Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Poněkud kostrbaté, ale přesto vzhledem k délce zajímavé a nenudící drama o třech přátelích, které vypovídá typicky Wooovským způsobem o epické cestě do Vietnamu a zpět za méně než tři roky a pro nic za nic. Akční scény skvělé s několika režisérskými zlozvyky (střelba z AK na nepřítele ze dvou metrů na poli apod.), na něž je obecenstvo nuceno si zvyknout. Hudba výrazně lepší, než v ostatních filmech režiséra, avšak zdaleka ne výborná. Chválím triky a pohled do zákulisí války z jiných očí, než jsme na "západě" zvyklí. Přesto mě některé zásadní zvratové scény moc nesedly, ale to je zkrátka John Woo blancující neustále mezi ještě berným a už pitomým. Dávám 70% = 3+/5 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle mistrovský kousek Johna Woo mi věru utkvěl v hlavě jako kulka. Brilantně natočený příběh tří přátel, kteří se shodou nešťastných okolností ocitají ve válkou zmítaném Saigonu a jejich přátelství je vystaveno zkoušce neobyčejnou a nepochopitelnou brutalitou války. Woo skvěle zkombinoval dynamický akční film made in Hongkong a psychologické drama, které je ve filmu překvapivě velice povedené. Vzniklo tak cosi, co utkví nejen výtečnými akčními scénami, ale i překvapivou silou postav a jejich strastiplných osudů. „Kulka v hlavě“ má skutečně všechny rysy „rychlé“ hongkongské školy, ale krom výstřelu dokáže i zasáhnout duši svojí syrovostí a otevřeností v zobrazení skutečné brutality, která zastiňuje pouhou filmovou akci. Radost mi tak zkazil jen přehnaně akční závěr, který v mých očích upřednostnil efekt nad myšlenku. Což je docela škoda. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

John Woo je opravdu veliká srdeční záležitost a jeho filmy se většinou nedají hodnotit jinak, než velkou poklonou. Kulka v hlavě člověka přimrazí k sedačce a nepustí do poslední chvíle. Celý film graduje do nesnesitelna a když vrcholí, samozřejmě plameny, auty a dvěma muži se zbraněmi, z nichž jeden drží v ruce lebku, pořád jste ještě napjatí, protože vítě, že ve filmech Johna Woo občas zařve hlavní hrdina... Jen opět varuji před dabingem...je hrůzný.To mě vážně dokáže zvednout, zvlášť u mých milovaných filmů. :-((( ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film Johna Woo. Film kde se kromě přestřelek hýří i emocemi a to tak, že kdyby to natočil kdokoliv jiný než John Woo vypadalo by to strašně pateticky. Opravdu v tomhle filmu hrdinům fandíte a při akčních scénách zatajujete dech. Přestřelky jsou dovedené k naprosté dokonalosti a dojde i na pěstní souboje a kouzla s nožem. Vietnamská válka je zde vylíčena opravdu hrozivě a část v zajateckém táboře silně připomene Lovce Jelenů. Po shlédnutí Kulky v Hlavě se nevyhnete přemýšlení, protože tento film je tak silný jako máloco co se vám kdy podaří uvidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby Celosvetovo $1,090,000║ No otras aký by som fakt od Johna Woo nečakal, toto má tak nehorázne blbý dej až hrôza, žiadna poriadna myšlienka, postavy vyznejú maximálne tak smiešne, "bláznivej" akcie tu je dosť ale tej lepšej len minimum, najväčšie filmové zlyhanie od Johna Woo. /20%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)

Reklama

Reklama