Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Ayer | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: David Ayer, Andrea Sperling | Distribúcia: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures | Štúdio: Bauer Martinez Entertainment | Rozpočet: ? $ | Tržba: 5,967,038 $ || Miestami doslovne tak drsný a slovne sprostý film, že sa to proste nedá užiť. Bale je Boh kontroverzných rolí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro nás kluky ze Žižkova, který dostanou na držku poprvé v 11 letech od nepřátelské party a ve 12 letech dostanou poprvé na držku od fízlů filmové časy asi nikdy nebudou tak drsný jako ty realný. Nicméně díky skvělému hereckému výkonu Christiana Baleho jsem se při filmu neusmíval a naopak několikrát jsem si vzpomněl na jednoho mého kámoše od paragánů. Což znamená, že film by u těch, kterých se týká nepropadl a to je jeho nejlepší vizitka. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi silný debut proslulého kontroverzního režiséra Davida Ayera. Jako řada jeho slavnějších kolegů (vzpomeňme třeba Olivera Stonea) prošel zásadní formující zkušeností v americké armádě, která zřejmě navždy poznamenala jeho filmovou tvorbu a která rezonuje i v Drsných časech. Ex-mariňák v strhujícím podání Christiana Balea je jedním z největších psychopatů shlížejících z filmového plátna, škoda jen, že zbytek filmu není stejně fenomenální - hlavním nedostatkem je absence kriminální zápletky, Drsný časy jsou vlastně psychologické drama, ač je alespoň zprvu úspěšně maskují kriminálně-thrillerové mimikry. Jimova autodestrukční odysea je ovšem i tak fascinující podívaná akcentující další netušenou přednost snímku - reflexe náboru nových příslušníků policejního sboru a objektivita psychotestů podstatně zrelativizuje v konfrontaci s tímto dosti uvěřitelným příběhem. Psychopatický Jim z Drsných časů je tak trochu jako De Nirův Taxikář, jen bez té brilantní Scorseseho formy... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Christian Bale nám předvedl další psychopata, u kterýho nikdy nevíte jak se zachová a jestli vás náhodou nezastřelí. A je opět famózní a vyzdvíhuje tento film o hvězdu výš. Freddy Rodriguez se sice taky snaží a Eva Longoria je stejně sexy jako vždycky, ale na Bale prostě nemá nikdo. Už začínám mít strach jestli ten Bale ty psichopaty fakt hraje, nebo jestli jim náhodou také není ;-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama, které mě opravdu dostalo. Zásadní roli v tom má Christian Bale, který záběr po záběru konstruuje komplikovanou a psychicky labilní postavu bývalého rangera Jima Davise. Dokáže být sympaťák, za kterého by jste dali ruku do ohně a zároveň nekompromisní svině, která by zabila i vlastní babičku a neztrácí přitom na důvěryhodnosti. Ayer režii zvládá víc než dobře a nebýt pomalejšího začátku tak bych byl bez výhrad. Obrovským překvapením byl pro mě i Freddy Rodríguez, který s Balem celkem obstojně držel krok, za což smekám. Co se týče scénáře tak jeho nejsilnější zbraní je atmosféra a sarkastický pohled na svět. Jednoduše řečeno dokáže pohltit. Perfektní příběh z podsvětí L.A. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • David Ayer nejdříve uvedl svůj scénář ve scénáristickém institutu v Sundance. Naživo ho předčítal před 350 lidmi a teprve pozitivní ohlasy ho donutily dle něj natočit film. (Othello)
  • Telefónne číslo na vymyslenú spoločnosť Sun House Properties je 213-555-1515. (ANR)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama