Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších českých "překladů" názvu, jaké znám. Ale když se od něj odprostíte, můžete se kouknout na dobrý film, který není čistokrevnou komedií, spíše kombinací žánrů, ale přesto pobaví. Prostředí kanceláře není kdovíjakým námětem, a proto budete překvapeni jak příběhem, tak i výkonem mnoha vedlejších rolí. Takový McGintley nebo Stephen Root (který na CSFD, jen tak mimochodem, nemá ještě zřízen svůj profil IMDb http://www.imdb.com/name/nm0740535/) jsou vynikající. Kdo má rád pohodový filmový zážitek, u kterého se sem tam od srdce zasměje, sem tam zvážní nebo se zamyslí, je tenhle snímek perfektní volbou. 75% = 4/5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví práce, tak s ní mám seknout? Když mě nebaví platit účty, tak to nemám dělat? A když mě nebaví nechat se obsluhovat od Jennifer Aniston, tak s ní mám skočit do postele? No, tak já si to rozmyslím, protože mne práce baví, účty platím s velkým potěšením, ale ta Jennifer mi přeci jen trošku nedá spát. Než dojdu k nějakému smyslplnému závěru, tak musím konstatovat, že se mi právě zhroutil můj životní sen o práci kancelářského úředníka s vlastní sešívačkou, ale to nic nemění na tom, že šéf Bill Lumbergh se svými tisíci variacemi na téma "Myslíš, že bys mohla zařídit, aby ses otočila?" mne neskutečně bavil. I Peter byl při ignorování svého šéfa zábavný, jeho odposlouchávající soused Lawrence neměl chybu, ale z hlediska celku mi to čekání na dobrý fór chvílemi přišlo nekonečné. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jennifer miluji a zde byla opravdu sladká. Jinak film, u kterého se vždy dost nasměji. Vtipná, svižná, jednoduchá a příjemná komedie, ve které dojdeme k ponaučení, že pracovat člověk prostě musí, ikdyž ho to dvakrát nebaví (najít si něco, kvůli čemu ho to bavit alespoň částečně bude) a že podvádění by se nemělo vyplácet (alespoň ve filmu). Postavy jsou vhodně vybrané. Dost mě ale štval ten vůl se "svou sešívačkou", takže jsem mu ten krásný konec pod palmami vůbec nepřál. Celou dobu je to pitomec na entou, ale když najednou přijde k penězům, je z něj chytrák jak prase. Jinak zábavných seků bylo ve filmu fakt dostatek a především scéna s pomstou kopírce mě vždy dokáže velmi pobavit. PS: Vložte A4, co je kurva zas tohle? ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Kdo nezazil, nepochopi. Satira, a to husta, na tema "kancelarska prace ve velke firme". Neuveritelne trefne postrehy (problemy s tiskarnou, staticka elektrina). Myslim ze tuhle zalezitost nemuze plne docenit publikum, ktere tohle prostredi nezna. Jinak ve skratce: herci naprosto perfektni a dobre obsazeni, dobrej soundtrack. ps: Office Space NENI rodinna komedie (ackoli k tomu naprosto nevhodny cesky nazev svadi). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Programátor to nemá ve své práci jednoduché, zvláště, když není ve své práci příliš spokojený a jeho jméno se "nevygoogluje". Poměrně originálně pojatý film, kterému příliš nesvědčí nepropracovaný komediální až sarkastický podton, měl dobrou ruku také ve svém obsazení. Ron Livingston v hlavní roli a zajímavá jména ve vedlejších rolích včetně Jennifer Aniston, která to zvolna začala zkoušet po přátelství v Přátelích, také ve filmu. Film má nápadů dost, ale občas přešlapuje dost váhavě, jak to celé podat. Jestli jako sociální drama, nebo jako nekonvenční komedii s nadhledem. Právě tahle váhavost nespadnout ani do jednoho žánrového odvětví jednoznačně, je slabinou filmu, který by jinak mohl být úplně perfektní. Vše jde ve filmu scenáristicky proti předvídatelnosti. Peter se nejdříve vzbouří a není z práce vyhozen, jak by se dalo čekat, ale naopak povýšen a naopak o práci mají přijít jeho nej kamarádi a současně kolegové z práce, kteří za ním doposud stáli. A pak už si film jde drze za svým, neotřele režijně a neotřele herecky. Ideálně se to všechno skloubit do jednoho kompaktního celku tedy přece jen nakonec nepodařilo, ale i tak se jedná o velice atypický a v podstatě nenápadný snímek s odstrašujícím českým distribučním názvem. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)

Reklama

Reklama