Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Navzdory veškeré té režijní preciznosti a poutavému vyprávění je Kulka v hlavě tak trochu schizofrenní záležitostí. Na jedné straně tento film funguje jakožto soustředěné a sociálně interesované drama o rozkladu přátelství tří mužů, avšak na straně druhé redukuje psychologii a snaží se diváka opájet povrchními atrakcemi. A nebudeme si nic nalhávat, John Woo je mistrem právě takovýchto atrakcí, kde se ve zpomalených záběrech smršť kulek boří živého masa, sklo se tříští a vzduchem vedle prázdných nábojnic poletují třísky. Ač působí první třetina sebevíc osudověji, s příchodem do Vietnamu se to celé zvrhne v přímočarou (avšak efektivní) střílečku, jejíž „superhrdinské“ pojetí mi vůbec nesedí k sociálnímu realismu úvodní části. Navíc i ono vykreslení „zlaté horečky“ působí jako vystřižené z šestákového westernu. Závěr celkový dojem výrazně napravuje především díky transformaci akce ve vehikl osudového vyprávění a musím uznat, že na mě při závěrečné konfrontaci tíha celého příběhu konečně zapůsobila ve vší své síle. Kulka v hlavě přes zmíněné výtky patří k tomu nejlepšímu, co Johna Woo natočil. Kéž by nikdy neodcestoval do Hollywoodu. 85% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční řežba a skvělý důkaz toho, že John Woo je géniem akce. Strhující přestřelky plné zmasakrovaných těl nepřátel, zpomalených záběrů a vystřílených nábojů, to jsou režisérovy dnes už klasické trademarky. Je až obdivuhodné, že i přes tu hromadu napětí rozvíjí Woo silný příběh přátelství a pomsty, který v několika momentech doslova ždíme divákovy emoce (toť například závěrečná scéna uprostřed vietnamského pekla). Kam se hrabe Lepší zítřek. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dorazil 14 dnů rozkoukaný film. A vím proč mi to tak dlouho trvalo, John Woo mě prostě zklamal, sice ne na plné čáře, ale tahle jeho hongkongská tvorba asi pro mě nebude. Herci sice nebyli tolik afektovaní, jak tomu ve filmech z Hongkongu z této doby bývá, ale přesto se jejich herecké výkony až na výjimky dají označit za snaživé, tj. moc toho sice neumím, ale snažím se. Když píšu, že nebyli afektovaní herci, tak totéž se bohužel nedá říct o scénáři... Kulka v hlavě je slepenec přepálené akce, neustále se opakujících ujištění kamarádů, jak moc se mají rádi a musí držet spolu a ve finále pomsta za zradu..a právě za to finále se moje hodnocení zvedá na tři hvězdy, protože tam jsem uviděl pozdějšího Johna Woo .. konečně silnější a uvěřitelnější emoce. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený a tak trochu jiný film než na jaký jsme od Johna Woo zvyklý. Ne, že by bylo málo akce (té je tady více než dost) ale více než obvykle se Woo soustředí na přátelství a zradu. Výborný a silný akční snímek, podpořený nádhernou hudbou, který nabízí více, než by se mohlo na první pohled zdát. Nejsilnější a nejdepresivnější film Johna Woo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby Celosvetovo $1,090,000║ No otras aký by som fakt od Johna Woo nečakal, toto má tak nehorázne blbý dej až hrôza, žiadna poriadna myšlienka, postavy vyznejú maximálne tak smiešne, "bláznivej" akcie tu je dosť ale tej lepšej len minimum, najväčšie filmové zlyhanie od Johna Woo. /20%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)

Reklama

Reklama