Reklama

Reklama

Příhody dráčka Soptíka

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Itálie, 1975, 28x25 min

Režie:

Toni Pagot

Předloha:

Nino Pagot (komiks)

Hrají:

Paolo Torrisi

Obsahy(1)

Kdo by ho neznal. Malý dráček Soptík, který si i přes rozhořčení svého otce vzal do hlavy, že se stane hasičem. Nicméně nejspíš díky nedostatku pracovních míst u požárníků si Soptík nakonec vyzkouší řadu různých povolání, jako vlakvedoucí, tajný agent, astronaut, nebo fyzik. Nic není tomuto malému dráčkovi za těžko a přes to přese všechno stále touží po jediném - stát se hasičem. (Fary)

(více)

Recenze (75)

T2 

všechny recenze uživatele

Takže toto bol jeden z naj seriálov môjho detstva o malom dráčikovi a jeho veľkom sne stať sa požiarnikom ale trampoty vždy nenechali na seba dlho čakať, veď predsa oheň a voda k sebe nepasujú a za každým sa to ku koncu muselo nejako pokaziť, nuž muselo niečo horieť aby bolo čo hasiť, a ja som mu len vždy držal palce aby mu ten oheň nevyšľahol z úst a aby mohol konečne byť ten vytúžením požiarnikom. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Animovaná legenda (tuším namluvena Miloslavem Vladykou), co více o tomto úžasném kultovním animáku mých dětských let napsat? Oblíbený byl (u mne), je (u současníků) a patrně i bude (u dalších dětských generacích) a to už asi navždy. Správní Magioňáci stejně tak jako já, už určitě vědí o čem je řeč. Akorát už si bohužel nepamatuji, jestli se mu nakonec podařilo být přeci jenom tím vysněným požárníkem? Jak stále tak suverénně vykřikoval. Nádherné časy, a poměrně už dlouhá doba, nejméně 20 let co jsem to viděl naposledy. Snad se ale někdy přeci jenom dočkáme, když už ne zrovna v televizi tak toho že třeba jednoho dne vyjde tady u nás dvd s českou podporou. Prosím opakovat!!! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Všichni draci, kterým jsem usekl nějakou hlavu, byli zlí chrliči ohně s chutí požírající princezny a tak tento propagandistický seriál o hodném dráčkovi považuji za nebezpečný pro děti. Jenže z pohledu dospěláckého odstupu musím konstatovat, že se jedná o seriál zábavný a to malé, zelené, věčně běhající s vědrem vody, mě docela dost bavilo. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Soptík je skutku jedna z československých animovaných legend osmdesátých let. Jeho úroveň je bohužel poněkud kolísavá a jednotlivé nápady se dost často opakují, což je místy dobrý vtip a místy to trochu nudí. Ba co víc. Tvůrci se dokonce nezdráhali používat jednu a tutéž animaci několikrát a to v různých epizodách. Samozřejmě nemluvě o tom, že i neustále opakované schéma v jehož rámci je Soptík vždy nesmírně šikovný, nakonec se dojme a všechno spálí, podvacáté už trošičku nudí (jistě jsou i takové epizody, kde se věc nakonec odehraje poněkud jinak)... Celkový dojem (vhledem k určitému nadužívání nápadů i animaci): 70% PS: V současné době v češtině dostupné vydání na DVD žel neobsahuje všechny epizody. Z celkových 28 je jich na DVD s českou podporou dosti nepochopitelně pouze 19. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Uživatel bystroocko má naprostou pravdu, až na to že neuměla r a tudíž byla dáček matínek:-) Určitě seriál, kterému jsou zejména maminky, potažmo babičky vděčné, že měly aspoň chvilku pro sebe a mohly v klidu uspokojit základní potřeby, popřípadě se zcivilizovat. Děti čučely přisáté k televizi a nám to nevadilo, protože to byla vždycky jenom chvilka o víkendu ráno nebo Večerníček. Pak už se zase v TV budovalo a nejen plnilo, ale i překračovalo. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama