Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Deer hunter (síce nemá osvedčeného DeNira, ani Walkena s vypatlaným pohľadom), ale bude vždy chutiť 1000x viac v ázijskom duchu. Repríza nemala ďaleko od filmového orgazmu. Ani nie kvôli krvi, hereckým výkonom, počtu guliek, choreografie výbuchov etc etc... Ale za to, že na priestore krásne vydláženom vyššie zmieneným, bol tento film neskutočne ľudský! Podprahovým spôsobom. A ako bonus malé životné múdro: Aj muži sa môžu úprimne (a nehomosexuálne) milovať... Kľudne aj celý život. Pokiaľ sa im ofšem do cesty nedostanú veľké prachy. Potom je to všetko viac-menej už len o náhode (skoro ako zo života). ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

John Woo natocil lecjaky perfektni film. Do tohoto filmu se zrejme pokusil vmestnat uplne vsechny filmove zanry (akcni, valecny, drama, romanticky, psychologicky, krimi, melodrama, atd.) coz bych rekl, ze je trosku na skodu veci. Film je zajimavej a ubiha rychle dopredu, ale...vseho moc skodi, rikam za sebe. 3+ ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že hongkongské filmy Johna Woo by mohly být můj šálek čaje, ale nevypadá to tak. Námět dobrý, možná dokonce vynikajicí. všechno ostatní je průměrné až podprůměrné. Herecké výkony za moc nestojí, hudba je snad vytáhlá z počítačů 80. let a především ta Woova režie "krvavého baletu" mě nechala absolutně chladným, připadalo mi to jako Rambo 2, jen ty záběry byly trochu zpomalené a a z lidí stříkala krev. Zvuk úderů je typicky béčkovitě zvýrazněný, střih mi připadal poměrně amatérský a všude jenom ratatata....ratatatata, mrtvoly jsou všude ( a že jich jsou snad stovky ), policie nikde, některé dialogy jsou vskutku mizerné ( ..."jsme kamarádi a jsme si rovni"... ). Chápu principy nadsázky, nečekal jsem realismus, ale režijní zručnost ano. 50%. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích. Velice se mi líbí Tváří v tvář, ostatní americké počiny Johna Woo jsou také dobré (většinou alespoň mírně nadprůměrné), ale tohle je první nehollywoodský film mistra krvavého baletu, který jsem viděl a který jsem moc nepřekousl. Především je i na mě (fandu válečného realizmu alá Ryan) příliš syrový - místy až odporný. Ani nevím, jestli to mám považovat za klad či zápor filmu. Také se mi hongkongská mentalita zdá hodně odtažitá. Nemohl jsem si na ni zvyknout. Zkrátka: příliš kruté, nadsazené (ohledně počtu mrtvol), ale místy opravdu krvavě poetické. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby Celosvetovo $1,090,000║ No otras aký by som fakt od Johna Woo nečakal, toto má tak nehorázne blbý dej až hrôza, žiadna poriadna myšlienka, postavy vyznejú maximálne tak smiešne, "bláznivej" akcie tu je dosť ale tej lepšej len minimum, najväčšie filmové zlyhanie od Johna Woo. /20%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama