Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

anaon 

všechny recenze uživatele

Takový roztomilý, pohodový a pozitivní rodinný film. Možná hodnotím až moc vysoko, ale v kategorii "nezávadných" filmů určených pro všechny věkové kategorie je určitě z těch lepších. Je to film pro příjemně strávené odpoledne v rodinném kruhu, ale kvalit jiných "koňských" filmů, jako je třeba Seabiscuit zdaleka nedosahuje. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Hrají nám tu na city, přesně jak se má a jak jsem čekala. Ale když Dakota je tu ještě malá a je to o koníčkovi...no, film si najde svoji cílovou skupinu (malé děti) a pro tu byl také natočen. Možná dojme některé dospěláky, jiné - ty seriózní a skeptické - možná bude prudit. Ostatně, stačí se podívat na poster a vše je jasné. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $32,751,093Tržby Celosvetovo $38,741,732Tržby za predaj DVD v USA $28,018,612 //počet predaných kusov 1,602,512║ Klasický rodinný film s množstvom známych tvári a na prekvapenie ani jedna sa v tomto počine nestráca a v rámci možností funguje pre dej a povyšuje ho do radov tých konzumnejších. Najlepšie chvíle nám ponúka záverečný dostih, ten mohol byť kľudne o pár minút dlhší, lebo to čo nám režisér John Gatins ponúkne je zvládnuté strhujúco a priam cítime ten dupot koní na vlastnej koži, len škoda že ten dostih prebehne rýchlejšie než sa z neho stihneme poriadne nabažiť. "Slušný priemer čo neunudí a poslúži ako kľudná oddychovka." /60%/ ()

Trenz 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý film s moc dobrým obsazením. Konec je jistě očekávaný, ale když je to inspirováno skutečnou událostí, mohlo to tak dopadnout i ve skutečnosti. Dakota je nanejvýš roztomilý, Kurt mi v této roli nevadí, naopak je mi místy sympatický. Je to hlavně příběh o spojení rodiny, než o koni, co se uzdravil. Velice pěkné... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Naprosto naivní dívčí drama. Už jen začátek filmu a slova Kurta Russella typu "jsou to lidi a mají jména!".. což byla reakce na Větu Davida Morse "Odvezte si ty Mexičany". Nejsou to pochopitelně přesné citace, ale někdy jsem jako divák až styděla jak strašně moc sladké, růžové a cukrové to je. Brrr.. potřebuji si dát něco pořádného. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Role Cale Crane byla původně napsaná pro chlapce, ale nakonec jí změnili pro Dakotu Fanning. (Taninaca)
  • Snímek byl volně inspirován příběhem klisny Mariah Storm, která si zlomila nohu, ale dokázala se vrátit a vyhrát několik závodů. (Taninaca)

Reklama

Reklama