Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pri tomto animáku som troška v rozpakoch.Ako komédia u mna to nemalo úspech,lebo asi raz som sa zasmial a to je dosť málo.Keby to bolo filmové a vedel by som si to predstaviť,tak by z toho mohol byt aj dobrý horor a takto to zostalo v priemerných vodách animovaných filmov.Po vizuálnej stránke tiež len priemer.A myslím si že je to hlavne točené pre dospelých ale ani ich to nemusí vždy chytiť a mna to ani nechytilo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti je divná disciplína. I tady to vypadá, že tvůrci tápou, zda chtějí děti strašit nebo bavit. Navíc mi ten příběh připadal slabý i na tuhle hodinku a půl dlouhou strašidelnou historku. Určitě jsem z produkční dílny pánů Spielberga a Zemeckise čekal víc. Buď měli přidat na zábavě nebo na hrůzostrašnosti, tohle je jen plichta (50%). ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Celým filmem se táhne přesně ten Zemeckisovský rozpor, který mu někteří vyčítali u Beowulfa. Na jednu stranu je tu mistrovská mrazivá atmosféra (včetně "ruční" kamery) a geniální pointa, na druhou se ale film tváří jako dětský, na to je ale zase místy příliš nekorektní, až hnusný (možná sem jen citlivka)... Stylizace postav a podivná animace ale rozhodně neladí s cílovým zaměřením snímku. K tomu rozplilé a nudné finále... Ve výsledku ani ryba, ani rak, Na poli 3D snímků najdete mnoho lepších záležitostí.. Vlastně prakticky cokoliv... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký priemerný animáčik, ktorý nič nepokazí, ale ani ničím neohúri. Animácia je naozaj perfektná, ale príbeh ma naočaril. Tiež som trocha v pomykove, či sa to vlastne hodí pre deti, pretože niektoré pasáže rozhodne neboli pre ne, hlavne pre tie menšie. Naviac od finále som čakal trocha viac, ako len dynamit v komíne. 55/100 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Sympatický odklon od relativně neškodné 3D éry, ale po celou dobu se mi vkrádal do hlavy pocit, že být to hrané a ještě trošičku víc vyhrocené, byla by to parádní jízda ve stylu hravých horůrků 80tých let. Škoda, že Zemeckis zůstal jen u produkce. Kdyby si byl býval šáhl alespoň na scénář (a třeba si k tomu pozval kamaráda Boba Galea), mohl být výsledek mnohem památnější, takhle ihned vyšumí… rozhodně však nenudí!… ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Režisér chtěl, aby dům na plátně působil jako živoucí bytost s vlastní osobností. Propátral tedy předměstí Los Angeles, kde nasbíral fotky patřičně tajemných staveb. Na základě fotografií a kreseb pak animátoři stvořili dům s okny místo očí a kobercem místo jazyka. Výsledek měl 40 000 animačních prvků a animátoři na něm pracovali devět měsíců. (Cherish)
  • Ve scéně, kdy hrdinové chtěji uhasit oheň v domě, nakreslí plánek. Na něm je však v některých záběrech komín na domě na pravé straně, zatímco na jiných na levé. (Terva)
  • Zároveň s filmem se do amerických kin dostal další snímek s Jasonem Lee. V Clerks 2 (r. Kevin Smith) už herce bylo na plátně vidět. (imro)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama