Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Legas 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích. Velice se mi líbí Tváří v tvář, ostatní americké počiny Johna Woo jsou také dobré (většinou alespoň mírně nadprůměrné), ale tohle je první nehollywoodský film mistra krvavého baletu, který jsem viděl a který jsem moc nepřekousl. Především je i na mě (fandu válečného realizmu alá Ryan) příliš syrový - místy až odporný. Ani nevím, jestli to mám považovat za klad či zápor filmu. Také se mi hongkongská mentalita zdá hodně odtažitá. Nemohl jsem si na ni zvyknout. Zkrátka: příliš kruté, nadsazené (ohledně počtu mrtvol), ale místy opravdu krvavě poetické. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že hongkongské filmy Johna Woo by mohly být můj šálek čaje, ale nevypadá to tak. Námět dobrý, možná dokonce vynikajicí. všechno ostatní je průměrné až podprůměrné. Herecké výkony za moc nestojí, hudba je snad vytáhlá z počítačů 80. let a především ta Woova režie "krvavého baletu" mě nechala absolutně chladným, připadalo mi to jako Rambo 2, jen ty záběry byly trochu zpomalené a a z lidí stříkala krev. Zvuk úderů je typicky béčkovitě zvýrazněný, střih mi připadal poměrně amatérský a všude jenom ratatata....ratatatata, mrtvoly jsou všude ( a že jich jsou snad stovky ), policie nikde, některé dialogy jsou vskutku mizerné ( ..."jsme kamarádi a jsme si rovni"... ). Chápu principy nadsázky, nečekal jsem realismus, ale režijní zručnost ano. 50%. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Jediné čo ma ako tak zaujalo bol príbeh o troch "nerozlučných" priateľoch a o ľahkokorumpovateľnosti ľudí. Namiesto toho aby sa viac rozoberala práve tento aspekt filmu, tak sa na nás valia tony akcie ala Komando s nesmrteľnými hrdinami, ktorí aj po viacnásobných zásahoch do rôzbych častí tela su úplne fit. Hudba sa dokola opakuje, a celkovo zvuky patria k tomu najhoršiemu čo som mal možnosť. Veď výbuchy granátov, rakiet, mín dokonca aj sudov, proste všetkého čo môže ako tak účinne explodovať znejú úplne rovnako bez ohľadu nato kde vybuchujú. Keď ste mali možnosť hrať Tiberian Sun tak tie zvuky sú úplne identické.:) A čo sa dá povedať na lietajúce postavy zázračne sa vyhýbajúce guľkám, jednoducho všetci či už rákosníci alebo gangstri nemali práve presnú mušku počas natáčania ak by som to mal jemne nazvať, jedine tím američanom to ako tak išlo. No a herecké výkony? Pripadali mi hrozne skrečovité až predramatizované, ako keby sa snažil niekto vyjadriť lásku bez toho aby ju cítil. No to by už hádam aj na odôvonenie hodnotenia stačilo heh ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Podle mě to nejlepší co John Woo kdy natočil. Kulka v hlavě jde v mnoha ohledech do největších možných krajností. Ba chvílemi i posouvá hranice akčního inferna dál. Akce si tu divák užije opravdu dosytosti. Válečné sekvence se dají jen stěží k něčemu přirovnat. I ty nejnadupanější pasáže z např. Lovce jelenů blednou vedle tohoto filmu. Přitom se ani zdaleka nejedná o prostoduchou střílečku. Ale hlavně je Kulka v hlavě vpravdě epický příběh o zradě, pomstě a přátelství. Závěrečná scéna s lebkou je nezepomenutelná. ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Opravdu působivý snímek o přátelství, strachu i svědomí se spoustou překvapivých zvratů. Převážná část děje se odehrává ve válkou zmítaném Vietnamu. Přesto to není válka, která tu hraje hlavní roli. Ta jen podtrhuje drsnou atmosféru mezilidských vztahů. Tři kamarádi odcházejí z Hongkongu a jen dva z nich se vracejí zpět. Jen už jako nepřátelé na život a na smrt. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno