Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (36)

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Viděl jsem ten film tehdy a viděl jsem ho po dvaadvaceti letech a po přečtení Heinleinovy knihy zas. Vůbec nic na svém hodnocení neměním, protože si nedokážu představit, jak by se to dalo natočit líp. Takže za mě dobrý a společně s knihou si to film mašíruje pěkně bok po boku.

plakát

Kulka v hlavě (1990) 

První hodina je výtečný akční film, o to víc mě mrzí, že ta druhá půlka byla jak mučení Vietkongem.

plakát

Duna (1984) 

Pochopitelně nelze do filmu dostat vše, co obsahovala šestisetstránková kniha, nicméně po přečtení a následném shlédnutí filmu (v tomto pořadí) jsem nadšen. Ano, Lynch si domyslel několik rozdílů a některé postavy zcela chybí, přesto za mě zcela jistě jedna z nejlepších knižních adaptací. Z výtvarného hlediska naprosto skvěle ilustrované sci-fi, pokud vám tedy nevadí mix raných digitálních efektů a loutkových triků. Výborní herci, kteří se sice dříve či později proslavili v jiných filmových rolích, přesto jejich obsazení v Duně vůbec neruší (kpt. Picard ze Star Treku, Dale Cooper nebo Ed Hurley z Twin Peaks, Rachel z Blade Runnera a v neposlední řadě samozřejmě Sting). A co víc, soundtrack od Toto, který je hodný i samostatného poslechu mimo filmové plátno.

plakát

To nejlepší z Top Gearu: Top 41 (2013) (pořad) 

Jen opakování již známého. Navíc bych neřekl, že jde vždy o to nejlepší, ale spíš o to nejokázalejší.

plakát

Avatar (2009) 

Naprosto mě fascinovala atmosféra v kině, kdy lidem před očima poprvé proletěla 3D helikoptéra - vzpomněl jsem si na vyprávění, jak se v roce 1895 z plátna na diváky řítil vlak natočený bratry Lumièrovými.

plakát

Božský (2008) 

K pochopení tohoto filmu potřebujete přinejmenším Wikipedii, ale i bez ní vás zaujme výrazný režijní styl Paola Sorrentina a doslova "il divo" herecký výkon Toniho Servilla.

plakát

Sbohem, baby (2007) 

Ben Affleck mně byl vždycky něčím sympatický. Gone, Baby, Gone je chytrý film s květnatým příběhem a Casey Affleck je pro něj, co se týká herectví, jako svěží vánek. Zápletka graduje několikrát během filmu a nenechá váš mozek chvíli odpočinout. Opustím-li všechny bezprostřední dojmy, dávám čtyři hvězdičky za film ...a pátou za mimořádně povedený debut.

plakát

Magické oko (2005) 

Vyobrazení ničení kina a zapalování plátna sice nepatří mezi nikterak výjimečné scény, ale pro studenta filmu to má nepopsatelně dramatický podtext :)

plakát

Hitman (1991) 

Scény odehrávající se v bytě skýtají náměty na opravdu výborné psychologické drama až divadelních rozměrů, které by si rozhodně zasloužily větší prostor. Forest Whitaker, mladý a ještě trochu při těle, je výborný a Sherilyn Fenn (Twin Peaks) skvěle ztvárnila naivní a nešikovnou panenku. Škoda toho nevyužitého, potenciálně zajímavého tématu a méně než podprůměrné omáčky kolem.

plakát

Grand Prix (1966) 

...a takhle mně běhal mráz po zádech, když jsem viděl a slyšel ty úžasné stroje na plátně.