Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tupac Shakur (ve své poslední a nejlepší roli) a James Belushi hrají v tomto vzrušujícím akčním thrilleru dva zkorumpované policejní detektivy zapletené do nebezpečné sítě podvodů. Detektivové Divinci a Rodriguez praktikují v ulicích svou vlastní, krvavou verzi zákona: dohodnou obchod s drogami, sami shrábnou peníze a dealery zabijí. Tato lukrativní "bokovka" jim bez jakýchkoli problémů již několik měsíců skvěle vynáší. Když však zjistí, že jejich poslední obětí byl maskovaný policista z protidrogového oddělení, jsou donuceni rychle vymyslet způsob, jak si zachránit holé životy.Jejich "geniální" plán se však brzy začíná hroutit a Divinci a Rodriguez jsou vtaženi do stále zběsileji se roztáčející spirály podezření, zrady a vražd, ve které nemohou nikomu věřit ... dokonce ani sobě navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE NOT JOKING WITH ME? YOU MEAN, WHAT'S WORSE THAN WHAT WE'VE DONE?" ----------------------------- Fakt neviem, kde je problém. Tento typ filmov – slnečné L.A., 90. roky, skorumpovaní detektívi, geto – žeriem aj s navijakom, drvivú väčšinu z nich milujem na smrť (Žít a zemřít v L. A., Training Day) a aj tie horšie z nich si stále aj opakovane užívam (napr. Glimmer Man), no Gang Related aj napriek tomu, aká je to kvalitka, si nemôžem ani po viacerých násilných pokusoch ani za boha zamilovať. Film som si teraz pozrel už piaty krát a stále nič... A pritom má všetko – parádne herecké výkony ústrednej dvojky (Belushi hral ako Boh a det. Rodriguez je bez pochýb najlepšia rola v Shakurovej filmovej kariére), skvelé sekundárne obsadenie, slušný Koufov scenár, dobrú kameru, neprehliadnuteľný soundtrack, ktorý mal pod palcom ikonický label daného obdobia krátko pred svojim zánikom – Death Row Records, a nechýba špinavá atmosféra, bez ktorej by to celé jednoducho nešlo. I tak však nič... No nevzdávam sa. Skúsim ho šesť, sedem, kľudne aj desaťkrát, ale raz ten deň proste príde. Raz budem Gang Related milovať. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Film jako tento se točily spíše hned ze začátku devadesátých let, tak Tupac přišel trošku s křížkem po funuse, s tímto filmem doslova. Škoda ho nejen na poli filmovém, protože jako rapper udělal v businessu asi tolik, co Michael Jackson v Popu. Netradiční děj z tohoto filmu dělá zlehka lepší průměr. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Dá se s nadsázkou říci, že jsem právě viděl slabšího Posledního skauta - super záležitost ze staré školy s pro mě v netradiční roli záporáka J.Belushim. Děkuji portálu csfd a oblíbeným uživatelům za to, že jsem se k takovému filmu mohl vůbec dostat.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nesmierne a hlavne dosť prekvapujúco kvalitný film. Čudujem sa ale, že tak málo docenený a videný. Či už preto, že ako spomienku na Tupaca to mohli distribútori využiť, ale aj sám o sebe je scenár filmu nevídane prekombinovaný, originálny, plný zvratov a totálne antiklasicky zavŕšený. Jediné, čoho mi je ľúto, je výkon Belushiho. Bol totiž dokonalý a tak nechápem, prečo sa dodnes výraznejšie nepresadil. Aj keď jeho K9 sériu stále žeriem :). 85%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkorumpovaných poldů už tady bylo spousty. Jenže jak už to scénárista chtěl, tihle dva to totálně zprasí. Pak znovu a s dalším tlakem a přibývající nervozitou zase. Kriminální příběh nemá větší zádrhele, herci do jednoho plní to, co se od nich čeká, na druhou stranu to není ten film, který bych hned šel někomu doporučit. Je to kousek svým způsobem stylový a příznivce žánru po srsti hladící, ale skrz naskrz průměrný scénárista Jim Kouf (Křižovatka smrti s Jackie Chanem, Lovci pokladů s Cagem, americká napodobenina Taxi) měl možná látku přenechat po režijní stránce někomu osobitějšímu!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Belushi púšťal Tupacovi skladbu "Fly Me to the Moon" od Franka Sinatru a chcel, aby ju pre soundtrack k filmu vysamploval. Tupac však skladbu veľmi miloval a cítil, že by mala zostaň nedotknutá. (Real Tom Hardy)
  • Skladba "Starin' Through My Rear View" od Tupaca Shakura, ktorá hrá počas záverečných titulkov, znie inak, ako v podobe, v ktorej bola vydaná v rámci soundtracku. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama