Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 3

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (437)

Němi 

všechny recenze uživatele

Co se tváří zpočátku jako nadějný sci-fi / horor mix na vlně Vetřelců a jim podobných, je ve skutečnosti vztahové drama bez kouska soudnosti, které ke všemu nestandardní situaci (mutanta) jen využívá jako omluvu pro explicitní emoce a psychologizaci jak z telenovel. Natali selhává kam se podívám. Atmosféra je nulová, scénář nablblý, z jinak kvalitních herců udělal trotly, a co je nejhorší - stěžejní momenty, kdy má divák asi nehnutě zírat, jsou k smíchu víc, než kdejaká současná parodie. Navíc snaha udělat ze své mutantky objekt animálně přitažlivý nevyšla tak strašně moc, že degraduje i ty kousky děje, které mohly být teoreticky působivé. __ 1,5* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Splice mohlo být velmi originální sci-fi, v jeho dráze ho však brzdilo průměrné zpracování i slabý a nevyužitý scénář se spoustou ohraných klišé a frází. Adrien Brody je asi jedním z nejvýraznějších "bodů" filmu, Sarah Polley je příjemná a Delphine Chanéac coby hybridní kříženec mi zase nějakým způsobem připomínala Millu Jovovich v Pátém elementu. Už od určitého momentu mi bylo jasné, že Adrien a ten tvor, který v průběhu děje velmi zkrášlí, na to stejně vlítnou. Stejně jako mi poté bylo jasné, kdo se poté objeví ve dveřích a přistihne je "in act." Následuje partnerský konflikt a přesvědčování a celý film nakonec vygraduje velmi zdlouhavou závěrečnou bitvou v lese. Splice rozhodně mělo velký potenciál, tvůrci si z něj však vzali jen základ, ozvláštnili ho nějakými prvky a přidali klišé. Zbytek vyhodili do koše. Jaká škoda. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

SPOILER!!!. Podivínský páreček genetických inženýrů si zaexperimentuje s lidskou a zvířecí DNA. O jaké zvíře se jedná, se "logicky" nedozvíme, ale výsledný kripl napovídá, že zvířecí DNA byla složena hned z několika druhů. Z fyziognomického hlediska usuzuji, že bylo použito DNA rypoše lysého, agamy límcové a nějakého druhu štíra. Nuže poté, co se tento postižený sviňák narodil, tak tito vědátoři jaksi pozapomněli na výzkum onoho subjektu, neboť v nich tvoreček probudil touhu vychovávat své ještě nenarozené dítě. Takže nějaké další genetické zkoumání v zájmu moderní medicíny nehrozí, protože Elsa a Clive mají spoustu práce s výchovou. Takový potomek dá přeci hodně práce. Je potřeba ho krmit, vychovávat ho a tak dále. Není ho ovšem třeba přebalovat, neboť tento mutant zřejmě nemá vyvinutou vylučovací soustavu. Prostě nesere ani nechčije. Vagínu ovšem vyvinutou má, což v našem krásném příběhu ještě sehraje roli. No dále musí občas taky dostat nějaký ten dárek, třeba kočku, která ale vedle svého nového majitele respektive majitelky dlouho nepřežije právě kvůli výše zmíněnému DNA ze štíra. Dospívání exempláře nabírá na obrátkách ve chvíli, kdy zčista jasna dostane prostě chuť si vrznout. Má ovšem štěstí, protože Clivovi se soulož s takovýmto křížencem přece jen zamlouvá. Rychlovka se svou přítelkyní patrně nebyla to pravé, tak bylo na čase vyzkoušet to s mutantem. No a jak už to někdy u nevěry chodí, tak jsou tito dva v tom nejlepším přistiženi samotnou Elsou, která pochopitelně není moc nadšena z přítelovy nevěry z geneticky kříženým kriplem. No, abych tento nádherný příběh zkrátil. Elsa aby zkrotila svůj vztek a odvedla zaslouženou pomstu, tak se raději nechá jedním z nově vzniklých mutantů znásilnit také. Zmutovaná svině si utopila palici při koupání a Clive se už bohužel narození svého syna nedožije, protože se i jemu stalo osudným DNA ze štíra. Moc hezký film, výborně jsem bavil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Víte, co mají společného 15ti-letá dívka a 16ti-letý chlapec, kteří si dopřejí v keřích za diskotékou sex trvající 35 vteřin i s rozepínáním poklopce a neetický experiment dvou nezodpovědných vědců? Za 9 měsíců, či dříve z toho může vzniknout uvřískaný, věčně hladový kazišuk, co přinese kupu starostí a obrátí všem dosavadní život naruby.. No, a zrovna tady ti dva vědátoři stvořili hybrida Sinéad O´Connor a vánočního krocana, co si na hlavu narazil Mr.Bean a ten sebou přinesl typické rodinné problémy jako zmatené dospívání, soulož s otčímem, změna pohlaví, Oidipův komplex, soulož s matkou, otčímvražda a tak dále, však to znáte z domu.. Nataliho film není žádný zázrak, ale nelze mu upřít neortodoxní námět i zpracování, z kterého musí mít třeba takový Cronenberg dozajista radost. Ti inženýři zmítaní mateřskou touhou si ale měli jako první raději pořídit psa.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Malinko zvrácené rodinné sci-fi o výchově později incestně smýšlejícího mutanta odsýpá poměrně zábavně, v první polovině jsme okouzlováni vizualizovanými možnostmi, které skýtá genetické inženýrství, v druhé půli dal zřejmě scénárista a réžisér v jedné osobě průchod svým divokým představám a zatímco on zřejmě zpracoval Oidipovský komplex, tak jeho spoluscénáristka šla do toho Elektřina , popř. si mohli zkusit oba to druhé, co já vím. Každopádně byl samotný závěr jedním z těch nejúchylnějších vyznění jinak mainstreamového filmu, co se dá vidět. Celkově šlo o příjemně zábavnou záležitost na zabití času. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Převážně se natáčelo v Torontu a Hamiltonu. (Terva)
  • Dren (Delphine Chanéac) v celém filmu vysloví pouhá dvě slova. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama