Celkem 70%/// ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Chaotická splácanina, kde občas někdo vyzvrací žiletky a v kaluži tmavě červené krve umře aneb nepřehledná nuda. A mohl by mi laskavě někdo prozradit, co sakra dělá v asijském horroru (no, horroru...) europoidní duch-albín? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého dobrého námetu. Scenár je totálne uletený s nelogickým chovaním postáv a nepresvedčivými hereckými výkonmi. A čo je hlavné, chýbala hororová atmosféra a napätie, takže sa celý tento zmätok premenil na jednu hroznú nudu. To už radšej pozerať nejakú trápnu reality show, tam sa aspoň dá zabaviť na ľudskej hlúposti. 15/100 ()

WANDRWALL odpad!

všechny recenze uživatele

Kolik zhnusených, zcela otrávených uživatelů csfd má na svědomí tenhle film. A to si prosím, ještě dost z nich dalo druhý díl, aby v tom zhnusení a odporu pokračovali. Co asi je za tím? Chtěli znovu prožít odpor a hnus? Asi, jiná odpověď mě nenapadá. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně dementní a nechutný horor. Naprosta ztráta času. Art of the Devil se vyhněte obloukem, protože tady se vážně nic nepovedlo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jako dějová linie je jasná, jen je rozhozená, že to začíná koncem, pokračuje začátkem atd., ale poskládat se dá vcelku jednoduše. Pak je tam spousta ukecaných scén, nějaké ty fakt hnusné, holčička jak z duchařských japonských hororů, jen je blonďatá (a její smysl má být asi anděl smrti nebo tak něco), ale jinak je totálně bez atmosféry, možnosti zaujetí, možnosti fandit nějaké postavě. A nezlobte se na mne, ten závěrečný důvod, proč vlastně sestřenice vraždila (to se dozvíme hned v úvodu, že vrahem je sestřenice, nejde o spoiler), to si mohla levněji najmout ostřelovače a bylo by. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/voodoo-umeni-dabla.html Thajský horor, vyžívající se v neustálém zobrazování různého násilí – od vytrhávaných zubů, přes bodce v těle, blinkání žiletek apod. Příběh je poměrně zmatený, protože zahrnuje dvě časové roviny, navíc proházené. A co tam dělá ta blonďatá holčička, fakt netuším. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Docela slabá nuda zcela nezúročující svůj potenciál (přitom masky byly docela dobré - mrtvé dítě atd.), tak jsem to z části dokoukal jen kvůli herečkám. Navíc jsem si asi ještě pořád nezvykl na asijský způsob vyprávění příběhu a doteď mi není jasné, že pokud byla rodina jejího milence ta, o níž byl celý film, tak kdo byla ta rodina, kterou nechala zemřít na začátku..... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela mě tenhle film překvapil, ale spíš než tím, že bych se u něj bavil mě zklamal nevyužitý potenciál. Chaotické scény bych ještě možná i překousl, jenže těch do očí bijících chyb tam bylo opravdu hodně. Jediným větším pozitivem jsou pěkné herečky a asi tři velmi podařené scénky. Na asijský snímek však tragicky málo. Pro mě osobně to není nejhorší asijský film co jsem viděl, ale jeden z těch nejslabších určitě. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Priemerný scenár napodiv nie je najväčšou slabinou tohto podpriemerného snímku. Ešte väčší problém predstavujú hereckí predstavitelia, pri ktorých snáď ani v jednom prípade nemožno hovoriť o šťastnej voľbe. Hlavná kladná hrdinka nevzbudzuje žiadne sympatie, mstiaca sa vražedkyňa ani štipku empatie, voodoo kňaz nemá žiadnu charizmu, pôvodca celého zla je málo slizký... a takto by sme mohli pokračovať naprieč celým obsadením, až sa dostaneme ku blonďatému duchovi, ktorý čoby totálny nezdar upozorňuje na vinníka najväčšieho - pána režiséra. Ten urobil zle snáď všetko - zle vyrozprával príbeh, zle naaranžoval jednotlivé scény, zle ich načasoval, zle nasnímal a keď sa dostal v závere do úzkych, zle sa rozhodol ako z toho von... skrátka si zle vybral povolanie a ja dúfam, že sa už so žiadnym z jeho výtvorou nestretnem. Idem to skúsiť s Voodoo 2 (viac hláv viac rozumu, snáď to vyjde). ()

Reklama

Reklama