Reklama

Reklama

Já a Ty a všichni ostatní

  • USA Me and You and Everyone We Know (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisérka Miranda July nabízí svět, kde se místo ironie či zlomyslnosti nalézá citlivost a jemný humor, kde se obyčejné stává mimořádným a všední lidé oslňují svými charaktery během naprosto běžných lidských okamžiků. Jemný, křehký, vtipný film je příběhem každého z nás. O mě, Tobě a všech ostatních, co znáš! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Do prdele! Do prdele s tebou! Do prdele se mnou! Do prdele se starými lidmi! Do prdele s dětmi! Do prdele s mírem!“ Další příjemné setkání s neobyčejnými osudy obyčejných lidí. Promakané dialogy (procházka ulicí aplikovaná na vztah), dojemné scény (ryba na autě), humorné scény (malý kluk a jeho erotický chat, sousedova komunikace s dvojicí mladých holek či jejich zkouška, která z nich umí lépe kouřit). Podobné filmy mám hodně rád, cítím se jako by se to dělo kolem mě, jako bych to pozoroval přímo a v reálném čase. Ukazují, že není důležitý cíl života, nějaký konec cesty, kterého je třeba za každou cenu dosáhnout, ale že radost ze života, štěstí a chuť do něj, spočívá právě v té cestě, v milionech náhodných a nezapomenutelných okamžicích, tvořících jednotlivé kousky dlažby té cesty. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

filmy Mirandy July jsou nezávislé, extravagantní, ironické a poetické. U tohoto se setkáváme s roztodivnými postavičkami, které mají ještě podivnější zájmy a představy o životě. Jejich životy se občas protnou a tak z toho vzniká zajímavá mozaika. Výsledek je poněkud nekonzistentní, ale jde tam hlavně o vytvářené emoce, vždyť to taky natáčela režisérka. Ale hlavně že je to chvilkami absurdně zábavné, takže jsem se docela bavil, i když po filmu jsem v sobě cítil prázdno. Nic mi to vlastně nedalo a tak přes 3hvězdy nepůjdu. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

vik 

všechny recenze uživatele

Nevím, co přesně si mám o tomto filmu myslet, ale rozhodně mě překvapil. Nečekal jsem to. Žádný příběh, žádný deadline, žádné poselství, zkrátka nic. Jen příjemně plynoucí sled obrazů a pocitů, po kterých zůstanete velmi pozitivně naladěni. To stačí, ne? Dodatek: John Hawkes mi připomněl svým charakterem Vincenta Galla. To je docela dobrá reference. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající odkaz Americké krásy, Štěstí a všech podobně laděných snímků o podivínech bez pevně dané životní cesty. Miranda July se ztratila v tom, co by ráda řekla a z příběhu o zvláštních lidech občas sklouzne do zbytečně hlubokých vulgárních vod (chatující chlapečci jsou naprosto mimo) a všechny hlubokomyslné řeči jsou jen prázdná vata, ve které se i samotné postavy ztrácejí. S nikým jsem se nedokázal ztotožnit a čekal jsem jen na další úryvek z krásně hypnotického soundtracku. ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Betelgeuse to řekl naprosto přesně. Film je bohužel nevýrazný, na komedii málo vtipný, na drama málo dramatický (či spíše dokonale oddramatizovaný á la Jarmuschovy snímky). Postavy jsou nesympaticky podivné až úchylné. A ač se zde najde několik skutečně dobrých nápadů a scén, film jako celek je nevyvážený, nekonzistentní a (jak již bylo řečeno) nic nového nepřinášející. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama