Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Woo spojil válečné drama s gangsterkou a ukuchtil skvělý akční film se silným příběhem o rozpadu přátelství tří kamarádů na pomezí války ve Větnamu s bravurními přehnanými akčními scénami ve kterých teče olovo proudem a mrtvoly se počítají na desítky. Doporučuji zhlédnout i alternativní drsnější konec, který vám splní jednu představu co začnete mít ke konci filmu. 82% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lovec jelenů potkává Apokalypsu a plný šílenství, smrti, lásky a zrady hledí vstříc Lepším zítřkům. Přímo mě mrazilo z realismu, syrovosti a intenzity s jakou je ve filmu zobrazen život normálních lidí žijících na pomezí totality a anarchie, nebo dokonce v pekle války ve kterém je možné jen zemřít, zešílet a nebo se stát zvířetem. I přes zpomalené záběry desítek umírajících nepřátel ladně klesajících k zemi v dešti kulek, a fakt, že většina nepřátel je jen kompars určený k rychlé a efektní likvidaci, přičemž nemá ani naději na to že by ublížil hlavním charakterům. Těžko se mohu rozhodnout který z Wooových filmů je lepší, fanoušek akčních filmů ve mě nadšeně nadskakuje z Hard Boiled, srdce tiše šeptá jméno Killer, ale rozum, ten jednoznačně říká Bullet in the Head. Film který mě dokázal rozdrtit jako náraz kulky do lebky. 10/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neskutočná pecka. Pocit vzrušenia a akčnosti ktorý ma prevádzal celou snímkou ktorá aj napriek akčnosti má aj dušu a má aj veľa silných momentov. Tvorbu Johna Woo mám úprimne rád a hlavne jeho domácu tvorbu a aj keď mám slabosť pre jeho snímky ako Killer a Hard Boiled tento film sa radí k tomu najlepšiemu čo vôbec natočil. Ešte som nevidel pohľad na Vietnam z pohľadu Vietnamcov a čínanov ale možno že to len súvisí s mojim malým rozhľadom východnej kinematografie každopádne ako sa na vojnu pozerá John Woo je neskutočne mrazivé a pôsobivé a jeho komponovanie obrázkov je geniálne. Už samozný fakt že vojna narúša priateľstvo je v tejto snímke dotiahnuté do dokonalosti tak isto ako chamtivosť a pomsta ktorá ide ruka v ruke s vojnou. Všetci herci podávajú životné výkony a najlepšie je na tom že sú všetci na začiatku svojej kariery. Bullet time je akoby zrodený pe tento film a efektné súboje tiež nezostávajú pozadu. Neskutočná jazda. Určite si ju zopakujem ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pyrotechnici a kaskadéři se asi pěkně vyřádili. Kulka byla nejen v hlavě, ale snad úplně všude. Borci sice nabíhali do střel, jak je tomu už v takovejch filmech, ale to už je prostě John Woo. Podívaná vyloženě pro muže - ženská by z toho mohla chytnout nějakej záchvat a být zachvácená. S dějem se musel scénárista asi posrat, protože ho pravděpodobně psal ve spěchu, aby stihnul doběhnout na záchod, než to pustí. Je tam toho totiž nahuštěnýho hrozně moc a než se rozkoukáte, jste někde jinde. Motají se tam do toho nějaký demonstrace, jejichž účel mi unikal. Asiatky vypadají všechny stejně, takže se to mate. Herci jsou klasičtí se svejma hysterickejma výlevama a typickejma pohybama. S dabingem je to na kulku do mojí hlavy. No nic jsem od toho nečekal a taky jsem se toho dočkal. Kdo by taky od toho mohl čekat nějakej životní zvrat, že? No ale na zvrat dávící to zas nebyl... hoj. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Už od malička dělali Ben, Frank a Paul všechno dohromady. Společně se pomstili za krádež peněz, společně oženili jedno z nich, a společně také utekli před mafií do Vietnamu, kde měl dle vyprávění zlatý důl. Válkou zmítaný Vietnam sice zlatý důl je, a velmi snadno lze přijít k penězům, ale stejně tak snadno lze přijít ke kulce do hlavy ať už od místní mafie, nebo Vietkongu, a případně amerických vojáků. A taky velmi snadno může dojít ke konci velkého přátelství.. Trochu mi přišlo, že se John Woo nemohl rozhodnout, jaký film vlastně chce natočit (respektive chtěl natočit několikero filmů různých žánrů, ale peníze měl jen na jeden jediný), a tak to smotal všechno dohromady. Takže na jedné straně je tu akční krimi, které se trochu začne měnit v červenou knihovnu, aby se z něj obratem stalo válečné drama. Z tohoto důvodu se patrně taky film docela natahuje, ale přesto jsem měl takový pocit, že ani jeden z žánrů neukázal to, co měl či mohl (a že to jinak John Woo umí ukázal ve svých pozdějších dílech)... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama