Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddechová komedie ze studentského prostředí vypráví o nečekaném předvánočním dobrodružství, při němž si sedmnáctiletý Jake uvědomí skutečnou hodnotu rodinného zázemí. Jake patří k těm nezodpovědným mladíků, kteří si nemusejí připouštět žádné finanční starosti. Raději než domů, kde na něho čeká starostlivý otec a dvě milující sestry, by si chtěl vyrazit s přítelkyní na pláž za sluncem. Jenže Ellie chce strávit Vánoce v rodinném kruhu a Jakeův otec, aby syna nějak přilákal domů, mu slíbí vysněné auto. Má jedinou podmínku – Jake musí dorazit na Štědrý večer nejpozději do šesti hodin. (HBO Europe)

(více)

Recenze (37)

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

V jednom z komentářů zde se píše, že film Na vánoce budu doma spojuje několik žánrů dohromady - komedii pro mladé, rodinný film a také vánoční téma. Myslím, že toto rčení vše naprosto vyhovuje. Já bych ještě přidal moje oblíbené road movie a tím bych zaškatulkování ukončil. V tomto snímku jde v podstatě o to, že náš mladý a sympatický hrdina cestuje z jedné strany USA na druhou, aby mohl být doma s rodinou na vánoční svátky. Místo pohodlného sezení v letadle však jede stopem a bez peněz a tak zažije spoustu dobrodružství. I když jsme při sledování filmu nezažili žádný smysluplný zážitek, důležité bylo vánoční téma a to, že nakonec byla rodina pohromadě - a tak by to mělo být ve všech domácnostech. Na Vánoce budu doma nás dále pobavilo, zasmáli jsme se docela často a také jsme si odpočinuli díky nenáročnému tématu. Přes nižší hodnocení od většiny registrovaných film doporučuji. Za to, že se Jake Wilkinson dostal na vánoce domů, získává u mne sympatické tři hvězdy ***. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď je leto v plnom prúde a vonkajšie teploty atakujú tridsať stupňov, zalovil som vo svojom videoarchíve a vyhrabal z neho film z vianočnou tématikou. Mal som chuť na nejakú pohodovú, nenáročnú, vianočnú komédiu. Moja voľba padla na snímok "Na Vianoce budem doma" (I'll Be Home for Christmas) z produkcie filmovej spoločnosti Walt Disney Pictures, ktorý v roku 1998 natočila režisérka Arlene Sanfordová. Svoj účel to splnilo. Bolo to také malé letné pripomenutie Vianoc. Jednoduchá americká vianočná komédia v štýle road movie. ** ()

Reklama

as-minor 

všechny recenze uživatele

Jednorázová vianočná záležitosť s pomerne nesympatickou hlavnou postavou, ktorá pochopí čaro Vianoc až v samotnom závere. Nemôžem povedať, že príbeh bol o ničom, ani to, že som sa nezasmial, no na druhej strane som tiež nesedel „prikovaný” k televízoru a nedusil sa smiechom. Zážitok by sa dal prirovnať k bežnej návšteve známych. Prídete, pár minút komunikujete, občas sa zasmejete, zažijete trápne ticho, prekonáte krízovú situáciu a napätie v témach, kde sa vaše názory pomerne značne líšia, respektíve rozchádzajú a keď neviete čo povedať naplníte ústa vínom, alebo jednohubkami a odídete. Prídete domov a uznáte, že niet nad ten pocit, ako byť doma! Za deň už ani neviete koho ste to vlastne navštívil! Asi tak. V skratke. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Bláznívá jízda napříč Spojenými státy vstříc rodinným hodnotám pod taktovkou Disneyho snad ani nemůže dopadnout špatně. Vánoční závod Santa Clausů je úlet největší. V zajímavém kontrastu jsou představitelé dvou hlavních rolí. Pro Thomase šlo o poslední velkou roli ve filmu, zatímco Biel dostala poprvé prostor zazářit. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vánoční trochukomedie o náctiletém klukovi, který cestou napříč Amerikou, aby se dostal na svátky včas domů, dospěje v mladého muže. Jenže tento film je opravdu spíš pro náctileté, čemuž se nejvíce podobá úvodních patnáct minut z prostředí střední školy. Potom je to taková road movie, která mě (i před svátky) bohužel moc neokouzlila. Jako daleko zábavnější bych doporučil "Interstate 60", ale i "Graceland". Ano výše uvedené jsou spíš pro starší než náctileté. Z tohoto důvodu k tomuto filmu nemohu mít výhrad. Zdá se, že jsem překročil věk, kdy ještě akceptuji všechny filmy pro náctileté. Před Vánoci bych ale tento film doporučil i proto, že zde může divák vidět ještě osmnáctiletou Jessicu Biel. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Filmované v kanadských městech Vancouver, Canmore a americké Kalifornii. (Lumberjack)

Reklama

Reklama